![]() |
No i to taka SRka tylko z guzikiem. Spalanie 2,5/100 to bardzo bym chciał zobaczyć bo tyle to mi paliła SH125. Ogólnie wszystko się zgadza. Trzeba się kopsnąć i oblukać.
Nie bardzo czaję czemu wsadzają takie szerokie gumy do tych kurdupli. |
1 Załącznik(ów)
z racji tego, ze na rozne rynki wychodza rozne modele omija nas masa ciekawych i czesto pieknych motocykli. czasem ogladam asortyment na ameryki - inny jest na polnocna, inny na poludniowa - azje, japonie. tu na przyklad klasyczny CB400SS z lat ~2002-2004. ptaszki o nim w europie nawet nie cwierkaly. duzo tego nas omija.
|
ojaaa :D i nawet ma kopajkę :D mega.
|
I waga się zgadza no i koła prawilnie na szprychach. Guzik tez jest.
|
Cytat:
|
3 Załącznik(ów)
tu jeszcze dwa modele, ktore wychodzily tylko na japonie ~2000 roku. Honda CL400 i moja wielka niespelniona milosc - Kawasaki TR 250 na silniku Estrelli. szukalem tego jako import z japoni po europie ale ani sladu nie znalazlem :( te TR wychodzily w kilku przepieknych malowaniach 'z epoki'.
p.s. dodatkowo premiera 2025 dostepna w PL - Kawasaki W230 - dekielek, kolektor i wydech robią robote :D |
tą kawę też bym pił :D do dna! pięęęęękna!!!
|
Nie tak dawno przecież wychodziła SR400 na wtrysku z guzikiem (miała też kopniaka). Nie chciało to za bardzo jeździć przyznam :) w dwie osoby to można było usnąć.
https://photos.app.goo.gl/7o5GUspgcFB9rT488 |
nie tak dawno? kiedy? gdzie? :D ponoć ten silnik 400 jeszcze lepszy niż 500 - może nie jedzie ale jedzie zawsze.
|
10 lat temu i nie przypominam sobie żeby SR400/500 miała guzik.
BTW ile czasu musi upłynąć na żółte blachy bo moja jest 1999 rocznik i zastanawiam się czy to już. |
Cytat:
Cytat:
Na zdjęciu nie widzę rozrusznika https://photos.app.goo.gl/q3mEESbEndLrqXxi6 Dla równowagi miałem w tamtym czasie jeszcze Buella 1125r :) https://photos.app.goo.gl/WYfHpUypuy2rZoxp8 ps: jak wrzucać zdjęcia z google photos? |
1 Załącznik(ów)
To zależy od województwa, ale w większości pojazd musi mieć 40 lat.Załącznik 140424
Wysłane z mojego SM-A528B przy użyciu Tapatalka |
niestety. dzięki w124 na zółtych mamy przejebane :D
|
Cytat:
|
Cytat:
No to motorek idzie na resztę świata gdzie oporów nie ma. W ten sposób wiele modeli omija chorą Europę. |
przesadzone normy emisji to tylko czesc zagadnienia. oczywiscie wyciely z rynku UE wiele ciekawych maszyn ale powodow zroznicowania asortymentu jest kilka. rozne prawodawstwo co do kategorii praw jazdy, stawki ubezpieczeniowe i ulgi/przywileje w ruchu drogowym, specyfika rynku. dodatkowo dochadza kwestie zwiazane z homologowaniem pojazdu na danym terenie + ochrona praw patentowych i wzornictwa. swiat jest w tej kwestii zrejonizowany i cos homologowane i chronione w europie nie jest juz takie na przykład w ameryce polnocnej czy indiach. kolejna kwestia jest zapewnienie wsparcia logistycznego i serwisowego - im wiecej modeli tym wiecej zasobow czesci zamiennych w magazynach centralnych, wiecej szkolen dla mechanikow, akcji serwisowych itd. trudno wymagac od producenta by ponosil te wszystkie koszty przy sprzedazy rzedu kilkuset sztuk rocznie na kraj. wyniki sprzedazy dla europy pokazuja wyraznie, ze najwiekszym zainteresowaniem ciesza sie modele najtansze i... najdrozsze. czy mialoby sens gdyby w salonie staly obok siebie Transalp 400 i 600 bo przeciez oba takie motocykle byly produkowane? czy Yamaha zarobilaby na popularnej w ameryce poludniowej Tenere 250? szerokie zagadnienie a biznes jest biznes.
