Africa Twin Forum - POLAND

Africa Twin Forum - POLAND (http://africatwin.com.pl/index.php)
-   Imprezy forum AT i zloty ogólne (http://africatwin.com.pl/forumdisplay.php?f=13)
-   -   Rozpoczęcie sezonu motocyklowego Jasna Góra (http://africatwin.com.pl/showthread.php?t=34668)

WojtasA 09.04.2021 17:08

Z ostatnich badań wynika ze od dystansu dużo ważniejsza jest maseczka i wentylacja, wiec na świeżym powietrzu powinno być ok. Chyba ze całuski będą ...

Melon 09.04.2021 19:16

Cytat:

Napisał radiolog (Post 728320)
Już to widzę jak moto będzie stało 2 m od kolejnego, no i wszyscy będą chodzić w maseczkach tez z dystansem.

A to ciekawe, motocykiel może się zarazić? :haha2:

nabrU 11.04.2021 18:21

1 Załącznik(ów)
Jeśli poniższa fotka z FB ze zlotu na Jasnej Górze jest prawdziwa, to tym motocyklistom, którzy tam się wybrali życzę szczerze zdrowia :mur:

Melon 11.04.2021 18:37

Jak by nie pozamykane hotele też bym tam był. Nie popadajmy w panikę lub jej nie siejmy.

matjas 11.04.2021 18:45

No nie pierdolcie ze to serio z tego roku??

Melon 11.04.2021 18:57

Tak z tego roku. Jedni na Jasnej Górze byli inni na motobazarze w W-wie.:)

nabrU 11.04.2021 18:58

Cytat:

Napisał melon1968 (Post 728666)
Nie popadajmy w panikę lub jej nie siejmy.

Stary, miałeś COVID, bo ja tak i nie było lekko (i zaraziłem się mimo pracy z domu od ponad roku, w czasie gdy w UK ostatnio były minima zachorowań). Mój kuzyn w PL (facet wiek czterdzieści parę lat bez żadnych wcześniejszych problemów zdrowotnych leży w poważnym stanie od tygodnia w szpitalu), a Ty mi mówisz, że sieję panikę.
Mam gdzieś czy jedziesz na Jasną Górę czy na zlot miliona innych motocykli i czy zachorujesz bo to Twoja broszka, interesuje mnie tylko fakt ilu ludzi potencjalnie zarazisz i ile osób oni zarażą itd, bo w pewnym momencie moi dość starzy rodzice czy teściowie w PL mogą potrzebować pomocy, a nie będzie komu i czym tej pomocy udzielić.
Trzeba troszkę patrzeć dalej niż czubek własnego nosa...

muszel72 11.04.2021 18:58

Nie podniecajcie się za bardzo. W takich miejscach wirus nie działa a żeby wszystko było zgodnie z przepisami to i organizatora się ukarze okrągłą kwotą 20 zł:mur::haha2:

calgon 11.04.2021 19:05

Nie zróbmy gnoju z tego wątku...

Ja nie zamierzam jechać na ten zlot nawet gdy nie będzie Covida, nie przeszkadza mi on ,ale coś czuje ,że tu zaraz wjadą tematy polityczno religijno obyczajowe i zrobi się bigos!

Melon 11.04.2021 19:08

Nabru zluzuj, jak bym tak myślał jak Ty to już dawno bym z głodu zdechł. Pracuję w firmie transportowej gdzie kierowcy jeżdżą po całym kraju. Właśnie jeden jest pod tlenem,koleżki córka 11lat ma depresję, wszędzie jest zaraza ale życie toczy się dalej.

matjas 11.04.2021 19:08

A jakże :)

Złóżmy zawiadomienie do prokuratury.
Śmieszne? Wcale nie.

Mam w dupie kościół, zloty i cała resztę ale co mnie złości to ten policzek wymierzony normalnym ludziom którzy nie mogą zrobić wesela czy normalnie pogrzebać bliskich.
Pod egida ołtarza robi się masowa imprezę w szczycie gowna.

