Africa Twin Forum - POLAND

Africa Twin Forum - POLAND (http://africatwin.com.pl/index.php)
-   Dział Producentów i Dostawców (http://africatwin.com.pl/forumdisplay.php?f=53)
-   -   MOTOOILER olejarka łańcuchowa (http://africatwin.com.pl/showthread.php?t=3190)

matjas 31.10.2010 21:42

topsz Myku ;) zarazo
teraz to mam gość ale napisałem bo prosiłeś.
napiszę jutro dokładnie i z detalami. OK?
dobrej nocy i na zdrowie.
majtas

myku 31.10.2010 21:47

Cytat:

Napisał matjas (Post 141134)
topsz Myku ;) zarazo
teraz to mam gość ale napisałem bo prosiłeś.
napiszę jutro dokładnie i z detalami. OK?
dobrej nocy i na zdrowie.
majtas

Dzieki.Pamietaj ze inst. jest po polsku i nie uzywaj fachowych stwierdzen.W przekazniku nic nie jest w pary pospinane.Wszystko jest i wyglada jak opisalem.Czekam i pozd:o

Bartas 31.10.2010 23:05

Czytając kilka powyższych postów cieszę się, że są tacy ludzie jak Myku :P Przynajmniej nie tylko ja nie mam zielonego pojęcia o elektryce :D

myku 31.10.2010 23:10

Bartas,ale ja jestem po technikum elektr.,a to juz o czyms swiadczy:lol8::lol8:

myku 01.11.2010 18:40

Czy naprawde nikt nie montowal oliwiarki i nie pamieta jak co z czym sie polaczalo?:vis:

matjas 01.11.2010 18:58

Myku - masz instrukcję i tam wsio stoi co do podłączenia samego motooilera np. do Afryki.
co do przekaźnika to ma on 5 pinów. z jednej strony 3 a z drugiej dwa. dwa zewnętrzne z trzech są zasilającymi elektromagnes przekaźnika to właśnie jeden z nich podłączasz do bezpiecznika zapłonu, drugi do masy. przy przekręceniu kluczyka powinno być słychać cyknięcie.
pozostały trzy przewody: środkowy z trzech i dwa z drugiej strony przekaźnika. jeden z tych dwóch jest zwarty ze środkowym pinem kiedy przekaźnik nie jest pod napięciem. drugi zwiera się kiedy podłączysz napięcie.
pod ten środkowy z trzech podłączasz plus aku a pod ten z dwóch który będzie zwarty po podaniu napięcia ze środkowym podłączasz BIAŁY przewód motooilera.
zielony przewód motooilera podłączasz pod minus aku lub masę. jak pisałem już w instrukcji i powyżej: żółty i brąz lecisz do zaworu w dowolnej konfiguracji /nie ma znaczenia gdzie który/.
czytaj powoli i uważnie ;)
i kup sobie miernik. jak będziesz miał takie ładowanie jak ten X650, którego robiłem na pewno Ci sie przyda.

matjas

myku 01.11.2010 19:12

I tak nie bede umial go uzywac,jutro sie odezwe.dzieki:Thumbs_Up:

e200g_ 01.11.2010 20:20

Czy można zamówić jedną sztukę oliwiarki? Jaka cena na tę chwilę i ile doliczyć za wysyłkę? Produkt dostępny od ręki, czy trza poczekać, a jak trza poczekać to jak długo?

ArturS 01.11.2010 20:39

-- edit -- żeby nie robić syfu
Było o tym "czym napełniać" (olej przekładniowy zdaje się), ale kolega mnie zainteresował czymś takim jak olej do smarowania łańcucha piły łańcuchowej - używa tego w swojej olejarce samoróbce. Koszt w marketach typu castorama ok 10-20zł. Twierdzi, że się to lepiej zachowuje od oleju przekładniowego. Będzie dobre? Z opisu wynika, że warte zainteresowania.

Tymon 01.11.2010 21:59

Jak jest jakaś kolejka to ja sie dopisuje ;) kasa leci jak tylko dojdzie na polskie konto...

Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 20:39.