|
dobrze napisane. szczera prawda.
|
Fajna ta GB350, ale widzę coś co mi nie pasuje a mianowicie umiejscowienie tylnej lampy. Dla mnie motocykl musi mieć bagażnik i kufer a w tym modelu może to być problem. Pożyjemy, zobaczymy......
|
3 Załącznik(ów)
problem znany z wielu wspolczesnych moto. ja go rozwiazuje montujac taka dodatkowa lampe LED - swietny produkt - polecam. na fotce z kufrem Versys650 - z wyzszego auta/autobusu po zalozeniu kufra nie widac zupelnie lampy. tu jeszcze w kufrze dodalem dedykowane LED-y. jak pisalem wyzej - problem w wielu motocyklach z ostatnich lat.
p.s. ta lampka ma dwa wejscia na +12V. swieci lekko pozycja a na STOP sie rozswietla + absolutna wodoszczelnosc. |
1 Załącznik(ów)
|
i ta wersja lampy poza tym, ze bezpieczniejsza to przeciez zdecydowanie ładniejsza i w klimacie całości. blotnik i 'cykor łapka' tez 'vintage' a nie gwiezdne wojny. wydech w chromie, kanapa z podziałem - lepiej to wyglada niż to co w salonie PL.
|
Cytat:
|
5 Załącznik(ów)
z pewnoscia bedzie mocno customowany - cena jest bardzo ok, klimacik jest, baza do przerobek jest. wystarczy popatrzec jak rozwineło się 'podziemie' Kawasaki Estrella - taki piździk a ma na swiecie fanow i każdy chce sie czyms wyroznic - jest tego naprawde sporo.
|
Widziałem i słyszałem ten motur Hondy, fajny jest i za taki kesz lepszy niż skuter :)
|
Jako fan Estrelli napiszę ,że najpiękniejsza jest w oryginale...:)
|
Cytat z artykułu:
Według statystyk w indyjskim moto-press, Honda odnotowała wzrost rok do roku o 32 procent w 2024 r. w porównaniu do liczb z 2023 r. Opiera się to na sprzedaży 5 801 498 motocykli w samym 2024 r. Tak, to pięć milionów motocykli . Liczba ta obejmuje 5 292 976 motocykli Honda sprzedanych w samych Indiach i kolejne 508 522 motocykli wyeksportowanych z Indii na rynki zagraniczne. Artykuł: https://www.advrider.com/overseas-re...ains-in-india/ A ja oczy przecieram bo ta GB 350 jest chłodzona powietrzem:eek: |
Ale czemu te łuski masz na oczach?
|
BO bardzo mało już takich nowych motocykli.
Z dużych został Royal, gucio, harley i cb1100. No i jeszcze kilka małych około 125 ccm jest. ALE 350 to nie widać żadnej. |
Ciekawe, że silnik ma tylko 2 zawory :)
|
To znaczy, że nie będzie się psuł?
|
Nie ma takich co się nie psują. Choć z tymi osiągami raczej nie wybuchnie i pewnie starczy na lata. No chyba, że rajder będzie próbował cisnąć.
|
Na dwoje babka wróżyła. Pisałem gdzieś na forumie o silniku crf1100 z padniętym wtryskiwaczem po 20kkm co remontu narobił. Wycena hądy 40kpln remont, ubezpieczalnia beceluje i robimy.
|
2 Załącznik(ów)
namieszalla honda swoja oferta solidnie w tym segmencie
|
No i całkiem fest maszyna. Wiem bo się kulnołem. Ondą oczywista.
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 10:35. |