![]() |
Piękny sprzęt i fajnie brzmi. Uważaj na kondensatory rify w sekcji zasilania. Tam jest dosyć specyficzny układ oparty na autorskim scalaku yamahy. A te rify eksplodują tak że wypalają tego scalaka i kaplica. Nie pytaj skąd wiem ;-)
|
jesteś pewien tej ceny? jeśli tak to biore.:D
|
1 Załącznik(ów)
Te pioniery bardzo mnie ciekawia. Z tym JVC pierwszym musza sie lubiec :)
DITTON15 moge tylko polecic - od lat graja w moim warsztacie i za swoja cene rynkowa robia zupelna magie. Wrzuc Tomku ich fotki i zaproponuj cene bo obydwoje wiemy ze to paczki ponadprzecietne. |
no to bardzo rozsadna cena i tym bardziej warto - ja za moje dalem z 10 lat temu 550pln+wysylka. moje sa z 1968 roku. dla kogos kto slucha jazz-u, muzyki powaznej, blues-a itp. swietna propozycja. kolumny stworzone w czasach kiedy nie bylo jeszcze doom metalu i trashu. w takim repertuarze sie pogubia - sa 'za wolne' przez swoje gumowe zawieszenie i membrane bierna. jednak w w/w gatunkach swietnie sie sprawdza.
nie potrzebuja duzej mocy 10-15W wystarczy. u mnie najladniej zagraly z dobrym materialem 24/96 z przetwornikiem DAC Sabre 24/96 i mala lampką od Rambowszczaka. lampka miala moze 8W. na codzien graja z malym Marantzem ale marzy mi sie lepszy wzmacniacz bo wiem, ze stac je na wiecej. reasumujac - swietne klasyczne kolumny o pieknej cieplej srednicy ( wokale, saksofony, klarnety, fortepian itp.) i zaskakujaco glebokim basie. do spokojnej muzyki i niezbyt glosnego sluchania. nie mecza - wlasie takich szukalem, zeby przez 7-8 godzin plumkaly mi przy pracy. kazdy dzien zaczynam na nich od tego numeru i niezmiennie jest 'madżik' :D https://www.youtube.com/watch?v=7s8glZ-efMg |
Normalnie u Ciebie to taki Peweks po latach :)
|
Tomku
Jaki stan i kolor KEFow Cresta 10? Jaka cena? |
Cytat:
|
No i wziął i namówił 😎https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...bab6206205.jpg
Wysłane z mojego SM-G986B przy użyciu Tapatalka |
I ja w końcu zawitałem u Tomka po coś innego niż motocykl :D
Zakupy były dwa - podłogówki Bowers and Wilkins DM305 i malutkie kolumienki Denon SC-M53. Bowersy bardzo dobrze dogadały się z moim amplitunerem który testowaliśmy na miejscu - DENON DRA-545RD. Jeszcze lepiej dogadały się z nim kolumienki Denona, które zagrały na nim zaskakująco dobrze. Z racji akustyki w w mieszkaniu w salonie - musiałem przytkać bass-reflexy tylne i znacząco skręcić bas we wzmacniaczu. Ogólnie gra to w innym stylu niż ulubione przez Tomka sprzęty z lat 70/80, ale mi bardzo pasuje. Jakość dźwięku, przestrzeń i szczegółowość tych kolumn sczególnie przy muzyce łagodniejszej, filmowej lub no. bluesowej - naprawdę jest fajna. Wyjątkowo dobrze brzmią wokale. Jestem bardzo zadowolony, same kolumny w super stanie jak na swoje lata :Thumbs_Up: Małe Denony mają całkiem fajny środek, z amplitunerem grają naprawdę zaskakująco dobrze jak na swoje gabaryty, z tym co widać na foto - poprawnie i nie oczekuję więcej, bo sama miniwieża Pioneer szału nie robi. Oczywiście daleko im do B&W ale to nie ta liga, konstrukcja i ułamek kwoty. Na potrzeby do których je kupiłem są niemal idealne, choć mogłem posłuchać też BNSów i Jamo 38 (zależało mi na kompaktowym wymiarze), z czego nie skorzystałem - a może byłoby warto. Suma sumarum - polecam allegrowicza :) B&W: https://i.imgur.com/L2tzqnAh.jpg Malutkie Denony: https://i.imgur.com/1UvQ6Kul.jpg Pozdrawiam zimny |
1 Załącznik(ów)
Ja poprosze to - miej na uwadze. Sprzedasz zawsze i wszedzie.
|
Jakbyś miał jakiś dobry wiśniowy / brażowy / czarny subwoofer to dawaj znać ;) :at:
|
Cytat:
|
Koszt wysyłki czy wzmacniacza :-)
Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka |
Cytat:
|
Cytat:
W tapatalku niestety tego nie widać. 😐 |
Cytat:
|
Tomek. No weź!
