Africa Twin Forum - POLAND

Africa Twin Forum - POLAND (http://africatwin.com.pl/index.php)
-   Hamulce, kola, opony (http://africatwin.com.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Fan Klub Mitas (http://africatwin.com.pl/showthread.php?t=165)

grabsztyk 09.06.2009 20:30

I na błotku rewelacja? Są opony niemieckie Mitas, kolega mi je bardzo rekomenduje są bardzo twarde długo bieżnik trzyma, i robią też bardzo podobne do TKC 80. Może by wypróbować, a TKC na asfalcie długo żyją?
..sorki za off topic, ale jak na razie latam na Mitaskach E09 cały czas myśle co założyć bo tył mi już się kończy..
Dzięki za rady :)

Misza 09.06.2009 20:42

Grabsztyk... przeglądnij pozostałe 23 strony tego wątku, wyciągniesz z tego informację, że są różne fajne oponki ale jednak E09 używa potężna większość ludzi którzy jeżdżą na kościach. Jeśli nie dzidujesz jakoś specjalnie ostro to nie ma nic lepszego w teren co by dawało jeszcze możliwość ostrego polatania po asfalcie. Hołk

czy TKC długo żyje? A E09 długo żyje? Zajechałem juz sporo E09 i wszystkie tyły żyły od 3 tys do 9 tys i za ch*j nie wiem co mam powiedzieć w tym temacie... tak jak będziesz użytkował tak długo bedzie opona działała

grabsztyk 09.06.2009 20:58

Staram się mocno dzidować :) Nawet bardzo intesywnie myślałem nad zmianą moto na lżejszy ale cholernie się zżyłem z moim Trampim znamy się już na wylot :) No i ciągnie mnie jednak do dużych moto w terenie, stąd i moja obecność na tym forum :)

Moje E-09 na tyle poszły dość szybko, ciekawy jestem jak C02 by się sprawdziły na asfalcie czy da się w miare podrózować, bo w teren na pewno lepsze od E09 . Pozdrawiam

A jak już założe C-02 na tył to co na przód byście zaproponowali? to samo?

ferdek 10.06.2009 23:04

C-02 rzeczywiście śliska, na przód chyba nie najlepszy wybór, podróżowania raczej sobie nie wyobrażam, no ale krótko na niej jeżdżę, wcześniej miałem anaki, może się oswoję z czasem. Ja na przodzie mam motoza, w terenie ten zestaw miodzio cud malina, po asfalcie da się jechać ale szału nima. Ja się zdecydowałem na takie oponki jako, że nie planuję dalszego wypadu w tym sezonie więc bawię się w terenie.

pałeł 11.06.2009 08:12

Cytat:

Napisał grabsztyk (Post 61970)
Pałeł, a Ty latasz na C-02? Bo właśnie taką chcę zamówić sobie do transalpa.. Tylko czasem muszę wyskakiwać na asfalt, jak to się sprawuję ?

a wyśmienicie :)
nie łamiesz przepisów bo wolniej jedziesz przelotowa spadła guma sliska na mokrym ale za to na luznym i na błocie miodzio i dlatego nastepna tez taka bedzie tkc to tylko na szutrze daje raade :) zjezdziłem kompleet :) schodzi podobnie jak co2 razy 2 :)

grabsztyk 11.06.2009 09:32

Ok to zamawiam sobie tez taki komplet i dzida, muszę walczyć bo latam z TT600 tką i lc4 jak wlatujemy ba błotko to na E09 ja zostaję i źle mi z tym :)

AnubisXRV 11.06.2009 15:38

Panowie a z Mitasa na asfalt cos moze polecicie ? Potrzebuje pokonac jedynie 5000km po asfalcie, a niestety na Anaake-i nie mam :/

Ronin 11.06.2009 16:34

Cytat:

Napisał AnubisXRV (Post 62394)
Panowie a z Mitasa na asfalt cos moze polecicie ? Potrzebuje pokonac jedynie 5000km po asfalcie, a niestety na Anaake-i nie mam :/

na asfalt raczej shinko e 705, e 703. na razie jeżdżę na mitasie e07(ok 10kkm,klocki bieżnika u podstawy zaczynają pękać) i na asfalt spoko, tyle, że wtedy kiedy sucho:) na mokrym taniec na lodzie;)a i gwiazdy przez to dwa razy widziałem;)

ksenon 12.06.2009 08:37

Cytat:

Napisał AnubisXRV (Post 62394)

E08, idealna opona na ładne dni (tz słoneczne i ciepłe), wtedy klei się asfaltu, ale kiedy pada deszcz i temp. spada to guma robi się twarda i ...... trzeba uważać,

przy zakupie uważaj na datę produkcji, nie kupuj starsze niż 2-3 lata,

i zdecydowanie profil jest lepszy niż E07

grabsztyk 12.06.2009 16:02

Cytat:

Napisał pałeł (Post 62358)
a wyśmienicie :)
nie łamiesz przepisów bo wolniej jedziesz przelotowa spadła guma sliska na mokrym ale za to na luznym i na błocie miodzio i dlatego nastepna tez taka bedzie tkc to tylko na szutrze daje raade :) zjezdziłem kompleet :) schodzi podobnie jak co2 razy 2 :)

Pałeł, a ty masz w przodu też C-02? na opona.pl nie moge znaleźć rozmiaru :/

Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 20:07.