![]() |
ok - juz wiem. az wstyd :D mam nadzieje ze dobtze sluzy
|
Cytat:
|
2 Załącznik(ów)
taka tam sobie archeologia - jutro pokaże co się udało z tym zrobić
|
2 Załącznik(ów)
będzie żyło. pozdrawiamy fanów płynu Ludwik z województwa dolnośląskiego :D
|
Cytat:
|
Cytat:
|
1 Załącznik(ów)
locha poskładana i oblatana. bylo tak jak myslalem: podstawione zawory wylotowe i mocno zurzyty łańcuch rozrzadu. wskoczyly trzy plytki -0.05 + nowy lancuszek i wszystko gra. kolektory grzeja sie rownomiernie a silnik pracuje tak jak powinien.
|
Futrzak jest znaczy walczy i to jest dobra wiadomość
|
1 Załącznik(ów)
dzien bez wyj... allballs w glowce ramy dniem straconym
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Największe cyrki miałem z uni-ball od nich... szybko się wyleczyłem
|
te konkretne lozyska, komplet wraz z podkładkami uszczelniającymi:
allballs 135pln MCI Japan 185pln niech sobie kazdy sam odpowie czy warto oszczedzic te piec dych |
Są ćwoki, którym nie wytłumaczysz. Najnowszy przykład : kolo pomimo, że motur stał w kałuży (kranik zostawiony na PRI i przelało się odmą), odpalił maszynę i czekał dwadzieścia minut, żeby czwarty gar zagadał i gdyby przepalił, to pewno "przejechałby się". Kompresja po 6 -7 na garze. Tłumaczę, że nie warto bawić się w remonty, tylko podmienić silnik, tym bardziej, że jest w czym wybierać. Nie - mam zdjąć głowicę i zobaczyć co się stało. Śmiać mi się nie chce - płakać też nie ma co - zobojętniałem.
|
Przynajmniej porządnie silnik umył od środka :)
|
2 Załącznik(ów)
spoznieni turysci obsluzeni, mozna wiec wrocic do 'pelnoletnich' maszyn. 43 lata, podcisnieniowe Keihin-y bez membran ale na aluminiowych tłokach. juz kilka razy takie robilem w innych motkach z tamtych lat.
|
2 Załącznik(ów)
nie żałowali sobie chłopcy materiału - przedni kierunek z mocowaniem - jutro z ciekawosci go zważę :D
silnik DOHC 16V mial premiere rynkowa w 1979 roku. |
1 Załącznik(ów)
czekajac na kawalki do zabytkow lepie podest na lekkie motki, ktory juz od dawna chodził mi po glowie. bedzie to-to podnosic motki do 200kg o rozstawie osi max 1550mm na wysokosc ~42cm. w zalozeniu ma miec kolka i byc latwo demontowalne. jak skoncze to napisze wiecej. krata 150x40.
|
To niebieskie na koło to wiela dałeś i gdzie jak można wiedzieć ?:)
|
podobno robione w PL ale na expresach duzo identycznych. wykonanie bardzo OK i dosc masywne to jest. zalezalo mi na zakresie do 21' i mocowaniu poprzecznym do pasow z przodu
https://www.aditech-bik.pl/kategoria...ki-podnosniki/ |
:Thumbs_Up: Dzięki :)
|
1 Załącznik(ów)
jak sobie skomplikowac zycie po japonsku - cztery gazniki i szesnascie dysz paliwowych
|
A może im chodziło o precyzję:)
|
Może to wszystko tam nie jest jednak potrzebne. Sprawdź :)
|
jak się nie rozleje to znaczy za malo nalane - parafrazujac: jak nie zostanie zadna sruba to znaczy, ze cos spieprzylem :D
|
1 Załącznik(ów)
co tu się odpier...?!? konkurs dla rezerwistow WP, a moze i LWP: do czego sluzyly te skrzynki?
|
1 Załącznik(ów)
delikatna gra wstepna dremelem, peknięcie bo materiał wyjatkowo twardy - sam strzeli i można to zrobić bez demolowania sztycy i półki 'meselkiem' po dziadku :D
|
1 Załącznik(ów)
45 lat temu sie chlopcy nie rozdrabniali
|
Kurde, grubsze od wahacza. Ma to sens.
|
Co to za moto? Boldor jakiś?
|
1 Załącznik(ów)
Cytat:
|
Cytat:
Jakby ktoś był zainteresowany, to mój kolega jest producentem takich stojaków Wysłane z mojego SM-G781B przy użyciu Tapatalka |
to miło, ze podales link, ktory podalem - jakies rabaty sa przewidziane dla FAT? :D
|
Kurde faktycznie, popatrzyłem na Twoje zdjecie ze stojakiem i bez namysłu wrzuciłem link :) nasuwa się tylko jedno... oni wszystko kopiują, kwestia jest tylko jakości produktu. To tak jak z tymi łożyskami główki ramy co wrzuciłeś, czasem nie warto oszczędzać
Wysłane z mojego SM-G781B przy użyciu Tapatalka Cytat:
Wysłane z mojego SM-G781B przy użyciu Tapatalka Dobra, sytuacja wygląda tak: Dla Forum: 1. Wersja ocynkiwana - 230zł 2. Wersja malowana - 215zł Jakby ktoś był zainteresowany, dzwonić do Adriana (Adrian Bik - 667055463) i koniecznie powołać się na FAT i że namiar jest ode mnie (Bartek) Mam nadzieję, że pomogłem jak mogłem 🙂 Wysłane z mojego SM-G781B przy użyciu Tapatalka |
1 Załącznik(ów)
nie zsikały się dziadki przez noc wiec mozna je probowac wrzucic
|
pstryk pstryk
https://youtube.com/shorts/zK_6pVjre...pJNpqMGmE-wLG3 i po synchronizacji, która była zdecydowanie potrzebna https://youtu.be/5oa4oxHVG7w?si=9HQJybny5KouckWy |
1 Załącznik(ów)
koniec - drynda w pelni sprawna i uzytkowa. zalac pod korek i mozna jechac do Ufy na kumys :D
|
Futrzak Panie ale co lać 98 ?