Ten JVC zarezerwowany do środy! Bo jak nie, to wiesz. Wiem gdzie mieszkasz....:) |
Cytat:
Wróciłem ze swoim "nowym" zestawem ;) |
Cytat:
Podebraleś mi "mojego" Phillipsa:) |
Cytat:
|
:drif::drif::drif:
bardzo mi się nie podoba kierunek, w jakim zmierza Twoja oferta audio :D:D ... już nic nie potrzebuję, już nic nie potrzebuję, już nic nie ...... |
1 Załącznik(ów)
Tomku! Szukam wzmaka z taką, lub podobną blokadą. Masz coś takiego?:haha2:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Pomoc
mój gramofon. dla mnie z nieznanych przyczyn. Po podniesieniu ramienia niby włącza się, ale krążek nie kręci. Technics . ktoś wie co może być przyczyną. Niby próbuje coś kręcić, ale zaraz się wyłącza |
Jakaś elektronika/techno się znajdzie?
|
Tomek znajdziesz depeszów wsród swoich vinyli?
|
Proszę o rezerwację tej Yamahy. Czy będziesz miał jakieś kolumny pasujące do tego? pozdr adam
|
Po rozmowie Yamaha nadal wolna, będzie cos innego :-)
Przy okazji dziękuję za sprzęt- gra super i bez problemu dziala z czujnikiem ruchu :-) Polecam forumowicza :-)
Muszę się kiedyś wybrać do Okuniewa oblookać te sprzęty (daleko nie mam). Za każdym razem jak dodajesz coś nowego, to mam ochotę to kupić, mimo że nie potrzebuję, no może dobre kolumny by się przydały :D
|
Cena?
|
Tomku Dali są duńskie, ale to tak tylko dla porządku.
Miałem Zensory 7 , w połączeniu z Yamahą 602 bardzo naturalnie grały. Dostały eksmisję od mej małżonki ze względu na rozmiary. Lubię tą firmę , miałem okazję posłuchać Epiconów + jakiś kosmiczny wzmak (nazwy nie pomnę) nooo fajne ... ale cena przewyższała wyposarzenie mojego pokoju , kuchni , korytarza i kotłowni :) |
Cytat:
|
Masz może gramofon?
|
Polecam te głośniki, słuchałem ich akurat w weekend i są rewelacyjne. Nagłośniły bez problemu pokój 40m2, w dodatku grając bardzo dynamicznie i szczegółowo. No i na żywo wyglądają super. Nie jest łatwo dzisiaj znaleźć taką perełkę.
|
Tomek podesłałbyś wymiary tych spikerów?
Nie wiem czy wejdą gdzie mają wejść. Wysłane z mojego Pixel 6 przy użyciu Tapatalka |
Cytat:
Podeślij wymiary miejsca gdzie maja stać. Może cos innego Ci zaproponuje |
Tomek a miałbys magnetofon NAD’a ?
|
Cytat:
Niestety. Z magnetofonami dużo problemów. Rzadko coś naprawdę sprawnego się trafia |
Dzieki, miałem ale zepsuł się. Ciężko trafić w dobrym stanie.
|
Tomek masz jeszcze ten zestaw z AX470?
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
1 Załącznik(ów)
Ja poszukuję magnetofonu kasetowego sony, jedna kieszeń, srebrny, wersja 3-head a jak jeszcze klasa S i ceramic, to już szczyt sukcesu.
Problem jest taki, że te modele w klasie S albo wychodziły czarne, albo szampańskie. A ja mam cały zestaw srebrny i poszukuję do kompletu, wiem, że srebrne też były, bo pojawiają się czasem na e-bay, ale nie będę ryzykował takiego zakupu w ciemno i to jeszcze dostawa z jueseja. Zdjęcie poglądowe jednego z modeli, kilka wersji ich było wypuszczanych : Załącznik 120793 |
to dolby 'S' było faktycznie takie 'S'uper? :D zatrzymałem się na C HXPro jak pewnie wielu tutaj.
|
Cytat:
Jest też klasa ES tych magnetofonów, jeszcze wyżej, ale one były chyba tylko czarne i szampańskie, i z drewnianymi bokami, a to mi nie pasuje do zestawu. |
W modelach KA3ES czy KA6ES były również srebrne.
|
Cytat:
Jeżeli ktoś, gdzieś, coś srebrny bez drewnianych boczków za cywilizowane pieniądze, można pogadać. |
Cywilizowane pieniądza za decka ES to 600-800 juri obecnie z tego co widzę. Jak zależy ci na srebrnym to:
https://www.ebay.pl/itm/385229644895...torefresh=true |
Cytat:
Dlatego post w tym wątku, jeśli nasz kolega forumowy by coś trafił godnego uwagi, to jestem zainteresowany. |
Cytat:
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 11:39. |