![]() |
Mirabelki raczej.... No i ryby z Pilicy :)
|
STOPA!
pisałem ze staneliscie na małym komendanta! ;) STOP! ;) |
Kuchnia jest, tylko nie ma kto gotować :dizzy:
Spokojnie coś wymyślę, w końcu parę lat w gastronomii siedzę:D |
Jak coś to już mam narysowanego tracka, lajtowa pętelka wzdłuż Pilicy, 70km. Postaram się zrobić oblot na dniach.
Pozdro ;) |
Tak delikatnie wyprzypomne ze kiedys tam ustalilismy biznesplana na produkcje nowej kawy ala kopi luwak. Moze w koncu jest ta okazja??
|
Fassi, będziesz? Skoro i tak nic nie wiadomo to trzeba wątek i robić listę jako motywator dla naszych organizatorów ;)
|
Jest szansa, że dojadę w tym roku w sobotę... ::)))
|
Żarcie to małe miki. Łatwe do ogarnięcia, można se przywieźć, zrobić, kupić w okolicy i nikt z głodu nie padnie. Paczka kabanosów i pumpernikla spokojnie załatwi temat, fiku miku i po krzyku.
Znacznie gorzej by było, gdyby miał nam zajrzeć w oczy kryzys na odcinku napojów i inszych napitków. Jak twierdzą fachowcy w białych kitlach, odwodnienie, lub jeszcze bardziej ekstremalne odwódnienie jest zabójcze - zbiera żniwo szybko i znienacka. I to na tą ewentualność musimy się dobrze przygotować. Ale na szczęście czasu jest dość :D |
:oldman:mądrego aż miło posłuchać:oldman:
|
Popieram matjasa co do żarcia. Jeśli nie będzie obsługi kuchni, zróbmy własny wikt. W zeszłym roku i tak z tymi paniami z kuchni ciągle tylko jakieś afery wynikały. To już nie to co te kochane panie z hortexowym makijażem z Białej, które troszczyły się o każdej porze o każde zagubione, głodne lub spragnione kaczątko :)
|
Chciałbym się z Wami zobaczyć i przyjechać na zlot. Większości z Was nie znam osobiście, a fajnie było by poznać. Ale mam pewną obawę, bo z wątku wynika że będzie alkohol lany dożylnie i to na czczo - nie wiem czy jestem na to gotowy ;)
|
Tu wszyscy tylko tacy mocni w gębie na forum. Na żywo ogromna większość gardzi alkoholem i chodzi trzeźwa 3 dni, więc się nie obawiaj.
|
|
Cytat:
I jak zrobiłeś oblot? Może bym się tak podłączył :D |
Cytat:
|
2 Załącznik(ów)
Ktoś spróbuje? Kajakarze byli zawiedzeni, że odpuściłem.
|
Tak czy tak zlot będzie, jak coś to kuchnie też jakoś ogarniemy. Kupimy chińskie zupki albo zamówimy 150 kebabów i jakoś to będzie :at:
|
Cytat:
|
Myślę, że jedzenie to najmniejszy problem, jeśli tylko wcześniej będziemy widzieć, że mamy się odpowiednio przygotować.
:) |
Cytat:
W tym przypadku łatwo jest przekuć porażkę w sukces np. ogłaszając, że w tym roku mamy Fit-Zlot, czyli imprezę odchudzającą i oczyszczającą organizm - w ramach posiłków listek sałaty i plasterek jabłka :D Albo, że jest to impreza survivalowo-adwenczerowa dla prawdziwych twardzieli: co sam upolujesz, to zjesz :D |
Cytat:
|
Ponoć człowiek bez jedzenia może przeżyć miesiąc, więc luz.