Szlag mnie trafia jak na to patrzę.

M

WojtasA 11.04.2021 19:22

Cytat:

Napisał matjas (Post 728679)
A jakże :)

Złóżmy zawiadomienie do prokuratury.
Śmieszne? Wcale nie.

Mam w dupie kościół, zloty i cała resztę ale co mnie złości to ten policzek wymierzony normalnym ludziom którzy nie mogą zrobić wesela czy normalnie pogrzebać bliskich.
Pod egida ołtarza robi się masowa imprezę w szczycie gowna.

Szlag mnie trafia jak na to patrzę.

M

Ciężko się z Tobą nie zgodzić...

https://www.onet.pl/informacje/onets...y9cl2,79cfc278

consigliero 11.04.2021 19:39

Nie dolewając oliwy do ognia, kilkaset osób w sanktuarium w Krakowie

nabrU 11.04.2021 19:50

Cytat:

Napisał calgon (Post 728676)
ale coś czuje ,że tu zaraz wjadą tematy polityczno religijno obyczajowe i zrobi się bigos!

Ależ Calgon, ja kompletnie nie czepiam się backgroundu tej imprezy. Może to być zlot strażaków na motocyklach czy chociażby jakiś koncert (gdyby one były dozwolone). Rozwala mnie beztroska ludzi, którzy się na takie masowe imprezy wybierają (i to w dodatku w województwie które jest drugie w rankingu zachorowań w PL). Ale o czym mowa jak dla niektórych COVID to przecież wielka ściema.

P.S. Obserwujcie statystyki, za tydzień będzie spory pik po tej imprezie...

Melon 11.04.2021 20:01

Masakra piszecie w dziale zloty itp.gdzie koledzy umawiają się na jakieś spotkania. Dać wam numer do milicji?

JaTomek 11.04.2021 20:04

Cytat:

Napisał melon1968 (Post 728695)
Masakra piszecie w dziale zloty itp.gdzie koledzy umawiają się na jakieś spotkania. Dać wam numer do milicji?

:grass::grass::grass::grass::grass::grass:

muszel72 11.04.2021 20:08

Gdzie można krytykować beztroskę osób umawiających się na tak wielki spęd/zlot w czasie zarazy?
Jeśli masz numer na milicję( nie wnikam czy z niego korzystałeś czy nie) to będzie on już raczej nieaktywny;)

JaTomek 11.04.2021 20:10

Cytat:

Napisał muszel72 (Post 728697)
Gdzie można krytykować beztroskę osób umawiających się na tak wielki spęd/zlot w czasie zarazy?
Jeśli masz numer na milicję( nie wnikam czy z niego korzystałeś czy nie) to będzie on już raczej nieaktywny;)

Nie można:fool2:......możesz tylko :bow::bow::bow::bow::bow::bow::bow::bow::bow:

muszel72 11.04.2021 20:14

Się rozpędziłem się. To z uwagi na tak dobry humor spowodowany wielością przejechanych dziś km. Żeby nie było, jeździłem na północy naszego pięknego kraju;). Sam:)

Gończy 11.04.2021 20:18

Można mieć pretensje do ludzi, że nie siedzieli w domach ale takiego przymusu nie ma. Dziś w Kazimierzu nad Wisłą było kilka setek motocyklistów. Stałem na stacji benzynowej 10 min i przejechało koło 50 motocykli jak nie więcej. O ile mi wiadomo proboszcz zlotu nie robił.
Proszę o zamknięcie tego wątku. Nie pochwalam pisania donosów na nikogo czy jak to się teraz ładnie nazywa zawiadomień, ani obrażania uczuć religijnych jakiejkolwiek grupy wyznaniowej.

matjas 11.04.2021 20:42

Nie chodzi o pisanie, donosy, obrazanie.

Chodzi o zwykła przyzwoitość i zdrowy rozsądek.

Eot dla mnie.
M

mdxmd 11.04.2021 21:09

Cytat:

Napisał matjas (Post 728710)
Nie chodzi o pisanie, donosy, obrazanie.

