Africa Twin Forum - POLAND

Africa Twin Forum - POLAND (https://africatwin.com.pl/index.php)
-   Imprezy forum AT i zloty ogólne (https://africatwin.com.pl/forumdisplay.php?f=13)
-   -   Rozpoczęcie sezonu 2018 ? (https://africatwin.com.pl/showthread.php?t=31400)

Jack_*Daniels 05.03.2018 08:10

Cytat:

Napisał voxan69 (Post 573464)
W Sanoku tez byly fajnie imprezy, ktore organizowalem ale nastawione na jazde i jeszcze raz jazde. Wieczorem byla mocna integracja przy ognichu. Tez niektorym nie pasowalo. Wyzywienie i nocleg mielismy prawie za free. Baza byla super. Trasy najlepsze w Bieszczadach gdzie za dzien robilismy po 170 km po gorach. I tez umarlo smiercia naturalna. Nie bylo ostatnio wielkiego odzewu. Chyle czola dla podlasiakow dla ktorych w tym roku na pewno cos wg. zyczenia w lecie cos zorganizuje. Mozna poszukac na watku poludniowywschod czy you tube - Integracja Sanocka. Jakby ktos mi pomogl to bylbym w stanie ogarnac duza impreze dla lisci i ciezkich. Samemu ciezko cos zrobic. Tym bardziej jak poswiecasz swoj czas za free koszt rodziny a pozniej sluchasz na forum jaki to zurek byl ...ujowy.

Wysłane z mojego E2303 przy użyciu Tapatalka

Ja bym cię odwiedził z chęcią ;-)
Na wszelki wypadek żurek wezmę w słoiku :)

stopa-uć 05.03.2018 13:30

Kochani
Rozmawialiśmy z Sołtysem na ten temat.
Myśleliśmy że macie Białej dość , ale skoro.............
Bicio--zapamiętałem "wokół Zalewu.........
Myślimy ! ! !

Jorguś przepraszam za wtedy.
Pomyślimy jak każdego przedstawić . A może każdy
przyjedzie z jakimś przebraniem,To byłby już do końca dni swoich rozpoznawalny.

Ciał

myku 05.03.2018 13:59

Niech kazdy wyjdzie na scene,przedstawi sie i na swoje 3 min. Bedzie beka a przynajmniej atmosfera sie rozluzni:D

stanley 05.03.2018 14:00

Biała ma ten plus, że jest mniej więcej po równo km z każdej strony kraju. Dużym jej minusem są natomiast fatalne warunki lokalowe, które z roku na rok będą ulegały jedynie pogorszeniu. Gdyby tak udało się znaleźć coś cywilizowanego w tej okolicy, to myślę, że duża część uczestników przebolałaby nawet nieco wyższe koszty. Zaraz rzuci się na mnie grupa ludzi, która może spać w wilczej jamie i jest im wygodnie (i ja to rozumiem), ale powyższe podsumowanie jest zdaniem moim i coraz większej grupy ludzi z naszego forum. Przynajmniej tak mówią w prywatnych rozmowach :)

Misza 05.03.2018 14:06

Ja spałem jesienią w penthausie w Białej... w życiu nie mieszkałem w lepszych warunkach.

myku 05.03.2018 15:15

Cytat:

Napisał Misza (Post 573632)
Ja spałem jesienią w penthausie w Białej... w życiu nie mieszkałem w lepszych warunkach.

