![]() |
myślę wykombinować jakiś lepszy system regulacji napięcia wstępnego niż oryginał + twardsza sprężyna i powinno być bardzo ok.
@muszel - na stronie hyperpro nie ma info nt. wagi kierownika co uważam za nieco dziwne. chyba, że nie umiałem znaleźć. |
Mam z DRki jakby co luźną.
|
1 Załącznik(ów)
Jakoś chyba nikt nie napisał że ładowanie 3/5 V ma mieć wylacznik . Szkoda akumulatora , a kobiecie ciężko pchać by odpalić ( chyba ze zawsze blisko chetny do pomocy mężczyzna )
Fota Asik_Halina |
Cytat:
Wysłane z mojego SM-G955F przy użyciu Tapatalka Cytat:
Wysłane z mojego SM-G955F przy użyciu Tapatalka |
Pytałem bo nigdy nie modziłem sprężyny. Nie musiałem. Jeśli miałbym wymienić na twardszą to muszę mieć pewność, że do wagi. Podobnie zresztą jak podaje YSS, którego nie chcę.
|
Cytat:
Na postoju trzeba doładować kamere, telefon czy latarkę Przekrecasz kluczyk i masz od razu wlaczone światła i zaplon. |
Zasilanie po kluczyku nie jest do dupy. Szpeje się ładuje w czasie jazdy a nie na postoju.
|
Cytat:
W ostatni weekend coś mnie napadło, wytargałem z garażu starą Dr650, nieodpalaną ponad pół roku, odpaliłem na kable od auta i pognałem przed siebie. Po 10 km wpadłem w takie głębokie zamarznięte koleiny, nie zdążyłem złapać sprzęgła i motór zgasł. Cisnę guzik, zakręcił raz i zdechł, prądu brak, do luidzi daleko, kopajki brak więc pomyślałem że dawno nie biegałem i zacząłem na zapych trenować. Lekko nie było ale po kilku próbach udało się i to na płaskim. Pojechałem jeszcze dalej dobre 30 km i jeszcze dwa razy sama gdzieś tam w czasie walki mi zgasła. W sumie zapaliłem ją na zapych z pięć razy, tylko raz z górki. Uszkodziłem mięsień uda, przez kolejne trzy dni miałem problem z chodzeniem, ale już jest dobrze. Dzisiaj kurier przyniósł mi nowy akumulator, już się ładuje:). Wolałbym na postoju nie ładować sprzętu, bo nie każde moto da się zapalić na pycha w pojedynkę. |
Cytat:
Większość ludzi z ktorymi jeździłem ładuje podczas postoju. Na wyjazd biorę tego troche - doszla mi jeszcze latarka , GBL do porannej muzyki czy przy piwie , GoPro Podczas jazdy nie nie o wszystkim sie pamieta a po zakonczeniu jazdy kolesie którzy mają z kluczykiem przychodzą i sie proszą bo o tej czynnosci po prostu za dnia nie pomyśleli Tak jest w mojej drużynie. W innych może jest inaczej. |
Cytat:
Hello Daniel, Ideal range is between 75 and about 100kgs. Since the OEM springs are truly terrible, even with a weight outside this range our springs will be a very big improvement over stock. |
Wychodzi na to, że cza kupować:) Kto pierwszy?:)
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Koubalink kupowałam tutaj, niestety UK więc i cło i VAT były: https://www.rally-raidproducts.co.uk...-lowering-link Kanapa zjechała o 2.5-3 cm, żel w miejsce gąbki. Tak, pokrowiec został oryginalny. A korek magnetyczny z Zeta - baja moto sprzedaje. Bo widziałam, że ktoś pytał. Sent from my iPhone using Tapatalk Cytat:
Łącznie będzie 6.5-7 cm od oryginalnej wysokości. Sent from my iPhone using Tapatalk |
To ten koubalink obniżył + nowa kanapa tez nizsza? jak na tym sie siedzi? nie twardziej jak przedtek?
|
Cytat:
Jak na razie nie narzekam ;) ale Halina zrobiła dopiero 80 km. Powiem coś więcej jak pojeżdżę solidniej. W BMW mam obniżoną kanapę w ten sam sposób i nigdy nie było niewygodnie. A siedzi się znakomicie, nareszcie podparcie oboma stopami!! Sent from my iPhone using Tapatalk Halina dostała dzisiaj magnetyczny korek spustowy. Tak jak pisał [mention]mikelos [/mention] na bok, 2 min roboty i gotowe. 24 nM moment. https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...ed6124d47a.jpg Sent from my iPhone using Tapatalk |
1 Załącznik(ów)
No dobra, zaczynają zjeżdżać graty na weekendowy montaż, czas podejmować ostatnie decyzje.