Mad Max mi się wspomina ale czy tam taka była? |
Cytat:
p.s. Honda Boldor najczesciej wystepowala jako 900ccm. to z czym pracowalem to dokładnie: Honda CB750 F2 Bol d'Or RC04 VIN: RC04-4000012-RC04-4099999 rok 1982 |
Słuchając opinii różnych mechaników czy fachowców od paliw od zawsze wszędzie leję 98 - dowodów na wyższość nigdy nie widziałem. Nawet jak paliwa nie trzymają parametrów to każde wyższe będzie trochę lepsze niż to niższe 😀
Wysłane z mojego SM-S931B przy użyciu Tapatalka |
mnie zaskoczyla degradacja tworzyw sztucznych w kontakcie z nowym 95. uzywam tych samych uszczelnien i przewodow od dawna. w kontakcie z nowym paliwem twardnieja i pekaja. o klopotach zanurzonych pomp paliwa slyszalem od kumpli mechanikow - ja takich doswiadczen nie mam.
|
Estrów do 19%.
|
Chodzi o to że w 98 jest obecnie o połowę mniej bio dodatków.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
Cytat:
|
Cześć wszystkim.
Chciałem się z Wami podzielić wrażeniami z mojej dzisiejszej wycieczki na Podkarpacie. Może kogoś natchną techniki marketingowe oraz najwyższe standardy obsługi klienta. Ale po kolei: - Z LBN na Popapracie zawiezione zostały dwa motocykle na pełen serwis, po wcześniejszym ustaleniu terminu: XRV750 i XR650R - pierwsza ogarnięta została Afryka, z góry zapłacono za części. #1195 https://www.africatwin.com.pl/showpo...postcount=1195 - później był robiony inny motocykl - - w międzyczasie Afryka stojąc grzecznie i czekając na odbiór (razem z XRR jak to było ustalone) została zgubiona i zapomniana. Musiało być jej strasznie przykro. #1199 https://www.africatwin.com.pl/showpo...postcount=1199 Na szczęście została szybko odnaleziona i Jej nastrój się poprawił #1201 https://www.africatwin.com.pl/showpo...postcount=1201 - Na podnośnik wjechała XRR. Długo stała więc dałem luzem kanister 5l z nowym paliwem. - Szukanie wartości luzów zaworowych przy pomocy AI - #117 https://www.africatwin.com.pl/showpo...&postcount=117 - Zapłacone za części oraz za robotę, odbiór ustaliliśmy na za tydzień, byłem na urlopie, nie spieszyło mi się. Dzisiaj odbiór. XRR bez paliwa, Afryka bez osłony silnika i ze złamanym lusterkiem. Próba grzecznej rozmowy na tematy braków spowodowała, że zostałem zwyzywany. âNie ma w słowniku ludzi kulturalnych słów, które mogły by w sposób dostatecznie obelżywy określić zachowanieâ⌠nachlanego szynszylla, wspomogę się więc przekazem video. Wszelka zbieżność osób oraz miejsc jest nieprzypadkowa. EDYCJA ADMINISTRACJI - linki zachowane w razie czego, ale usunięte z publiki Afrykaner Afrykanerowi. Przykre. Pozdrawiam. Midmi |
Cytat:
|
Straszna choroba... lubię Jurka, nie wiem czy etycznie jest zamieszczać te filmy...ale może potrzebny wstrząs bo długo było ok i teraz znowu...
|
Mimo wszystko - pomijam okoliczności - prosiłbym o chwilowy spokój w tym wątku.
Szynszyll jaki jest wiemy, ale ma problem, który go przerasta... mam nadzieję, że ochłonie i wszystko się wyjaśni a właściciel moto będzie też usatysfakcjonowany. Nikogo nie bronię/skazuję, proszę jedynie o zachowanie i powstrzymanie się przed dobijaniem leżącego. |
Midmi, jeśli mógłbym prosić, to skasuj te filmy. Szynszyl przyznał się do choroby, która go trzyma w szponach i przykro się to ogląda. To tak jakbyś go w szpitalu na łóżku nagrywał.
Nie zabraniam Tobie pisania o tym, wielu z nas wie co jest tego powodem tej akcji. Oczywiście to nie usprawiedliwia jego działania, ale dużo wyjaśnia. Jeśli trzeba, kupimy Ci ten kierunkowskaz. Wysłałbym Ci moje kierunki, ale wszystkie od dawna wiszą na taśmie klejącej. Benzyna do odebrania w Białym Brzegu we wrześniu. Forum jest jak Rodzina i pomagamy sobie wzajemnie i jesteśmy ze sobą na dobre i na źle. Szynszyl, siły życzę w walce z nałogiem. Trzymaj się chłopie, bo robisz też zajebista robotę w życiu gdyby nie ta dziwka wódka. |
Może przymknijmy i posprzątajmy trochę temat, aż do czasu powrotu Futrzaka?
Nie w ramach cenzury, tylko żeby emocji nie podgrzewać? Jak trzeba będzie, to też się dorzucę do pokrycia strat. |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 19:45. |