![]() |
Nierozumię cytacenia mnie w odniesieniu do Twojego wpisu.
|
Cytat:
|
Nikt nikogo nie wrzuca do jednego wora, po prostu niektórzy sami wchodzą do wybranych worków i potem zdziwienie że ktoś to zauważa.
Znam ludzi jeżdżących marką BMW i są niewykrywalni czyli nie można ich rozpoznać. Ale są też tacy co to są wręcz odwrotni , niemal krzyczą i się odpowiednio zachowują czasem nawet fanatycznie. Także niektórzy sami wybierają worek, reszta niezależnych nie wchodzi do żadnego. Nikt też się nie śmieje z nikogo tylko dlatego że wybrał tą markę dopiero jak ten ktoś specyficznie się zachowuje to jest zauważany. Tak to widać z boku. Także Wojtku nikomu się krzywda nie dzieje. |
1 Załącznik(ów)
Tylko BMW! Żadnych azjatyckich aberracji :D
|
Dobre, chaos rurek i przewodów konra piękno i prostota :Thumbs_Up:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
1 Załącznik(ów)
Cytat:
w xlv750r mialem jeszcze kardan. i komu to przeszkadzalo? produkcja tylko 1983-85 :( |
Cytat:
Nie jest zaskoczeniem, że najfajniejsi beemiarze jakich poznałem to ci nasi, z FAT :) Ale miałem też ileś przypadkowych spotkań w trasie i tak, niektórzy ludzie sami wskakują do danego worka. I jak wychylają z niego głowę to z dezaprobatą patrzą na wszystko dookoła bo takie jakieś tanie, nie prestiżowe i w ogóle. Tak się niektórzy zachowują i daje się to odczuć - mówię wyłącznie z własnych doświadczeń. Mam jednak pytanie do bardziej obytych - czy jest to specyfika w pomrocznej czy szerzej w Europie? Pozdrawiam zimny |
Ja lubię BMW za dostęp do części. Pisze to już nty raz na FAT.
Do 30 letniego R2V zamówiłem w poniedziałek części do gaźników, wczoraj odebrałem. JEDEN kurwa dzien. Całodobowy dostęp do wszystkich zajebistych katalogów. Po prostu trzeba sprowbowac żeby zobaczyć różnice. Graty do zabytka w jeden dzien. Spakowane w woreczki z numerem części. Kawa gratis. Już brzemię motocyklisty jakoś dźwigam - ze śmigłem sobie poradzę tradycyjnie mając to w dupie. W EU jest nieco inaczej. Kolesie jeżdżą i kasa po prostu jest. Nie wynika z wyprzedzania na trzeciego, wpierdalania się w kolejkę na czerwonym, bycia NAJcwanszym. Po prostu się żyje - u nas BUT kształtuje świadomość. Tyle. Z zachodu Europy mamy łatkę dzikiego, prymitywnego kraju. Ja już z tym nie dyskutuje. Trzeba zobaczyć różnicę i wtedy dyskutować - być może dlatego BMW się tak z dupy u nas kojarzy. |
Dzięki Matjas. Co do części do BMW potwierdzam - to inny lepszy świat. Trochę zamawiałem do GSa i w kwestii dostępności, szybkości i obsługi - ukłony. Inni powinni się uczyć. :bow:
Co do kwestii społecznych - to myślę że bardzo trafnie to ująłeś... twoja metoda radzenia sobie z tym podoba mi się :) |
Cytat:
|
XLV750R tez teraz ksztuje miliony, ale czy za cene CRF1100, GS1250 czy Tigera 1200 nie kupisz w salonie sensownej klasy B czy nawet lepiej?
|
Nie wiem nie wiem Szyn :D Dacia kosztuje ponad stówę obecnie :D
to jest obecna klasa BE :D |
Cytat:
Duster i Jogger sa tansze od T1200 |
Tańsze jak nie maja NIC i najmniejszy litrowy TCe :)
Jak dołożysz cokolwiek trochę to masz 95 i lepiej - za dacie. No a gs za stówę to już chyba żadna nowość. |
1 Załącznik(ów)
Cytat:
Nowka GS 1250 od 81tys |
Słowo kluć - OD ;)
|
najwyzszy model Fabi w cenie T1200, do ktorego tez pierdyliard gadżetów za miliony mozna dokrecic. zasadniczo mysl jest taka - topowe modele motocykli kosztuja niemalo.
