Africa Twin Forum - POLAND

Africa Twin Forum - POLAND (http://africatwin.com.pl/index.php)
-   Trialówki (http://africatwin.com.pl/forumdisplay.php?f=247)
-   -   Trial motocyklowy... są jacyś trialowcy...? (http://africatwin.com.pl/showthread.php?t=34474)

greenman 08.04.2021 12:05

Cytat:

Napisał matjas (Post 727978)
mnie zabija jazda wzdłuż wzniesienia off-camber

Co prawda nie na trialu, ale kolega nam pokazywał odcinki z kociewskiego rajdu enduro i mają tam parę fajnych wąwozów. Gdzie trzeba dojechać trawersem, najpierw przerażenie w oczach, ale potem kolega dał nam dobrą radę - nie lecieć w dół :D

Emek 08.04.2021 12:05

Cytat:

Napisał matjas (Post 727955)
A nie możesz Emek tej tablicy jakoś przyfastrygować bezpośrednio do błotnika? Ew jest możliwość posiadania MAŁEJ tablicy na moto? Znam typa co ma jakiegoś wywalonego w kosmos HD i tam miejsce jest małe - zatem ma tablicę wielkości motorowerowej. Nie wiem czy to jest legalne czy dał kawę Pani z WK.
No i są na allegro te endurowe tail-tidy z chin za parę zet. 50 bodaj - może coś takiego lepiej przykręcić na stałe i już.

Gdyby była możliwość to przy rejestracji Fantica co najpewniej w końcu nastąpi, będę kombinował z małą tabliczką.

Najprościej to mi będzie wygiąć tablicę na prostkę niemal tak aby jak dasz na koło nie targała o glebę. Idzie to ogarnąć ale to waży extra i w zasadzie po co? Do takiej jazdy jak bylismy ostatnio by się zdało ale w las nie ma sensu. Ja mam drzwi do lasu a dalej i tak na busie. Najlepsze miejsca to sam widziałeś są w promieniu kilometra i na czarne nie wjeżdżasz.

matjas 08.04.2021 12:16

Cytat:

Napisał Emek (Post 727981)
Matjasku, poprosze po polskiemu. Czy chodzi ci o jazdę trawersem?

no chyba tak :D niestety czasami mam problem z polskim nazewnictwem - wzdłuż zbocza to pewnie jest właśnie trawers :D

a Wy, Sir Dukov, musicie przyjechać do nas na koliejne spotkanie i nieść kaganiec oświaty :D

Emek 08.04.2021 12:24

I to bezwzględnie.

Sierdiukov 08.04.2021 12:45

Chętnie Panowie, choć musicie pamiętać, żem lepszy w teorii niż w praktyce :D

matjas 08.04.2021 12:48

jak każdy z nas :D :D :D
nie widziałem w ostatnim spotkaniu ni cienia współzawodnictwa i to mi się bardzo podobało.

m

wojtekk 08.04.2021 14:49

Cytat:

Napisał matjas (Post 727993)
no chyba tak :D niestety czasami mam problem z polskim nazewnictwem - wzdłuż zbocza to pewnie jest właśnie trawers :D

a Wy, Sir Dukov, musicie przyjechać do nas na koliejne spotkanie i nieść kaganiec oświaty :D

Da się krócej: w poprzek :)

Ja chciałbym też przyjechać ale bez trilówki. W ryj umiem - niczym majtas - dostawać, więc się nadaję?

matjas 08.04.2021 15:32

>>W ryj umiem - niczym majtas - dostawać, więc się nadaję?<<

musisz udowodnić - komisyjnie ocenimy...
noty będą niskie - grubsza gałąź :D

wojtekk 08.04.2021 15:54

No ... to.... grubo :)

Pirania 08.04.2021 16:08

Cytat:

Napisał matjas (Post 728001)
nie widziałem w ostatnim spotkaniu ni cienia współzawodnictwa i to mi się bardzo podobało.
m

A mnie się wydawało, że były wyścigi...:haha2: I to nakreśla poziom poszczególnych zawodników ! :Thumbs_Up::haha2:

Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 19:32.