Africa Twin Forum - POLAND

Africa Twin Forum - POLAND (https://africatwin.com.pl/index.php)
-   Inne - dyskusja ogólna (https://africatwin.com.pl/forumdisplay.php?f=248)
-   -   VOGE 800 RAlly (https://africatwin.com.pl/showthread.php?t=47873)

szynszyll 15.10.2025 09:38

Loncin wymyslil spedzenie rolnikow do hali i prace przy tasmie. tyle jego wkladu. nie ma chinskiego silnika - tak jak nie ma chinskiego samolotu, helikoptera, procesora. bida zapedzona do roboty w systemie 12h 6d. opowowiesci o sztucznych ogniach ROTFL. chinczyk ma robic cudze a nie myslec. za daleko ma do glowy. przeciez te miliony ludzi nawet nie wiedza co i po co robia. chlop w polskiej fabryce Toyoty wie dlaczego 18 a nie 20? jaaasne :) wieczorami w domu pracuje nad nowa technologia.

Jaskola 15.10.2025 09:41

Aż muszę popatrzeć co mam napisane na swoim, z tego co pamiętam i zawsze miałem z tyłu głowy to silniki do g650xch rotax produkował w Austrii, produkcję tych nowszych z f650 przenieśli do longcin w chinach.

Jeżeli chodzi o ciężko chodzące sprzęgło to jest na to myk opisany w internecie, kupuje się kilka pierdółek i modyfikuje dekiel.

Z innej beczki moja honda wave jest robiona przez honda china, jest to najmniej awaryjny sprzęt jaki kiedykolwiek miałem, a lekko u mnie nie ma.

Emek 15.10.2025 09:43

Panie a skąd się pozyskuje taka Wave? Mówimy o tej co biegi latają w kółko?

Jaskola 15.10.2025 09:46

Cytat:

Napisał Emek (Post 890660)
Panie a skąd się pozyskuje taka Wave? Mówimy o tej co biegi latają w kółko?

tak, dokładnie taka. To miało przez chwilę homologację europejską i było nawet u nas sprzedawane. Ja się spóźniłem, a bardzo chciałem. Zamówiłem sobie u Tomekv4, przywiózł mi przy okazji z Niemiec z praktycznie zerowym przebiegiem.

Emek 15.10.2025 09:47

Podziękował.

Jaskola 15.10.2025 09:52

są teraz 2 sztuki na mobile

https://suchen.mobile.de/fahrzeuge/details.html?id=437466307&isSearchRequest=true&ms= 11000%3B%3B%3Bwave+110i&ref=srp&refId=0fe2861f-d85d-ce3f-7c97-4d815a5d0c94&s=Motorbike&searchId=0fe2861f-d85d-ce3f-7c97-4d815a5d0c94&vc=Motorbike"

cyryl 15.10.2025 11:00

Cytat:

Napisał Jaskola (Post 890659)
Aż muszę popatrzeć co mam napisane na swoim, z tego co pamiętam i zawsze miałem z tyłu głowy to silniki do g650xch rotax produkował w Austrii, produkcję tych nowszych z f650 przenieśli do longcin w chinach.

Jeżeli chodzi o ciężko chodzące sprzęgło to jest na to myk opisany w internecie, kupuje się kilka pierdółek i modyfikuje dekiel.

Jaskola kojarzę Twojego avatara z forum od dawna, cały czas masz xchallenga?
Przymierzam się do niego od dawna i zawsze ostatecznie decyduję się na inne moto.
W DE trafiają się fajne egzemplarze z dobrym wyposażeniem ale często mają spory przebieg. Czy np silnik jest zamienny ze zwykłym bmw gs czy innym 650 z tego okresu?

Pytam bo wydaje mi się, że zdecydowanie łatwiej kupić silnik niż np duże zbiorniki.

Jaskola 15.10.2025 12:06

Cytat:

Napisał cyryl (Post 890673)
Jaskola kojarzę Twojego avatara z forum od dawna, cały czas masz xchallenga?
Przymierzam się do niego od dawna i zawsze ostatecznie decyduję się na inne moto.
W DE trafiają się fajne egzemplarze z dobrym wyposażeniem ale często mają spory przebieg. Czy np silnik jest zamienny ze zwykłym bmw gs czy innym 650 z tego okresu?

Pytam bo wydaje mi się, że zdecydowanie łatwiej kupić silnik niż np duże zbiorniki.

Cały czas mam mojego Xa, szkoda mi go sprzedawać bo jest "wszystko mający" (dodatkowy duży zbiornik też jest), przygotowany jako wyprawówka i zawsze gotowy na kolejny wyjazd.

tylko przebieg praktycznie nie rośnie, bo nie ma czasu na tę wyprawę jechać...

także nie pomogę z pytaniem o silnik, jeszcze ta wiedza nie jest mi potrzebna

Emek 15.10.2025 12:15

Cytat:

Napisał cyryl (Post 890673)

A jaki to ten spory przebieg bo widzę że są w zakresie max 40 tysi na mobile.de? Ja swojego F650GS z silnikiem Rotaxa sprzedałem z nalotem koło 20 koła, kumpel nawinął kolejne 50 koła i nic tam się nie działo z silnikiem.
Silnik to chyba tam nie jest źródłem potencjalnych problemów.

cyryl 15.10.2025 12:38

Cytat:

Napisał Emek (Post 890688)
A jaki to ten spory przebieg bo widzę że są w zakresie max 40 tysi na mobile.de? Ja swojego F650GS z silnikiem Rotaxa sprzedałem z nalotem koło 20 koła, kumpel nawinął kolejne 50 koła i nic tam się nie działo z silnikiem.
Silnik to chyba tam nie jest źródłem potencjalnych problemów.

No co mam Ci nicponiu - zaczepniku odpisać ?

Aktualnie faktycznie są z takimi nalotami jak piszesz ale trafiają się za sporo mniejsza kasę takie z przebiegami około 80 tys + i to dla singla uważam, że jest już nalotem, który może przynieść jakieś niespodzianki zwłaszcza planując tym moto dalsze wyjazdy.

Ok. Nie zaśmiecam już wątku Voge.

Emek 15.10.2025 12:55

Hehe, nic nic. Przejedź się może czar pryśnie. ;)

Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 18:14.