1.0 TSI 81 kW (110 KM) manualna, 6-biegowa:73 600 zł, 77 200 zł, 82 950 zł, 86 700 zł - opcja Monte Carlo p.s. dawno nie ogladalem stron samochodowych i powiem tylko tyle: co za gowno sie ludziom probuje sprzedawac. bosz... |
|
1 Załącznik(ów)
ciekawe czy tez w brazylii go beda robic... wesola statystyka na dobranoc :D
|
|
Przy wpłacie własnej rzędu 29k rata miesięczna brutto circa 1300 na 3 lata. Nie piszą nic o wykupie ;) i ubezpieczeniu przez ten okres. W drugim roku pakiet będzie bolał ojapier
|
śmichy chichy ale jak sie odejmie mase plynow w BMW to wychodzi rowno to samo co sucha... XRV750 RD04 z 1990 :D a ile szajsu wiecej jest w BMW chyba nie trzeba pisac.
Viadro 1000 z łańcuchem mokre wazy 276kg Tygrys 1200 z kardanem mokry wazy 249kg R1300GS mokry - przypomne - 237kg - 39kg mniej niz Honda |
Honda dlatego dużo kosztuje bo też tyle waży. :D
|
Cytat:
|
1 Załącznik(ów)
to ja podam konkret :D jak to mawia jeden kolega z Podkarpacia: ochujuzłoty :D
skoro już osiągnęliśmy konsensus co do wyglądu to mogę napisać: 121koła za CB500X z cyckami? :D |
Matjas, to jedynie 17 średnich miesięcznych zarobkow w Polsce. Mocno na wyrost kwilisz :).
|
To się w leasing weźmie :dizzy:
|
silnik stopień sprężania 13,3 : 1
akumulator 12 V / 10 Ah :) :) wizualnie... konkretnie odchudzony. Odnoszę wrażenie, że cały zadupek jest z plastiku |
2 Załącznik(ów)
Jak na bmw spoko , trochę w stylu starego HP
|
1 Załącznik(ów)
deklaruja na stronie mase sucha hp2 na 175kg, wiec tyle ile wazyl pierwszy transalp 600 w 1987... tylko, ze to nie ma ABS i ma gowniany hamulczyk na jednej tarczy. no i nie ma wody. ciekawi mnie czemu tak krotko to tlukli. serie G robili dla nich Tajwanczycy to sobie mogli olac. poszperam gdzie produkowano HP2.
poszukam tez przekrojow tego 1300 bo pisza, ze to ma mokre sprzeglo wiec ponownie upchane w silniku. pytanie tez gdzie upakowali alternator bo wiem ze w LC byly z nim cyry przy wymianie. 610W z trojfazowej pradnicy z magnesem stałym? hmmm... 48A na wyjsciu z reglera. ma sens. cos jak masa tego chinczyka :D w 1250 deklaruja 40A na wyjsciu z tego pizdzika. OK. harcerz nie klamie :D |
Cytat:
:D |
jednak nie odważyli się dać z przodu "normalnego" zawieszenia. Samo odchudzenie motocykla mi się podoba. Zobaczymy jak to zrobiono od środka ale jeszcze katalogów brak.
