Africa Twin Forum - POLAND

Africa Twin Forum - POLAND (http://africatwin.com.pl/index.php)
-   CRF 1000 L (http://africatwin.com.pl/forumdisplay.php?f=170)
-   -   Nowa Afryka (http://africatwin.com.pl/showthread.php?t=20480)

consigliero 23.07.2015 08:41

Wtedy dopiero będzie pole do popisu . Już nie tylko "wrogiem" będzie gieesiarz ale dodatkowo ten nuworysz który sobie kupił nową AT i próbuje się wtopić w szeregi Afrykańczyków

borys609 23.07.2015 08:45

No dobra, na trzeźwo widzę to tak:

Przeciętny Niemiec pójdzie do salonu, kupi nowego gejesa, pojedzie do Ameryki Południowej, a przedtem jeszcze zjeździ pół świata, złamie wahacz, powie "scheisse" i z uśmiechem pójdzie na piwo. To samo zrobi z nową Tenerą, Afrą czy innym motocyklem.

Przeciętny Polak pójdzie na allegro czy do handlarza, u którego nic nie stuka i nie puka, kupi zajechaną, z przekręconym już trzykrotnie licznikiem starą Afrę, przewiezie się wkoło domu, doleje butelkę oleju, wytrze szmatą cieknące lagi i silnik, podwiesi na drucie owiewkę, odłączy zajechaną pompę i dopchnie parcha do garażu bo padł regulator, ale i tak będzie kochał ją bezgranicznie (co jest z resztą zrozumiałe), udowadniając wszystkim na swoim przykładzie że to jest dopiero tru adwenczer! :)

Jednych i drugich doskonale rozumiem. Tak na prawdę jedyne co ich różni, to dosyć znaczna różnica kursu waluty, w jakiej zarabiają na chleb...

QrczaQ 23.07.2015 08:55

Cytat:

Napisał borys609 (Post 441284)
Póki co mamy tylko parę zdjęć, błoto w sprayu i doskonałą pracę kamery.

Jak narazie to mamy dlugie ujecia jezdzacego motocykla... To daje sporo do oceny.

Wyrzuc to z siebie i przyznaj ze cie sie podoba :D Zapomniales dodac, ze 90% (10% Ortodoks) wlascicieli BMW patrzy teraz na swojego GSa jak stara gruba żonkę po filmie z Cameron Diaz. Pewnie 80% tez z ta gruba żonką zostanie i bedzie czekac aż Afryka bedzie pelnoletnia.

myku 23.07.2015 08:58

Ale dlaczego kur..a Niemiec,hahahaha....Niemcy sa milymi gosciami i napewno wezma to co lepsze ;)

borys609 23.07.2015 09:01

QrczaQ i tu mnie masz! Oczywiście, że mi się podoba!
Oczywistym jest też, że bez mrugnięcia okiem zamieniłbym GS-a na nową Afri, tylko póki co chętnych na taką bezgotówkową wymianę raczej brakuje :). Jestem więc realistą :).

madafakinges 23.07.2015 09:09

ten borys609 to mi wygląda na kumpla Tuska... Hańba! Zdrada! on chce sprzedać Polskę...yyy tzn. nie kupić nowej afry!!!

zipo 23.07.2015 09:28

Cytat:

Napisał borys609 (Post 441308)
QrczaQ i tu mnie masz! Oczywiście, że mi się podoba!
Oczywistym jest też, że bez mrugnięcia okiem zamieniłbym GS-a na nową Afri, tylko póki co chętnych na taką bezgotówkową wymianę raczej brakuje :). Jestem więc realistą :).

A gdyby ktos szastajacy gotowka zaproponowal ci nowke Afre za to, jesli bys publicznie na zlocie przyznal sie do bledow i wypaczen i rzucajac giejesa w bloto splunal 3 razy przez ramie,przezegnal sie ,wyrazil skruche i wytarl buty o wahacz ,wypowiadajac magiczna formule "boycott german goods"
..wszedlbys w to?:p
Wiem ,ze myslisz"tak" lecz duma napisze "nie"...

borys609 23.07.2015 09:32

Zipo, pozwól że chwilkę zastanowię się nad odpowiedzią...

Do kiedy tą propozycję podtrzymujesz? :P

zipo 23.07.2015 09:58

Cytat:

Napisał borys609 (Post 441314)
Zipo, pozwól że chwilkę zastanowię się nad odpowiedzią...

Do kiedy tą propozycję podtrzymujesz? :P

He,nie w ciemie bity chlopak z tego Borysa ;)
Mysle,ze zebralbym srodki od konkurencji antygermanskiej w kilka miesiecy,musialaby byc tv,radio i duze grono ..jakas transmisja live z podtekstem tragedii greckiej w tle.
No, po takim szol moglbys nawet miec szanse na listach wyborczych plomiennych dzierzawcow monopolu na patriotyzm. ;)
Oczywiscie kontrakt,jakies niewielkie zobowiazania bylyby niezbedne...co myslisz?

Andrzej_Gdynia 23.07.2015 10:04

A mamy jakieś info na temat danych taktyczno technicznych tego cuda? Jakas moc, moment, skok itp? A moze coś przegapiłem bo watek czytam gdzieś od 195 strony czy jakos tak..
Swoja drogą przez rok nawaliliscie tyle postów że chyba zaden wątek nie dał takiego efektu...

Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 13:19.