Chodzi o zwykła przyzwoitość i zdrowy rozsądek.

Eot dla mnie.
M

otwórz oczy bracie, ja mam już to za sobą.

Cezar3 12.04.2021 00:19

Szkoda to komentować....

Wysłane z mojego SM-G986B przy użyciu Tapatalka

robertG7 12.04.2021 00:48

Cytat:

Napisał consigliero (Post 728689)
Nie dolewając oliwy do ognia, kilkaset osób w sanktuarium w Krakowie

Nie dolewając, ale dolewając... i po co?

radiolog 12.04.2021 08:59

Rozpoczęcie sezonu motocyklowego Jasna Góra

Ominąłem zlot „równiejszej” czarnej władzy szerokim łukiem
I jestem szczęśliwy
Wciskanie kitu, bo albo jest pandemia, albo jej nie ma. Z kilometra widać , ze żadne normy sanitarne nie zostały spełnione.

https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...905ea4a5dc.jpg
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...17d56e392d.jpg
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...fdb597b232.jpg
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...d6e7c0f68f.jpg
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...1fb53e3846.jpg

mdxmd 12.04.2021 10:05

Cytat:

Napisał radiolog (Post 728788)
Ominąłem zlot „równiejszej” czarnej władzy szerokim łukiem
I jestem szczęśliwy
Wciskanie kitu, bo albo jest pandemia, albo jej nie ma. Z kilometra widać , ze żadne normy sanitarne nie zostały spełnione.

gdzie to miejsce ze skałką ?

wracając do tematu to jeszcze nigdy w historii żadnej ekipie nie udało się poróżnić motocyklistów i oby tak pozostało, niech każdy robi co uważa i ma przekonania jakie chce ale gdy wsiadamy na 2 koła trzymajmy się razem.

Emek 12.04.2021 10:31

W zeszłym roku 3 kwietnia mieliśmy szaloną liczbę 437 przypadków zakażenia i 14 zgonów. Impreza się nie odbyła. 3 kwietnia 2021 mieliśmy 28 073 zakażeń i 571 zgonów.
Impreza się odbyła.
Pozwolę sobie zacytować fragment z zeszłorocznej informacji.
Cytat:

W poczuciu motocyklowej jedności i solidarności w dniach 4-5 kwietnia zostańmy w domu. Dajmy świadectwo mądrości i odpowiedzialności polskich motocyklistów.
No to ja nic nie rozumiem.
Pozostaje życzyć zdrowia uczestnikom.

matjas 12.04.2021 11:28

Lepiej bym tego nie podsumował Emek.
Oczywiście nie ma mowy o jakichkolwiek konsekwencjach dla organizatora...

Polski pierdolnik...

radiolog 12.04.2021 11:38

Cytat:

Napisał mdxmd (Post 728805)
gdzie to miejsce ze skałką ?

Jaskinia Jasna, koło Wolbromia

Cezar3 12.04.2021 12:50

Cytat:

Napisał Emek (Post 728811)
W zeszłym roku 3 kwietnia mieliśmy szaloną liczbę 437 przypadków zakażenia i 14 zgonów. Impreza się nie odbyła. 3 kwietnia 2021 mieliśmy 28 073 zakażeń i 571 zgonów.
Impreza się odbyła.
Pozwolę sobie zacytować fragment z zeszłorocznej informacji.

No to ja nic nie rozumiem.
Pozostaje życzyć zdrowia uczestnikom.

Mówiłem, szkoda słów...

bukowski 12.04.2021 12:56

jesteście covidianami!!!

Wysłane z mojego SM-G970F przy użyciu Tapatalka

ŁukaszBIA 12.04.2021 13:09

Dużo ludzi zaszczepionych to przymknęli oko na mały zlocik. Dla odmiany w sobotę w Białym sanepid i policja zamykali wszystkie siłownie i kluby sportowe niekiedy siłą wypędzając ludzi... taka sprawiedliwość.