|
Masa masa... dołożyli bajerów, całość odchodzili. W automotive nie wróży to dobrze dla trwałości oraz niezawodności. Ciekawe czy rama z tej samej rury czy też pociekasili. GS miał lampę która z daleka każdy rozróżniał, tutaj tego raczej nie będzie
|
Cytat:
https://motogen.pl/bmw-r-1300-gs-juz...luminiowa_rama |
Nie wiem o jakiej ramie jest mowa. U mnie na strychu stoi takowa rama i jest to tzw tylna rama pomocnicza, która służy głównie do tego aby kierownik miał na czym siedzieć i na czym kufry powiesić. W naszym przypadku są to raczej stalowe rurki
|
|
2 Załącznik(ów)
Szczerze to stary design bardziej do mnie przemawia. Nowy wydaje się taki na siłę usportowiony. Tyle na temat wyglądu
|
jak wyglada tak wyglada - siedzisz i patrzysz na droge. szkoda tylko, ze poprzez postepujacy rozwoj konstrukcji i podnoszenie stale poziomy skomplikowania producenci eliminuja swoje motocykle z podrozy poza zasieg Assistance. niby ADV a jak laweta po Ciebie nie przyjedzie to kapota. w USA w ofercie wciaz jest to:
https://powersports.honda.com/motorc...l-sport/xr650l https://suzukicycles.com/dualsport/2024/dr650s https://www.kawasaki.com/en-us/motor...LIST-_-VEHICLE mozna nalac beny z butelki gdzies w gambii i jechac bez duposcisku... no ale na firmowego grilla na marine nie pojedziesz bo cie koledzy byznesmeny wysmieja |
Szanownego klienta niemieckiego koncernu ma ratować japończyk;)?
|
po prostu fajnie miec lekki prosty motek co w nim nic nie ma i sie mozna szwedac po odludziach...
|
To był żart, tylko tyle. Na wyprawę poza eu dwóch nie zabierzesz, więc ryzyko z takim komputerem jak BMW wzrasta wraz z kilometrami od cywilizacji.
Miałem kiedyś auta niemieckie i nie po drodze mi z ich jakością. Stąd Japonia i ich produkty. Ale to moje prywatne zdanie |
Cytat:
PS w temacie mistrzostwa marketingu GSa i biznesów. Gadałem kiedyś u mnie w robocie z wysoko postawionym człowiekiem. Bardzo sympatyczny, żadnego zadartego nosa itp po prostu normalny facet. Zeszło się rodzinę, wakacje itp.. ja że na motorku jeżdżę, on się pyta na jakim, ja że na Honda AT, a on coś w takim stylu: że jak już będzie miał dzieci odchowane to kupiłby sobie takiego BMW GS :D. Człowiek nigdy na motorkach nie jeździł a już ma pod czaszką wypisane co by kupił jakby doszło co do czego - można ? |
przegladam siec i 90% dyskusji na temat r1300gs dotyczy strony wizualnej. od wielkiego dzwonu ktos wspomni o innowacjach technicznych czy parametrach. dyskusja zasadniczo na temat: ladny czy brzydki :D
p.s. jak mawiał mój kolega: alufelgi są dla przechodniów :D |
1 Załącznik(ów)
Ja mysle ze 1200adv się im udał ;)
|
kierunkowskazy w osłonach dłoni, ktoś ma coś z głową nie tak :mur:
https://youtu.be/0cRzWZfFRak?si=d8yGhANCGDvOBMYX ogólnie wizualnie brzydki, że aż fajny jak to przystało na BMW :) bardzo mnie ciekawi sam silnik i skrzynia czy w końcu im się udała... |
Podobno można dokupić (sic!) w pakiecie jakimś OFF - i kierunki są normalne :)
|
Cytat:
|
Cytat:
wez 25-cio latka co ma daczie daster do Parcha 4.2L na ostrej gumie i pojedz w las to chlopak zaniemowi :D albo SJ413 na MaxiCross z silnikiem z BMW. kto ma kase i bogatych rodzicow to sie bawi. my sie bawilismy UAZ-ami z 3.0 D z Merca. Pamietam jak w 1995 stanalem obok CR500 w krakowie na rynku. nie wierzylem, ze to wogole jest mozliwe... jak napisal w wierszu moj kolega: jesteśmy echem wyżu powojennego. za rzadcy by wyginąć za dziwni by przeżyć :D |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 11:14. |