Podnosił ktoś fatbara Renthal 609-01 o 5 cm na kiwaku Accela lub innym mocowaniu tej wysokości? Wystarczy kabli których dała fabryka? Czy nie wiadomo i mam robić za zająca? |
Warzyfko - moim zdaniem kabli nie starczy :(. Mam podniesioną ori kierownicę o 5 cm i jest na styk, że przy skręcie w lewo już pręży. Tylny zawias podniósł mi tyłek więc znowu kierownica jest za nisko i będzie do wymiany, ale imo bez motania przewodów się nie obędzie :mur:
|
Nie podejdzie, kable do zmiany. Sam też jeszcze będę chciał jeszcze trochę podnieść, więc muszę się, w końcu, zabrać za zmianę.
|
1 Załącznik(ów)
Szlag by to. Chyba pozostaje szukać maksa na plasterkach.
A kurierzy walą drzwiami i oknami :) |
KTO zakładał już jakieś prawdziwe handbary do 300R?
Chcę uniknąć kolizji z owiewką, pompą itd. Tradycyjnie zamiaruję kupić zwykłe Acerbisy Rally z listkami - mam niestety życiowego pecha do kłujących owadów w rękawach latem :D |
Bierz Barki Storm i żadne robactwo ci nie wleci.
|
hehe :D ciężko będzie mnie przekonać do tego zakupu bo za jeden barkbuster mam komplet Acerbisów juz z listkiem w cenie :D
do tego ten płaskownik w barkbusterach tak zajebiście wychodzi do przodu w wewnętrznym punkcie podparcia na kierze, że istnieje spore prawdopodobieństwo, że dojdzie właśnie do kolicji z owiewką. z tego co przypatrzyłem podczas mojej 35m przejażdżki to kąt skrętu jest dość spory więc trza uważać co się zakłada na kierę. powiedzieć sobie trzeba, że te oryginalne listki są oczywiście jeno dla oka. dobrze, że są. m |
Panie, Bark ma to opanowane. Filmidła na YT pokazują że kolizji z szybą nie ma. No i są pancerne a nie gównolit od Acerbisa. No ale CCC.
|
Cytat:
Zwykle da się wyciągnąć kilka dodatkowych cm a to już może wystarczyć. |
Cytat:
CCC ten motocykl ma wpisane w nazwę... Cena Robi Fspaniale :D CO przejawia sie między innymi rdzawym nalotem już przy odbiorze w śrubach z łbem soczewkowym tłumika i chujwi gdzie jeszcze. Nie szukałem dalej bo nie chciałem sobie psuć chwili... Trza to będzie przy okazji prac powymieniać na A2, żeby się wkurwiać potem. NCek miał po trzech latach niektóre śruby po prostu gruborude. Jakby nigdy nie miały na sobie ocynku. Gdyby został planowałem PO TRZECH latach taki delikatny lifting w cynkowni niektórych elementów. Załamka. Będący w okolicy manetek zapytuję jeszcze - czy ktoś ma pojęcie na temat grzanych manet ale nie w średnicy, którą uparcie od lat forsuje Oxford? Oryginalne manetki są fajne, cieniutkie jak w trialówce. Chciałbym zmianę na grzanety ale nie kosztem średnicy. Ktoś ma pojęcie? m |
Daytona lub Koso ale wiesz, wracamy do CCC. :D
|
Koso to akurat niekoniecznie CCC bo mają i sztuki za 600PLN komplet.
