Africa Twin Forum - POLAND

Africa Twin Forum - POLAND (http://africatwin.com.pl/index.php)
-   Hardware (http://africatwin.com.pl/forumdisplay.php?f=113)
-   -   Lark FreeBird 35AT (http://africatwin.com.pl/showthread.php?t=9724)

rpp 08.05.2012 10:48

Cytat:

Napisał rambo (Post 238038)
Są dwie w zestawie :Thumbs_Up:

Jak coś mogę Ci użyczyć, mam ich trochę..

W fabrycznym są dwie - ja miałem 2 białe i oddając do naprawy gwarancyjnej oddałem nawigację z jednym białym aku. Drugi biały został w domu.
Zwrotnie dostałem nową nawigację z jednym czarnym aku :-)

Co do propozycji pożyczenia - chętnie skorzystam jako kolejny etap testowania co źle działa :-) (na razie chcę popatrzeć jak się będzie zachowywać nawi na tym białym akumulatorze).

YoshCo. 15.05.2012 21:48

Lark Freebird 35at

Witam.

Zakupilem nowy zestaw LFB 35 at,, chodzi mi o stacje dokujaca do motocykla. Obecnie jest tylko ona,, czy trzeba cos wylamac,,albo jak usunac stacje dokujaca zeby zrobic opcje samochodowa,, ?? bo niewiem czy trzeba to jakos usunac,,, bo razem ze soba nie dzialaja. dzieki

zombi 15.05.2012 21:54

Cytat:

Napisał YoshCo. (Post 239559)
Witam.

Zakupilem nowy zestaw LFB 35 at,, chodzi mi o stacje dokujaca do motocykla. Obecnie jest tylko ona,, czy trzeba cos wylamac,,albo jak usunac stacje dokujaca zeby zrobic opcje samochodowa,, ?? bo niewiem czy trzeba to jakos usunac,,, bo razem ze soba nie dzialaja. dzieki

Najlepiej udać się do powitalni :umowa: lub zadać pytanie do przedstawiciela LARKa

Rebel 16.05.2012 11:16

Cytat:

Napisał rpp (Post 238041)
W fabrycznym są dwie - ja miałem 2 białe i oddając do naprawy gwarancyjnej oddałem nawigację z jednym białym aku. Drugi biały został w domu.
Zwrotnie dostałem nową nawigację z jednym czarnym aku :-)

Co do propozycji pożyczenia - chętnie skorzystam jako kolejny etap testowania co źle działa :-) (na razie chcę popatrzeć jak się będzie zachowywać nawi na tym białym akumulatorze).

W moim zestawie były dwie czarne baterie i jak na tą chwilę nie ma problemu z utrzymaniem napięcia i ładowaniem.
Któryś z przedmówców napisał, że podłączone navi jest po przekaźniku. Lepiej prosto z aku z dodatkowym "pstryczkiem" co by bez urządzenia piny pod napięciem nie były :)

YoshCo. 16.05.2012 11:52

Cytat:

Napisał zombi (Post 239563)
Najlepiej udać się do powitalni :umowa: lub zadać pytanie do przedstawiciela LARKa

Czy jesteś w stanie udzielić mi sensownej odpowiedzi na to pytanie ?

Cynciu 16.05.2012 12:07

Cytat:

Napisał YoshCo. (Post 239696)
Czy jesteś w stanie udzielić mi sensownej odpowiedzi na to pytanie ?

Powitalnia jest tutaj: http://africatwin.com.pl/showthread....alnia&page=358 i dobrym obyczajem jest tam wejść i powiedzieć "dzień dobry"

Co do pytania - to nie bardzo rozumiem o co chodzi ci z tym wyłamywaniem.
W nowym komplecie są dwa niezależne uchwyty - stacje dokujące :)

- Jeden montowany na stałe do moto, z własnym zasilaniem.
- Drugi samochodowy, z przyssawką do szyby + ładowarka z gniazda zapalniczki.