Kuz kiedys napastowalem cie zebys do rajchu przyjechal. Mialbys warunki:haha2:

EmilD 05.03.2018 15:20

Cytat:

Napisał stanley (Post 573631)
Biała ma ten plus, że jest mniej więcej po równo km z każdej strony kraju. Dużym jej minusem są natomiast fatalne warunki lokalowe, które z roku na rok będą ulegały jedynie pogorszeniu. Gdyby tak udało się znaleźć coś cywilizowanego w tej okolicy, to myślę, że duża część uczestników przebolałaby nawet nieco wyższe koszty. Zaraz rzuci się na mnie grupa ludzi, która może spać w wilczej jamie i jest im wygodnie (i ja to rozumiem), ale powyższe podsumowanie jest zdaniem moim i coraz większej grupy ludzi z naszego forum. Przynajmniej tak mówią w prywatnych rozmowach :)

Koło Zalewu Sulejowskiego jest sporo innych "PRL-owskich" ośrodków w trochę lepszym stanie :P

stanley 05.03.2018 16:05

Zatem wysuwam pewną sugestię w stronę organizatorów, aby zorientować się w ofercie konkurencji. Może uda się zorganizować coś lepszego w podobnej cenie.

Dzieju 05.03.2018 16:45

Cytat:

Napisał stanley (Post 573631)
Dużym jej minusem są natomiast fatalne warunki lokalowe, które z roku na rok będą ulegały jedynie pogorszeniu. Gdyby tak udało się znaleźć coś cywilizowanego w tej okolicy, to myślę, że duża część uczestników przebolałaby nawet nieco wyższe koszty. Zaraz rzuci się na mnie grupa ludzi, która może spać w wilczej jamie i jest im wygodnie (i ja to rozumiem), ale powyższe podsumowanie jest zdaniem moim i coraz większej grupy ludzi z naszego forum. Przynajmniej tak mówią w prywatnych rozmowach :)

No widzisz a ja z rozmów wywnioskowałem że cena ma znaczenie.
Bogatych może i nieco przybyło i im nie robi różnicy , można też zaobserwować zwyżkę "wygodnickich" od 4 gwiazdek w górę.
Trzeba jednakże spojrzeć również innymi oczami tych co to liczą ile paliwa na dojazd , ile za noclegownie plus dodatki ...... to się robi spora kwota która może mieć wpływ na decyzję.
Pewnie że można olać tych co liczą i zapodać 5 gwiazdek w stylu BMW,najwyżej nie przyjadą , można zrobić 3 gwiazdki i z kolei nie przyjadą ci 5 gwiazdkowi.
Jak zwykle nie dogodzi wszystkim.
W mojej skromnej ocenie standard dotychczasowy jest proporcjonalny do charakteru Afrykańskiego i mi zupełnie nie przeszkadzało 4*C nad ranem przy chodzącym całą noc grzejniku.
Jadąc do Białej robię to świadomie bez szukania negatywów.
Ludziska miękną i stąd ta dyskusja :)

Futrzak 05.03.2018 16:48

Afrykański pomór świń w 5 gwiazdkowym hotelu
Ku....a toż to wbrew ideologii taniego podróżowania
Ci co chcą przyjadą a nie zainteresowani będą szukać wymówek

DwaMariany 05.03.2018 16:55

Ponarzekają i przyjadą. A jak się zacznie mieszać, to czar pryśnie i nikt nie przyjedzie. Biała to Biała. Nic nie zmieniać.

raf 05.03.2018 17:04

Biała to stan umysłu :)

next22 05.03.2018 17:05

Cytat:

Napisał EmilD (Post 573652)
Koło Zalewu Sulejowskiego jest sporo innych "PRL-owskich" ośrodków w trochę lepszym stanie :P

Ha Ha Ha sporo? :) :)
Szału nie ma
1- U Łysego - nie zgadza się na zloty
2- Kruk - jeżeli się zmieścimy ? A wpisowe pomnożymy razy 2 kto wie
Trzeba by pogadać z Kolegami z BMW oni tam coś robili
3- Molo + Magelan jest sporo mjejsca jest już standard cena , też jakieś MC tam organizują
i to koniec nad Zalewem :)
Mi Biała pasuje bo można tam więcej :trzoda dzida i ......ka nie trzeba uważać jak się bawimy jest w lesie i nikomu nie przeszkadzamy
jest OK.
Ale może większość ma inne zdanie szanuje pozdrawiam .