Ani Daytony ani Koso nie są cieńsze niż Oxford. Może te super drogie nieco tak ale są po prostu ZA drogie. Pewną opcją są manetki od BMW. One są i podgrzewane i cienkie. Nie wiem tylko czy siądą na kierę od CRF. |
Cytat:
Pozostanie tylko przewód od zbiornika hamulcowego bo tego już lepiej się nie da. Z tego co studiowałem zdjęcia z Rally to tam inaczej te kabelki idą, więc jest więcej zapasu. |
Matjas, mój stoi jeszcze w salonie i nic pordzewiałe nie jest:haha2:
Może Ty masz z tego transportu zamrożonych aut? :) Już szuka drugiej dziury w d...:) Swoją drogą to wydaje mi się, że to będzie prawdziwy poligon u marudy w garażu:) |
Się zepsuje zanim wyjedzie :D tfutfu.
Cipokażę zdjęcia to sam zobaczysz, że nie ściemniam z tą rdzą a jeszcze za bardzo się nie rozglądałem. Wiem - trzeba szybko pyknąć jakąś traskę po roztopach to nie będzie już ważna rdza :D m |
Przenoszę 300XXL tu, że nie spamować głównego wątku o CRF300.
Towar jest, można modzić :D - Kompletny wydech Moto X v.2 - sprężyna YSS twardsza - osłona kolanka wydechu - osłona chłodnicy aluminiowa - okleina Wszystko z Bikerzbit. Trochę przegięcie bo za transport wyszło 160 euro... Why motox? Bo jest najcichszy ze wszystkich akcesoryjnych wydechów. Yoshimura daje najlepszy efekt, ale ryczy jak motocykl crossowy. Arrow wcale nie lepiej. Moto X w średnim zakresie jest tak samo cichy jak stock, a w górnej granicy jest głośniejszy jedynie o 15-20% (około 2dB). Tutaj test głośności: https://www.youtube.com/watch?v=q4qW3I3bmi4&t=282s https://i.imgur.com/HWw5nT6.jpg |
Ten tajski wydech bez homologacji jest?
|
on coś dodaje?
|
Cytat:
Czy cos daje? Sam wydech to odczucia czysto subiektywne + duzo lepszy dzwiek. Faktem jest ze ma lepszy przelot niz zakorkowany stockowy wydech i przy tuningu ecu efekty sa fenomenalne. Niestety euro4 (czy 5) to robi swoje i moto jest zduszone. |
Ja pytam poważnie czy on daje np 1,5 kuca itp
|
Co to znaczy wyniki są fenomenalne? Latałem tuningowaną 250 L i w porównaniu z ori oprócz większego hałasu i lekko lepszej reakcji na gaz trudno było stwierdzić że daje to jakąś odczuwalną poprawę osiągów.
|
Nikt chyba oprócz Yoshi (pytanie na ile legit) nie robił dyno z samym wydechem. Raczej nie oczekiwałbym wzrostu mocy w hp tylko lepszej reakcji na gaz i dystrybucji mocy. Chociaz widziałem wykresy dyno po 31-32hp z Yoshi + ecu + airbox mod. I szczerze mówiąc to sporo bo to przyrost 15-20%. Ja osobiście airbox modzić nie zamierzam.
Zapewne 300 ma lepszą możliwość modzenia bo 250 nie miała na garbie normy euro5. Tutaj masz fajny filmik z wrażeniami z samym tylko Yoshi https://www.youtube.com/watch?v=LFz_r1Mj_r0. Niestety w tym filmie słychać jak głośne to dziadostwo jest. Zmieniam wydech z myślą o tuningu ecu w przyszłości bo najbardziej wkurzające jest gaz na zasadzie on/off. Czytałem, że to właśnie przez euro5 po ujęcia gazu ecu odcina całkowicie dopływ paliwa dzięki temu musimy sporo manewrować sprzęgłem. W stanach mają 550performance gdzie modzą lub sprzedają zmodzone ecu i właśnie po tym ludzie mówią, że różnica jest ogromna. Pytałem i niestety Europa ma całkowicie inne wejście w ecu więc modzenie czy wymiana u kogoś spoza europy nic nie da :mur: |
I taka zmiana wydechu bez zmian w ECU nie pogorszy osiągów? Nawet gaźnik trzeba dostroić o wtrysku nawet nie wspomnę. No chyba, że charakterystyka przepływu wcalym zakresie obrotów jest jednaka z oryginałem... Ino, no, ino nie rozumiem albo się nie znam?
