![]() |
Oo proszę zajebista ATAS bierze udział w programie uwaga i wraca z Mazur
|
Nie wiem czy to ma miarodajne, ale... obecnie topik "bubel do sześcianu" ma 69 stron a "Zajebistość CFR" 6, przypadek? ;)
|
Ta wraca z Mazur albańskich:)
|
Spoko dogonimy i przegonimy
|
Cytat:
|
Juz wyjasniam:
https://pl.m.wikiquote.org/wiki/A_u_was_Murzynów_biją! :) Wysłane z mojego WAS-LX1 przy użyciu Tapatalka |
Przysłowiowe nożyce jak sie walnie w stół
|
Zabrakło argumentów? :D
|
A komu? :)
Wysłane z mojego WAS-LX1 przy użyciu Tapatalka |
Temu co se upierdala błotkiem w spraju kombinezonik
|
Zalatuje ruskimi technikami propagandowej manipulacji.
Może jednak Mod posprząta wątek, żeby wyłącznie merytorycznie było? Taka prośba... |
mogę cały w kibel bez czytania jedna prośba na priw i jest zrobione a wy napiszecie sobie ten watek od nowa jak macie chęci
|
Koledzy... Może włącznie sobie samokontrolę , dobrze ? To nie hydepark. A potem się posprząta. Ale pomóżcie , aby nie było czego sprzątać . Pisanie to nie obowiązek. Oki ?
|
Ja kiedyś zobaczyłem foto w HRC z czarnymi felgami i tak mi się spodobało to zestawienie że swoją też zamówiłem w takim samym:
https://ucaa7ecacbcaa26a951bba8bf42f...eg?size_mode=5 |
Siwy a to czarne to anoda czy lakier????
Jak będę kiedyś zamawiał taka ;) to tez wezmę czarne kolka ;) |
Cytat:
|
No ale właśnie pytam czy jak OEM to jest anoda czarna czy lakier. Sorry może to głupie pytanie.
|
Cytat:
|
1 Załącznik(ów)
2018 od połowy maja do dziś 10500km, zsiadać się nie chce, banan z ryja nie schodzi:D
|
https://farm1.staticflickr.com/971/4...ac316a50_b.jpg
Moja kupiona w kwietniu ,12,5k km już przejechane, nie wiedziałem, że motong może dać tyle radości. Miał być GS 800-tka i dzięki Bogu pojawiła się ona, piękna, duża, bosko rycząca, wygodna...... jak do tej pory żadnych usterek, żadnych problemów. W chwili obecnej na rynku nie ma dla mnie lepszego motonga w tej cenie i z tym przeznaczeniem... Nawet oszałamiający GS 1200 ADV nie zrobił na mnie wrażenia, a miałem możliwość skonfrontować go w bezpośredniej relacji..... Każdy musi znaleźć swój model - ja znalazłem... i Wam życzę....:):):):) |
A przymierzałeś się wcześniej do KATA 1090?
Bo myślę, że to będzie pogromca Afryki. Tak jak na początku milenium Suza dl 650 wykopała transalpa z rynku. |
Cytat:
|
Ok. Fajnie trzy kropkowy koluniu. Jednakże wrzuć trochę konkretu z jazdy. Co było na nie? (ad 1090), a co być może na tak?
|
Cytat:
|
Parę osób ma problem, że nat jest naprawdę zajebista i na siłę szukają powodów, że jednak nie. A to może jednak giees, a może kat, nawet deel się przemknął :)
Mam swoją miesiąc, nalatane niecałe 3tys i jest zajedwabiście. Ma wszystko, czego oczekuję od moto, nawet kufry fabryczne mi nie przeszkadzają. W ciężkim ofie nie planuję latać, po czarnym o szutry nie widzę konkurencji - subiektywnie. Dla mnie super, czego chcieć więcej :) Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
Cytat:
:haha2: |
Cytat:
|
Cytat:
https://www.bikeandbusiness.pl/img/3...9129c9c2bc.jpg |
Cytat:
|
Interesujące z punktu widzenia socjologicznego, jak długo uda się Wam utrzymać parę w tym wątku😉
Over |
Cytat:
|
Fakt, że cena mogłaby być niższa ... ale zajebistość NAT kosztuje :)
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
Cytat:
|
No bo słaba jest. Tylko nie dla każdego to wada :).
Niektórym większa moc nie potrzebna, a z chęcią przytulą większą trwałość i prostotę silnika, która mam nadzieję idzie wraz mniejszym wysileniem. |
Nigdy mi mocy w NAT nie brakowało do 170 idzie tak samo jak 990s na akrapach z mapą akrapa czy 990r dopiero powyżej tej prędkości R mi odjeżdża ale S już nie (990R ma 116koni).
To, że się wydaje że KTM idzie lepiej to zasługa tego w NAT po prostu nie czuć prędkości, dzięki czemu nawet szybka jazda CRF nie męczy. |
Wy tak na prawdę ?? Rozumiem powód powstania tego wątku i z chęcią go czytałem ale nie rozumiem części wypowiedzi które się tu pojawiają, ciągłe porównywanie do ktm-ów, gs-ów i udowadnianie jakie inne są ujowe. Czy o tym jest ten wątek?? Myślałem że o zaletach NAT i przyjemności z jazdy którą dostaliście a nie o kurzu w filtrze ktm-a, ani o niewygodzie jaką oferuje nam ktm, który szybciej dojedzie do zakrętu itp...