Ducafrica 12.04.2021 13:17

Miałem się wybierać na tę imprezę, już siedziałem na maszynie, wciskam zapłon i DUPA. Akumulator padł :D Teraz się śmieję, ale wtedy nie było mi wesoło.
Kolega był. Ludzi od groma, eh szkoda, bo znowu pogoda się popsuła.

szarik 12.04.2021 13:21

Idąc tym tropem , powinny być zamknięte wszystkie stacje benzynowe (z ich nieroztropnymi pracownikami , przecież oni co dzień są na "zlotach") . Pwinny być zamknięte wszystkie sklepy spożywcze bo sprzedawczynie i sprzedawcy to już w ogóle nierozwazni "zlotowicze" , aaa i jeszcze wszystkie zaklady pracy bo ci lekkomyślni pracownicy to nic innego w głowach nie mają tylko "zloty masowe"
I wtedy będzie już tylko dobrze. Pierwsza ofiara covida ... logiczne myślenie.

Cezar3 12.04.2021 13:47

Idąc tym tropem...
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...07961d34c9.jpg

robertG7 12.04.2021 13:49

Cytat:

Napisał Cezar3 (Post 728865)
Idąc tym tropem...
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...07961d34c9.jpg

Akurat ta powyżej (Beata_Ka) to idiotka twitterowa znana ze swoich "mądrych inaczej" wpisów... Więc nie brałbym tego za prawdę objawioną

ATomek 12.04.2021 13:53

Niestety od 4 lat nie byłem na rozpoczęciu w Częstochowie i nie mogę się wypowiadać o detalach. I tak zrobią to przeciwnicy takiej formy spotkania.
Sprawy ew.naruszeń obostrzeń, tak jak wszędzie zbada prokuratura, na wniosek policyjnych kontroli; tu link do komunikatu Policji:
https://policja.pl/pol/aktualnosci/2...stochowie.html

Jako sympatyk chciałbym powiedzieć o czymś bardziej konkretnym, co wyraźnie umyka naszej uwadze. Tegoroczne spotkanie, jak i to z 2019 odbyło się przy współudziale częstochowskich grup motocyklowych i Rajdu Katyńskiego, czym zamknięto spór o ideę rozpoczęcia sezonu na Jasnej Górze. Sporo niepotrzebnego kwasu i podziałów z ostatnich lat psuło ogólny wizerunek motocyklistów i z pewnością warto śledzić to porozumienie.

zimiok 12.04.2021 15:40

Cytat:

Napisał robertG7 (Post 728866)
Akurat ta powyżej (Beata_Ka) to idiotka twitterowa znana ze swoich "mądrych inaczej" wpisów... Więc nie brałbym tego za prawdę objawioną

Nie trzeba być programistą z Cupertino, żeby odnaleźć filmik, z którego pochodzi screen i cytat. Niestety prawdziwy.
W tym samym czasie kiedy milicjantka tak grzecznie witała na mszy św, milicja pałowała protestujących w Głogowie, karała mandatami grupę osób próbujących zorganizować trening na świeżym powietrzu czy stawia zarzuty sprowadzenia ryzyka pandemicznego na osobę, która zorganizowała weselę na .... 80 (słownie: osiemdziesiąt) osób.

Na przyszłość, wszelkie zgromadzenia trzeba uświęcić wizytą księdza czy biskupa i wirusa, a także problemy z władzą mamy z głowy.

robertG7 12.04.2021 16:53

Cytat:

Napisał zimiok (Post 728902)
Nie trzeba być programistą z Cupertino, żeby odnaleźć filmik, z którego pochodzi screen i cytat. Niestety prawdziwy.
W tym samym czasie kiedy milicjantka tak grzecznie witała na mszy św, milicja pałowała protestujących w Głogowie, karała mandatami grupę osób próbujących zorganizować trening na świeżym powietrzu czy stawia zarzuty sprowadzenia ryzyka pandemicznego na osobę, która zorganizowała weselę na .... 80 (słownie: osiemdziesiąt) osób.