Emek 05.03.2018 17:14

Chłopaki robią Babę Jagę w Bocheńcu. Mają ok 170 miejsc noclegowych w domkach przy koszcie na głowę za noc 35 ziko. Obok rzeka i 2 zalewy. Od Białej to 80 km, też centralna Polska. Do motocykli przyzwyczajeni. Jedyny mankament to brak możliwości noclegów pod namiotami.

stopa-uć 05.03.2018 17:32

Stanlejku
zgadzam się z Tobą. Ponieważ są takie sugestje to spróbujemy rozejrzeć się.
Myśmy szukalismy(kiedyś) i problemem nie była cena, największym problemem
byli uczestnicy.
Pierwsze pytanie jest zawsze czy to motocykliści.
Oczywiście tłumaczyliśmy że inni-nasi koledzy wygladają lepiej niż my a i zachowuja się o niebo lepiej niż inni motocykliści (prawie nie piją,nie przeklinają i nie jeżdżą po ośrodku).
NIESTETY w większości przypadków słowo "motocykliści" kończyło rozmowę.
I DLATEGO STANLEJKU TUTAJ MOŻESZ TRENOWAĆ SKOKI Z WIATY (tylko jeden palec jako lekarz sam sobie opatrzyłeś), Spać na dachu,jeździć prawie po całym obiekcie,
nawet wjeżdżać na pierwsze piętro motorkiem, budzić się z bananem (nie na twarzy a między pośladkami), dostać tortem na czterdziestkę w poscieli (w buziuńkę).
ITD itd itd.........przez te lata bez konsekwencji zniszceń i strat.
Dlatego TA NASZA POCZCIWA BIAŁA, ale rozejrzymy się.

Pozdrawiam wszystkich -wiem że są organizacyjnie niedociągnięcia.
Spróbujemy zorganizować lepiej.
I OBOJĘTNIE GDZIE BYLE POBYĆ RAZEM

Ciał

jorge 05.03.2018 17:46

Panowie - proszę tylko czytajcie czego dotyczy wątek. Adi nie pisze o zmianie Białej na inną opcję :mur: a o rozpoczęciu sezonu, którego obecnie nie ma :umowa:

EmilD 05.03.2018 17:57

Plusem Białej jest odległość od cywilizacji :D

sluza 05.03.2018 18:07

Wyłania się obraz jakiejś organizacyjnej amatorki. Wstyd, tyle niedociągnięć. Pewnie warunki takie, że pod prysznic w kaloszach lepiej chodzić. :)

Soltys 05.03.2018 18:37

A po co i tak zwykle nie działa :D

WojtekBBI 05.03.2018 18:47

Cytat:

Napisał sluza (Post 573694)
Wyłania się obraz jakiejś organizacyjnej amatorki. Wstyd, tyle niedociągnięć. Pewnie warunki takie, że pod prysznic w kaloszach lepiej chodzić. :)

Idź zagraj w lotto:D

WojtekBBI 05.03.2018 18:49

Ja tam w Białej nie mam problemów z nawiązaniem nowych znajomosci tylko później wszyscy uciekają:D:vis:

plaku 05.03.2018 19:14

Cytat:

Napisał WojtekBBI (Post 573704)
Ja tam w Białej nie mam problemów z nawiązaniem nowych znajomosci tylko później wszyscy uciekają:D:vis:

Ta!!! :D

Ypsi 05.03.2018 21:07

Nie wiem o co chodzi z tym nawiązywaniem kontaktów, a raczej z jakimiś problemami. Na pierwszą Białą jechałem sam i nikogo tam nie znałem, dostałem apartament z Walentym, którego też wcześniej nie znałem. Jedynie obawiałem się Wojtka z baniaczkiem na piersi... wiecie legendy krążą :D. Ale później już było tylko lepiej :)
Odczytać z indentyfikatora czyjś nick, to też nie problem, tak samo jak i mój brali w łapę i czytali. A że z facjaty nie poznam, a chcę porozmawiać, to pytam, czy kto nie widział danego delikwenta :)

Co do samej Białej, to niczego mi nie brakuje, bo warunki są jak na zlot bardzo dobre. Jedynie obawiam się tego, że coraz więcej domków jest wysprzedawanych i jest coraz mniej miejsca.