Jeżeli ktoś miałby skorzystać z tego wątku to za wiele konkretów stąd nie wyniesie. |
jackudanielsie
To czego mam ją porównywać żeby ludzie mieli pogląd jak się nią jeździ? Do jelcza? Porównuje ją do 990 bo ja sam, ale znak przynajmniej kilka osób które przymierzało się do zakupu 7-8 letniego 990R za którego trzeba dać 35-40tyś. i stwierdziło że lepiej trochę dołożyć i wziąć nową Hądę. Choć R lepiej zapierdala bo ma 20koni więcej i lepszy zawias, za to afra lepiej się prowadzi, ma lepsze hamulce i mniej pali, kto co woli. ps.O kurzu w fltrze KTM było w wątku o bublu |
Myślę że wystarczy napisać w czym jest dobra a nie w czym konkurencja ujowa. Tylko to mnie gdzieś kuje po oczach. Każdy swoje chwali bo to normalne, ale gdzieś te porównania jak dla mnie tracą obiektywność i zalatują mi nieco samozachwytem. Może i jest naprawdę dobrym motocyklem dającym mnóstwo frajdy z jazdy z dźwięku generowanym przez komin etc. I z chęcią tego wysłucham co wam posiadaczom się podoba w niej. Nie musicie nam nie posiadaczom na siłę udowadniać tego. "jeden woli ogórki drugi ogrodnika córki"
Na jelcza można więcej załadować akcesoriów. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Wielokrotnie pisałem o tym jak KTM jest dobry,
"siwy uważam, że jeśli nie masz parcia na nówkę sprzęt, to naprawde warto spróbować KTM koniecznie w wysokiej wersji. Kawał skurwysyna z niego, ale naprawdę będziesz miał co wspominać na starość. Po sezonie zmienisz na NAT. Po ukraińskiej integracji na której byłem dzikiem i przejechałem nim trase hard uważam, że byłem wtedy w szcycie formy i wjeździłem się tak w dzika jak w żaden inne moto, mogłem nim robić wszystko. Przy 120 potrafiłem na stojąco poderwać go na koło, mogłem zapierdalać w lesie (po suchym) jak na lekkim sprzęcie, po zamontowaniu szosówek schodziłem na kolano, łoiłem dupy plastikom. Aż pewnego dnia z za winkla w lesie wyleciał mi leśniczy vitarą i tylko fartem nie poleciałem na czołówkę. Połamałem kolano, przeszczep kości itp. Po tym mam jakąś blokadę, boje się już tak rznąć. Dlatego decyzja o zakupie CRF. Choć dwa tyg przed zakupem już prawie kupiłem 990r, ale właściciel się rozmyślił, nie dziwie się w sumie, bo z tak wyjątkowym sprzętem ciężko się rozstać. Na razie zrobiłem dopiero 1000km na CRF potrzebuje jeszcze ze 2-3tyś. żeby się wjeździć i wtedy będę mógł powiedzieć coś więcej. " http://africatwin.com.pl/showthread.php?t=28733&page=18 Wydaje mi się że jestem obiektywny. |
Cytat:
|
Jeszcze nikogo nie banowałem, ale tym masz predyspozycje być pierwszy.:haha2:
|
Jacku Danielsie - ale co Cię gryzie ? Że ludzie , którzy mają dany motocykl piszą o jego zajebistosci ? Dla równowagi piszą o bublach - jest równowaga. Drażni Cię , że nie ma tego w tym samym wątku? Jeżeli tak , to kwestia gustu . Dla mnie z kolei tak , jak jest teraz jest bardziej przejrzyście. Drażnią Cię porównania , a innych nie bo do czegos trzeba się odnieść. Proponujesz , aby się nie odnosic? Ok - kwestia gustu. Napisz może dokładniej , co Ciebie drażni , bo inaczej nie jest to chyba jasne.
I jedyne , co dalej piszesz to to , że bana dostaniesz. A widziałeś wątek o szopenie ? |
Idealnie się złożyło z festiwalem szopenowskim ;)
|
Cytat:
Wysłane z mojego Mi A1 przy użyciu Tapatalka |
Ja sugeruję w ogóle więcej dystansu - wszystkim. Jeśli ktoś mi pisze że moje moto jest słabe a ja odczytuję to jako atak na mnie, to coś ze mną jest nie tak. Zaraz ktoś kogoś zabije bo ten drugi powiedział o jakimś tam k..wa MOTOCYKLU że jest słaby. Ja rozumiem że to forum motocyklowe, ale nie zniżajmy się jako LUDZIE do poziomu fanatyków modelu/marki/zespołu/klubu piłkarskiego itp RZECZY, jak kibole itp.
A 1. Międzynarodowy Konkurs Chopinowski na Instrumentach Historycznych polecam w PR 2, muzyka podobno łagodzi to i owo.. |
Cytat:
Jak pisał MHV mogą być z tego same korzyści ;) M |
Cytat:
|
Taaaaa.... może jakaś ustawkę jeszcze zróbcie.
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 12:09. |