Czy ta odpowiedź jest satysfakcjonująca? :)

rpp 16.05.2012 14:16

Cytat:

Napisał Rebel (Post 239687)
W moim zestawie były dwie czarne baterie i jak na tą chwilę nie ma problemu z utrzymaniem napięcia i ładowaniem.
Któryś z przedmówców napisał, że podłączone navi jest po przekaźniku. Lepiej prosto z aku z dodatkowym "pstryczkiem" co by bez urządzenia piny pod napięciem nie były :)

A jakiego softu używasz do nawigacji? Ja mam najnowszą Automapę EU. W przypadku wersji na Androida AM jest bardzo zasobożerna przez co procesor w nawigacji jest mocno obciążony co odbija się na baterii. Może tu tkwi mój problem?

Dzisiaj będę próbował jeszcze z tą mapą co jest w ramach nawigacji - jeśli problem będzie identyczny to niestety sprzęt ponownie trafi do serwisu :-(

YoshCo. 16.05.2012 17:22

Cytat:

Napisał Cynciu (Post 239699)
Powitalnia jest tutaj: http://africatwin.com.pl/showthread....alnia&page=358 i dobrym obyczajem jest tam wejść i powiedzieć "dzień dobry"

Co do pytania - to nie bardzo rozumiem o co chodzi ci z tym wyłamywaniem.
W nowym komplecie są dwa niezależne uchwyty - stacje dokujące :)

- Jeden montowany na stałe do moto, z własnym zasilaniem.
- Drugi samochodowy, z przyssawką do szyby + ładowarka z gniazda zapalniczki.

Czy ta odpowiedź jest satysfakcjonująca? :)

Witam.

Bardzo przepraszam, że się nie przedstawiłem. Obiecuje, że to naprawię.
Nie chce Wam zajmować czasu ani miejsca na forum AT i wpadłem tutaj tylko z jednym pytaniem.
Otóż mówiąc dalej, to ja w z zestawie mam tylko jedną stację dokującą (jeden daszek) uchwyty są dwa, jeden do szyby drugi do kierownicy motocykla. I raczej wydaje mi się że albo do tego daszka przykręcam uchwyt motocyklowy albo samochodowy tak? czy powinny być dwa odrębne daszki?
Bo uchwyt samochodowy można połączyć z ta stacją dokującą tylko, że kabel zasilania motocyklowego przeszkadza. Ja się kierowałem tym, że można usunąć ten element gdzie jest kabel zasilania motocyklowego i wtedy można przykręcić mocowanie samochodowe.
Podsumowując - mam tylko jeden daszek - stacje dokującą :)

dzięki i przepraszam jeśli kogoś uraziłem.

rumpel 16.05.2012 18:19

Z tego co widze to różnie to bywa z tym Larkiem ja miałem dwa daszki a maher jeden. Co do tych "pleców", stacji dokującej czy pinów (jak zwal tak zwal) to teoretycznie da się wypiąć z uchwytu. mnie przy glebie połamał się uchwyt i te plecy (piny) przelożyłem do drugiego uchwytu. Jednakże jeśli uchwyt (daszek) jest cały nie widze mozliwości przełożenia w/w elementu bez połamania uchwytu (daszka).

Mam nadzieję, ze o to Ci chodzilo YoshCo. ?

Cynciu 16.05.2012 19:59

YoshCo, nikogo nie uraziłeś i jesteś tu mile widziany. Tylko pytając można uzyskać odpowiedź.

Ja swoją nawi kupiłem rok remu i mam dwa "daszki". Nic nie muszę zmieniać i kombinować. Sprawdź w instrukcji co powinno być w zestawie.

Albo masz niekompletną, (co obstawiam), albo jakiś nowy zubożony model.

Może odezwie Rambo. On ma nowe modele w sprzedaży.

Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 15:00.