Ważniejsze jest żeby pić! Duuużo pić! |
wiele razy w życiu nie jadłem przez tydzień - spokojnie da się, najtrudniejsze są pierwsze trzy dni ale te będą tak pełne wrażeń, że na pewno zapomnimy o głodzie :D
|
Ja chciałem potwierdzić termin czy to będzie 13-15.09? I drugie ważne pytanie - czy jakaś jazda będzie? Terenowa? :D
|
Termin 13-15. Jak wszystko dobrze pójdzie to w sobotę nikt nie będzie w stanie prowadzić więc pewnie ogarniemy jakieś kajaki :haha2:
|
Tak, tak - koniecznie kajaki! :Thumbs_Up:
Już mam parę chętnych osób do spływu:D |
To jakby ktoś był na tyle szalony, żeby przyjechać na zlot i nie pić to ja jestem pierwszy w kolejce do jazdy ;) Czym bardziej terenowo tym lepiej.
Kajaki w sumie też super, tylko nie łączmy ;) |
Oj tam jest gdzie polatać.. może ktoś ma jakieś fajne tracki z okolic. Ja mogę polecić standard UĆ - wypad na rybkę do Spały bokami.
|
Piłem w Spale spałem w Pile? :D
Co do spływu to sprawdziłem stany średnie na Pilicy i powinno być z wodą OK nie to co w Białej. m |
1 Załącznik(ów)
Cytat:
|
Matjas.... Ale wiesz ze to 13-15 Września... Nie teraz:p
|
Cytat:
|
JAK będzie tak sucho zawsze można wziąć kajak na hol za motórem :D
|
Na zloty mojej grupy przyjeżdża zawsze takich dwóch co im zrobienie brodu w poprzek nie wystarcza. Jak już wjadą to wzdłuż walczą :D jeden ma zajęty termin, ale może Quentin się skusi na robienie za ciuchcię? :D
|
Pojawia się światełko w tunelu w sprawie kuchni :at:
|
Jak będzie Szanowny Pan Sołtys to już nic więcej nie trzeba. Będę. Jak z tego światełka wyjdzie kotlet, to już mam więcej niż trzeba.
|
Cynciu
Pan Sołtys jest duży ale dla stu osób nie wystarczy. W czwartek jedziemy z kucharzem do Białego Brzegu i mamy nadzieję że będą wreszcie ostateczne ustalenia. ciał |
Na Pana to musiał bym mieć wygląd i pieniądze... więc po prostu Sołtys :haha2:
|
Przepraszam, a wiela Was na tym zlocie orientacyjnie bedzie?
|
A pewnie 100-150 osób :Thumbs_Up:
|
Jakieś zgłoszenia potrzebne czy po prostu kto przyjedzie ten będzie? Pytam bo nie byłem jeszcze a chciałbym sie wybrać.
|
A trzeba się z kimś znać czy można sie poznać dopiero na miejscu? :)
|
Cytat:
|
Niebawem będzie nowy wątek jak poznamy koszty, tam się zapisujemy i podajemy rozmiar koszulki. Znajdziecie tam wszystkie potrzebne informacje :umowa:
A co do poznawania nowych ludzi to niektórzy pamiętają coś dopiero po trzecim zlocie :friday: więc nie ma się co martwić tylko trzeba być :Thumbs_Up: |
Przepraszam a czy na wszystkie zloty ta sama osoba 'zalatwia koszulki? Bo jesli tak to mam zapytanie.
|
Na wszystkie nie, ale jest na forum kilka osób zajmujących się tym. Pisz na priva co potrzeba to postaram się pomóc :D
|
Cytat:
|
Gośc ,który prowadzi stanicę prowadzi również Harcerską Pocztę Polową warto się odezwać jak będzie miał chęci przygotuje znaczki na tę okoliczność
|
Ale jaja.
Drużyna mojego młodego łyknie za pomocą mojego sponsoringu trochę tych znaczków. Panowie! Za 50 lat bedo ony jak cepeliny! Sołtysu podeslij kontakt do gościa proszę. |
Będę się z nim dzisiaj widział to wybadam temat i dam znać
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 03:57. |