Na przyszłość, wszelkie zgromadzenia trzeba uświęcić wizytą księdza czy biskupa i wirusa, a także problemy z władzą mamy z głowy.

Piszesz o tym przypadku z Głogowa z nielegalnej demonstracji, co najpierw "Julka" opluwa policjanta/tkę, a później drze japę "Spie...laj k.rwo je..na, przyjeb..ł ci kiedy ktoś?!". W sumie i tak dobrze na tym wyszła, bo w USA mogłaby skończyć trochę gorzej.

zimiok 12.04.2021 17:23

Cytat:

Napisał robertG7 (Post 728929)
Piszesz o tym przypadku z Głogowa z nielegalnej demonstracji, co najpierw "Julka" opluwa policjanta/tkę, a później drze japę "Spie...laj k.rwo je..na, przyjeb..l ci kiedy ktos?!". W sumie i tak dobrze na tym wyszła, bo w USA mogłaby skończyć trochę gorzej.

Dokładnie o tym mówię. Rzecz w tym, że zgromadzenie w Częstochowie miało tyle samo wspólnego z legalnością ile to w Głogowie czy Białymstoku (w świetle ostatnich rozporządzeń), a zachowanie milicji i innych organów państwa różne o 180 stopni.

Melon 12.04.2021 18:00

Atomek na temat :Thumbs_Up: .Może już będzie jedno rozpoczęcie sezonu na Jasnej Górze. Bez polityki czyje jest mojsze.

Cezar3 12.04.2021 19:42

Cytat:

Napisał robertG7 (Post 728929)
Piszesz o tym przypadku z Głogowa z nielegalnej demonstracji, co najpierw "Julka" opluwa policjanta/tkę, a później drze japę "Spie...laj k.rwo je..na, przyjeb..ł ci kiedy ktoś?!". W sumie i tak dobrze na tym wyszła, bo w USA mogłaby skończyć trochę gorzej.

Nooo, łaskawa nasza milicja kochana...a mogli to zagrożenie w postaci dziewczyny wywieźć do lasu i zakopać 🤣
Ty tak na poważnie ? Zagrożenie było w/g Ciebie współmierne do reakcji tego bydlaka ?
Co powiesz o tym
https://youtu.be/FTCWHArSOLc

Emek 12.04.2021 19:50

Dajta chopy spokój z tymi przepychankami. W temacie wątku każdy chyba jakieś zdanie sobie wyrobił. Nie róbcie proszę gównoburzy. Dość już syfu wokół mamy.

Melon 12.04.2021 19:57

Dobrze prawisz i powinno się tu posprzątać bo większość wpisów nie na temat,

lotnik 12.04.2021 20:32

Nie łączę hobby motocyklowego z żadną religią i innym fanatyzmem. Dlatego nie jeżdżę na takie spędy kościelne czy na świecenia motocykli.
A już w czasie Covid to zwykła hipokryzja i głupota. Pod kościołem może być tysiące motocyklistów ale na parkingu z dała od kościoła powyżej pięciu to już nielegalne.

Vladimir P 12.04.2021 20:38

1 Załącznik(ów)
Zaparkowałem w doborowym towarzystwie :):):)
Załącznik 106106

Dubel 12.04.2021 20:40

Katotaliban się umacnia......

misiak 12.04.2021 22:58

Zgadza się ,prawie
chyba ,miałeś na myśli
taliban w Norwegii ;)

Zmyler 12.04.2021 23:20

Ale macie (niepotrzebne niecenzuralne słowa) problemy....

Dubel 13.04.2021 06:48

Cytat:

Napisał misiak (Post 729007)
Zgadza się ,prawie
chyba ,miałeś na myśli
taliban w Norwegii ;)

W Norwegii nie mamy problemu z uprzywilejowaniem jakiejkolwiek grupy religijnej jak i stawianiem sie jej ponad prawem ;) .....

Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 11:33.