Żałuję że twierdza kłodzka przestała istnieć, nie byłem...

A dla marudzących na warunki w Białej, krótki film :)

edit: nie Wincentym, a Walentym :)

trzykawki 05.03.2018 21:10

Białozmianożercom mówimy stanowczo NIE!

Misza 05.03.2018 21:37

"Pizgało ja ta lala, ktoś do rana piłował motocykl" :D To ta kłodzka na której stwierdzono, że stół jedną afre wytrzymuje ale dwóch już nie :D JA pi#@$@le... Dlatego właśnie głupio mi na zloty jeździć :D

ŁysyDLE 05.03.2018 22:06

A po co wam ośrodek, wystarczy wiata żeby na głowę nie padało i trochę placu na namioty:) I żeby za wiele nie można było szkód zrobić i wtedy jest optymalnie. Im zlot wygodniejszy, bardziej zaplanowany tym słabszy.

zaczekaj 05.03.2018 23:10

Kłodzko to było coś. Aż się łezka w okach kręci. I popieram słowa Łysego. Im wygodniej tym słabiej 😂
Dlatego tak rzadko się pojawiam na zorganizowanych imprezach.

HarryLey4x4 05.03.2018 23:56

Ja pie...lę , ale klimat. Na tym filmiku brakowało tylko roznegliżowanych ciał zmasakrowanych nocną hulanką

Adagiio 06.03.2018 07:05

To nie temat o Białej. Chodzi o rozpoczęcie sezonu, które przez wiele lat się odbywało w różnych regionach kraju. A od jakiegoś czasu nie ma nic.

Piszecie o anonimowości o problemach integracyjnych. Jak nie będzie zlotów to się nigdy nie poznacie.
Ile można w Białej jeździć po tych samych ścieżkach 10 x i wysłuchiwać lamentu spacerowiczów ? Więc się staczamy. I w takich okolicznościach trudno nawiązać kontakt, przynajmniej mi.

Osobiście nie cierpię na brak znajomości, ale chętnie poznałbym nowych. To Wam młodym użytkownikom powinno zależeć na organizacji zlotów.
Ale jak widać nikt się nie kwapi, organizacja wymaga czasu, poświęcenia i chęci i to jest największym dziś problemem.

voxan69 06.03.2018 08:52

Dzisiejsza młodzież chciałaby zrobić wszystko przez srajbuka nie wychodząc z domu. Zlot przy smarfonach. Dramat.

Dymkaaa 06.03.2018 08:54

Zbyt ogólnie powiedziane aczkolwiek potwierdzam, że jest coraz gorzej :D
Najbardziej rozwalaja mnie ludzie z tym snapchatami itp. to jest chore.
Niby są te teflony, fb grupy itp. ale jak się coś organizuje to się mniej wie, niż jak 10 lat temu ktoś w grupce powiedział o tej i o tej tu i tu..
Ludzie czytaja a i tak do każdego z osobna trzeba pisać czy będzie, potwierdzać, tłumaczyć mu gdzie to jest i o której godzinie, jakaś padaka.

stopa-uć 06.03.2018 09:43

Tak jak powiedział Adagiio.
Biała odpada bo już była tyle razy że się znudziła.

Białą robimy w DRUGĄ NIEDZIELĘ WRZEŚNIA a teraz

czekamy na inicjatywę i adres gdzie topić Marzannę

Ciał

bliźniak 06.03.2018 10:40

Cytat:

Napisał stopa-uć (Post 573814)
Tak jak powiedział Adagiio.
Biała odpada bo już była tyle razy że się znudziła.

