![]() |
Cytat:
|
Miałem 650 i niestety nie...mierzyłem litra, ale stylistycznie i to co oferuje nie zaspokoiło moich potrzeb :) Głównie stylistycznie, ale technicznie nic ciekawego nie oferuje. Ale próbuj dalej :)
|
Cytat:
p.s. a co takiego crf1000l ciekawego technicznie oferuje do jazdy po szutrach i czarnym? a v-strom ma przynajmniej hydrauliczne sprzęgło, więcej mocy i bezdętkowe koła... |
Technicznie bomba, znaczy ma co mieć powinien. Jedynie dwie wady - wygląd i kratownica, oczywiście subiektywnie :)
Dobra, już nie szukaj, NAT na razie spełnia moje wymagania, a za parę lat będą nowe propozycje |
ivenhoe
powtarzam pytanie bo może ci umkneło im km zrobiłeś, albo ile razy rozbierałeś i serwisowałeś nat, że tak stanowczo stwierdzasz, że jest taka kiepska? |
A to niby hydrauliczne sprzeglo jest super? Nie jest i nie chciałbym.
A na Afryce chodzi leciusieńko. Zrobilem na Afryce niespełna 15k km w kilka tygodni i nic się nie zesralo, wiec jest dobrze ;-) Ale teraz będzie stala już w garażu do przyszłego czerwca. Howgh. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
U
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Myku narzekasz nie ustannie na Nat więc sprzedaj ją wkońcu i kup Kata....po co się męczyć!
|
Cytat:
Nadal nie opisałeś swoich wrażeń z użytkowania NAT :) Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Jak Ty mnie zaimponowałeś teraz .... Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
Cytat:
|
Cytat:
|
Takie pytanie..Dla mnie nie do końca oczywiste. Na ile czasu producent udziela gwarancji na NAT bez DCT. Czy może jakiś jest limit kilometrowy
I czy NAT kupiona np w Szwajcarii i przywieziona do kraju (jeszcze w okresie gwarancyjnym) Jest naprawiana w serwisie hondy np w Katowicach za free? |
Standard jest 2 lata, ale mozesz przedlużyć za kase do 5, ale chyba dotyczy to kupionych egzemplarzy w Polsce, do 2 lat jest ogólnoeuropejska
|
Oferta co prawda z UK ale można zawsze kupić i do PL przywieźć:
https://www.johnbanks.co.uk/honda-bi...ferdetail.aspx nowa AT: ok 44100 PLN nowa AT DCT: ok. 48000 PLN nowa ATAS: ok. 48000 PLN nowa ATAS DCT: ok. 52000 PLN |
Cytat:
|
A to nie jest tak że taka cena tylko w opcji kredytu u nich?
|
No właśnie też mi się tak wydaje. Tylko gdzie tu prawa ekonomii. Żeby za gotówkę było drożej niż w kredycie .
|
Może bć jakiś myk z ubezpieczeniem, albo serwisowaniem u nich itp.
|
Panowie, opcja jest raczej tylko na kredyt (w sumie mogę zadzwonić i wypytac o szczegóły) więc to musiałby być ktoś mieszkający w UK. Ale w ciągu 14 dni można kredyt wypowiedzieć zapłacić pozostałosc i moto jest kupione jak za gotówkę.
Wiem, że to trochę mieszania, ale jak ktoś ma rodzinę w UK to jest to do zrobienia. I nie ma tu żadnego myku. Podobną akcje ten dealer zrobił rok temu i sprzedał podobno ponad setkę NAT o ponad 3000 funtów taniej |
Gdybyś dowiedział się czegoś więcej byłbym wdzięczny. Szczególnie jak to by miało wyglądać gdyby motocykl miał trafić do Polski.
|
Drogo w Polsce można kupić znacznie taniej ale trzeba się zainteresować, poświęcić trochę czasu i poszukać.
Można bo mi się udało, kupiłem znacznie taniej i to w Polsce z dostawą do domu. |
Cytat:
|
świateł teraz nie trzeba zmieniać, w nowych moto światła led świecą prosto.
|
Cytat:
|
Zgadzam się z tym, że się nie zgadasz.
|
Oczywiście że trzeba mieć zdolność kredytową.
Źle się wyraziłem ze zrywaniem kredytu. Po prostu trzeba go wcześniej spłacić w całości. Nikt przecież nie zabroni spłacić czegoś wcześniej niż harmonogram spłat. Nie za bardzo mam teraz czas to wyjaśniać. Postaram się więcej jutro napisać... |
Cytat:
|
Cytat:
|
pewnie jak skręca kierownice to mu swiatła się skrzywiaja :D
|
Cytat:
|
Cytat:
Motocykle w niewielkiej ilości i muszą być kupione do 30 września (zakładając, że nie zostaną wykupione wczesniej). Motocykle można kupić również za gotówkę (wymagana karta debetowa lub przelew bankowy) za kwotę promocyjną. Co do kredytu jest to tzw Personal Contract Purchase (PCP) czyli kredyt, w którym płacisz depozyt, a część kwoty rozłożona jest na miesięczne raty. Aby stać się właścicielem takiego pojazdu należy jeszcze uiścić finalną kwotę tzw. balloon payment, który jest oparty na przewidywalnej gwarantowanej cenie pojazdu na koniec umowy. Na koniec takiej umowy kredytowej istnieją trzy możliwości: - zapłacić balloon payment i zatrzymać motocykl, - oddać moto bez spłaty balloon payment (wtedy działa to jak leasing), - użyć nadwyżki kwoty gwarantowanej jako depozytu dla nowego moto. Tak więc nie jest to stricte leasing, który tutaj nazywa się Personal Contract Hire (PCH). Spodziewam się, że te NATy rozejdą się tu jak świeże bułeczki.:at: |
W razie czego mam namiar na nową CRF 1000 w kolorze czarny mat, wersja limitowana oczywiście DCT w cenie 53900zł (nowa z gwarancją i pełną FV)
Ostatnia sztuka Pozdrawiam bartek |
Nowy kolorek będzie na 2019.
https://i.imgur.com/BYVY2tJ.jpg |
Mnie się podoba :)
|
I tak czerwona będzie najszybsza.
|
Cytat:
|
Jakby ktoś był zainteresowany takim moto z UK. Cena widzi mi się niezła:
Cytat:
Nic gość nie wspomniał czy Akrap w cenie :confused: |
Cytat:
|
Myślicie że warto czekać do grudnia na wyprzedaże rocznika 2018, czy kupować już teraz?
Obecnie cena rocznika 1018 w manualu z doplatą za kolor wacha się w okolicach 55500. Czy może jeszcze spaść? |
Próbować można w każdej chwili. Ja kupiłem np w sierpniu i udało mi się w cenie "zimowej" kupić.
|
U Sokoła w Lublinie jest jakaś podejrzana, wyprzedażowa cena 45 900 ale nie wiem za który model dokładnie i w jakim malowaniu. Fakt ze ja u nich swoją kupowałem i lepszej ceny w kraju nie znalazłem. Trzeba by się zagłębić i podpytać co jest grane jeśli jest ktoś zainteresowany
|
Może być rocznik 17.
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 17:06. |