|
Cytat:
Wysłane z mojego M2103K19G przy użyciu Tapatalka |
Co jest w kolanku? Ciężko powiedzieć, bo nigdzie nawet nie ma info co tam jest. Przypuszczam, że to żadna powerbomba, chociaż plotki głoszą, że ten wydech to na żywca skopiowany FMF z 250L dostrojony do 300L. To jest jego druga wersja która końcówkę wydechu ma nieco zmienioną, ale v.1 wygląda jak FMF.
Wiele miesięcy temu bardzo sceptycznie podchodziłem do tego tworu. Przez ostatnie 2-3 msc dużo ludzi na grupach zaczęło je zamawiać, pojawiły się testy na YT, opinie więc stwierdziłem, że czemu nie. Jeśli będzie lipa to kosztuje tylko $260 (plus cło etc) podczas gdy full Yoshi to ponad $700 + hałas :D. Po rozpakowaniu muszę przyznać, że jakość wykonania jest na naprawdę wysoki poziomie. Nie ma lipy. Wydech posiada spark arrestor (ogranicznik iskier?) oraz db killera. Czy trzeba tu tunera? Na pewno by się przydał, ale u nas ciężko. Jak pisałem wyżej w stanach wszyscy korzystają ze zmodzonego ecu jednej firmy i bangla pięknie na wszystkich akcesoryjnych wydechach. Ten Moto X jest stworzony chyba tylko do tej Hondy więc można przypuszczać, że bez tunera się obejdzie na razie. Dam znać. |
Cytat:
|
Nie wiem dlaczego powyższy post został skasowany. Zawierał dobre pytanie. Tak, niestety Bikerzbit ma tylko okleine do wersji z lampą ledową. Napisałem do nich czy mogą mi zrobić do lampy zwykłej to odpowiedział była: nie. Przypuszczam, że nawet wykrojnika nie mają. Coś z tą zrobię, ale reszta musi pasować.
|
Chyba wyślę puszkę do Edzia z Modlina jako królik doświadczalny jeśli tylko o dźwięk chodzi. Kiedyś robił mi do K16 i byłem super zadowolony. Koszty nieporównywalne.
|
Nie rozumiem nic a nic :drif:
|
Cytat:
Bardzo chętnie oblukam efekt finalny. Rekomenduję jedynie nie ciąć airboxa i nie zakładac żadnych KNów i innego gunwa bo mam obraz kosztów remontu 250L po takich "modach". |
Chętnie się.dowiem co kolega miał na myśli bo mam wrażenie, że o tunerze coś mówi :D
Airboxa modzić nie będę. Mógłbym się nad tym zastanowić gdyby to było supermoto. Są niby filtry DNA co coś.tam dają, ale kurcze 125 dolanów za filtr to trochę przesada. Kilka miesiecy temu kupiłem 10 filtrów ori za chyba $80. |
Cytat:
Poszukaj EDHAUST w necie krajowym. M |
Edziu z Edhausta pięknie modyfikuje dźwięk tłumików wedle życzenia. Za jeden komin do K16 płaciłem 300 zico a był to nie byle jaki komin. Żadnych strat w mocy a dźwięk podbity pięknie basowo.
To jest jedynie moja opinia, zadowolonego usera:) |
jak dla mnie im ciszej tym lepiej. tym bardziej, że ze wydechy i tak nie są jakoś zajeboście ciche. jak wjechałem CRF250L do lasu na szutrówki i sobie tak pyrkałem 70kmh to miałem, nie ukrywam, niechęć do odwijania manety bo było normalnie głośno, dźwięk odbijał się od drzew i się na bank to niosło.
jakby Eduardo potrafił sprawić, że ten wydech będzie cichy i będzie ważyć 0,5kg to bym się w kolejce ustawił - w obliczu niemożliwości jednak, chętnie pozostanę przy rozwiązaniu fabrycznym. m |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 13:05. |