Białą robimy w DRUGĄ NIEDZIELĘ WRZEŚNIA a teraz

czekamy na inicjatywę i adres gdzie topić Marzannę

Ciał

Biała się nie znudzi nigdy! :D

PawelM. 06.03.2018 12:12

Jakby ktoś chciał jest miejsce w okolicach Siennicy (Mińsk Mazowiecki) gdzie jest stodoła, mały domek, pole. Są tereny do lajtowej jazdy. Można zrobić ognisko, grilla itp. jak coś pogadam i załatwię sprawę z teściową by tam spędzić noc i mocnaie zintegrować

Adagiio 06.03.2018 20:41

Biała jest dziś jedynym zlotem nawiązującym do korzeni pierwszych spotkań po stworzeniu przez Pawła forum. Bo jeśli nie spotkania to nie było by nas dziś tutaj. Więc zostawcie Białą, zlot jak ustaliliśmy odbędzie się co rok w drugi weekend września.
Moje pytanie w tym temacie dotyczyło nie chęci do organizacji rozpoczęcia sezonu.

Kazmir 06.03.2018 22:12

Cytat:

Napisał Adagiio (Post 574004)
Moje pytanie w tym temacie dotyczyło nie chęci do organizacji rozpoczęcia sezonu.

Adagiio. Mam ochotę napisać dlaczego nikt nie organizuje zlotów, ale to będzie kij w mrowisko. Chyba nie warto....:(

PawelM. 06.03.2018 22:28

Lepiej nie bo nie potrzebna gównoburza

Kazmir 06.03.2018 23:37

Amen.

marecki999 07.03.2018 13:58

Forum śledzę kilka lat niestety nie dojechałem jeszcze na cykliczne jego spotkania poza jednym 'podlaskim' gdzie też nie mogłem być od początku do końca.
Dlaczego zapytacie... Zawsze trafia mi sie to 'coś'. remont, przeprowadzka,choroba dziecka ,urlop z rodziną, inna impreza /lubię też zaglowki/ , preferuję mniejsze spotkania złoty ...itp
Temat ciekawy bo Zastanawiałem się już od kilku lat by zrobić w moich okolicach plenerowe spotkanie miłośników Ciężkich Enduro.
Jestem ciekaw ilu osobom pasowało by spotkanie bez luksusow typu domki, prysznice...
Tylko kawalek pola,namiot, woda ze studni, blisko jezioro do zmycia kurzu z twarzy, ognisko ,może jakaś mała wiatka, ew by nie było tak dziko to podstawic mozna toitoi.
Mam wiarę w ludzi czasem jednak myślę .
Czy ludzie ,mimo że wypija ,maja trochę rozwagi by uszanować czyjeś mienie ,nie zostawić po sobie pobojowiska.? Jak np przeoranie pobliskiej plaży

tommi 07.03.2018 15:19

Cytat:

Napisał marecki999 (Post 574103)
Czy ludzie ,mimo że wypija ,maja trochę rozwagi by uszanować czyjeś mienie ,nie zostawić po sobie pobojowiska.? Jak np przeoranie pobliskiej plaży

Tego nigdy nie będziesz wiedział na 100% - alkohol to jednak silna trucizna ;)
Nigdy nie byłem, ale zawsze ukraińską integrację traktowałem jako oficjalne otwarcie sezonu FAT - będzie w tym roku..?

sluza 07.03.2018 15:28

Cytat:

Napisał marecki999 (Post 574103)

E tam, nie po to prof Gartner wynalazł grabie, żeby z nich nie korzystać :)

Dubel 07.03.2018 17:11

Cytat:

Napisał sluza (Post 574123)
E tam, nie po to prof Gartner wynalazł grabie, żeby z nich nie korzystać :)

:haha2::haha2::haha2:

Kazmir 07.03.2018 17:48

Cytat:

Masz na to odpowiedź:
Cytat:

E tam, nie po to prof Gartner wynalazł grabie, żeby z nich nie korzystać
PawelM! Miałem nic nie pisać, ale samo się napisało. Samo życie.

marecki999 z wielką ochotą przyjadę do Węgorzewa. Znam ludzi ze stoczni Northman'a (sam zajmuję się żeglarstwem) może dałoby rade czymś popływać?
Ja gwarantuje ci, że dołów ci nie na kopie i nie będziesz musiał chodzić z głową spuszczoną jak spotkasz sąsiadów. Tu na forum znajdzie się jeszcze kilka osób co potrafią uszanować czyjeś minie choćby byli napierdoleni jak stodoła.

bicio 07.03.2018 18:05

Cytat:

Napisał Kazmir (Post 574136)
Masz na to odpowiedź:

PawelM! Miałem nic nie pisać, ale samo się napisało. Samo życie.

marecki999 z wielką ochotą przyjadę do Węgorzewa. Znam ludzi ze stoczni Northman'a (sam zajmuję się żeglarstwem) może dałoby rade czymś popływać?
Ja gwarantuje ci, że dołów ci nie na kopie i nie będziesz musiał chodzić z głową spuszczoną jak spotkasz sąsiadów. Tu na forum znajdzie się jeszcze kilka osób co potrafią uszanować czyjeś minie choćby byli napierdoleni jak stodoła.

Bez przesady, wystarczy zrobić zlot w miejscu gdzie nie ma czego popsuć.
Dlatego Biała jest fajna i dlatego Twierdza Kłodzka była zajebista i dlatego m.in. Rajd Podlaski się nadal odbywa.
Płaczecie, że młodzież nie taka, że rozjebunda, że to że tamto no i właśnie dlatego nie ma od zawsze rozpoczęcia, dziwne że z zakończeniem się udało.

Popieram każdą inicjatywę umiarkowanej rozjebundy w dobrym do tego miejscu i chętnie dam coś z siebie pod kątem organizacji przejażdżki czy innych swawoli :)

EmilD 07.03.2018 18:42

Już nie przesadzajmy, W 2016 byłem na zlocie ADV na Podlasiu w Rozłogach, ośrodek był bardzo ładny zielone trawniczki itp. i na samym wejściu było powiedziane żeby nie ryć w ziemi i nawet nie jeździć poza chodnikami i nie było z tym problemu, pełna kultura mimo zbyt dużej ilości podlaskich alkoholi. Więc nie róbmy z siebie takiej patologii. (no dobra nie ryliśmy ale jeden lc8 990 wylądował nocą w fontannie z tym, że nawet liliom wodnym nawet jeden listek sie nie urwał :P )

jorge 07.03.2018 21:20

Cytat:

Napisał Kazmir (Post 574136)
Tu na forum znajdzie się jeszcze kilka osób co potrafią uszanować czyjeś minie choćby byli napierdoleni jak stodoła.

Ja się podpisuję :)

ablos78 07.03.2018 21:25

Dzida ,tszoda i najepkaaaaa:)

07 A-gent 07.03.2018 21:54

"Bogatych może i nieco przybyło i im nie robi różnicy , można też zaobserwować zwyżkę "wygodnickich" od 4 gwiazdek w górę.

Pewnie że można olać tych co liczą i zapodać 5 gwiazdek w stylu BMW,najwyżej nie przyjadą , można zrobić 3 gwiazdki i z kolei nie przyjadą ci 5 gwiazdkowi.

Ludziska miękną i stąd ta dyskusja :)[/QUOTE]"

To może na czas zlotu dokleić kilka gwiazdek na szyldzie? :mad:

luźno kieta 07.03.2018 22:00

Cytat:

Napisał EmilD (Post 574145)
jeden lc8 990 wylądował nocą w fontannie z tym, że nawet liliom wodnym nawet jeden listek sie nie urwał :P )

Miłośnik przyrody chciał pewnie przyjrzeć się z bliska przedstawicielom okolicznej fauny...

07 A-gent 07.03.2018 22:06

Cytat:

Napisał voxan69 (Post 573803)
Dzisiejsza młodzież chciałaby zrobić wszystko przez srajbuka nie wychodząc z domu. Zlot przy smarfonach. Dramat.

Dobrze gada!!! Taka jest smutna prawda.

Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 03:55.