![]() |
Cytat:
|
No i co z tym amortyzatorem? Wysyłam prywatne wiadomości i zero odpowiedzi ! Co jest kurna?Głucha cisza?
|
Do ATAS podejdzie?
|
Operator było napisane co i jak i foty podesłane na szybko robocze. Będzie coś więcej to szybko pójdzie info na FB i tutaj w odpowiednim dziale. Póki co zaklepany jest komplet i na następne trzeba będzie zapisywać się.
Chodzi o to że zestaw będzie później dostępny w ciągu 2tygodni ale amory jadą z Chin i to czas ok 8 tyg. Kto będzie chciał wpłaci zaliczkę bo nie mam tyle swojej kasy by zatowarowac się. Póki co jedną dostawa miała być max do połowy sierpnia a dalej wisi przed Polską i nie może dotrzeć. |
Ok, pisałeś, że masz trzy amory i zaliczkować. Rozumiem, że jestem tym szczęśliwcem, który się załapał i do dwóch tygodni będę miał komplet :)
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
Cytat:
|
Póki co Ci co wpłacili zaliczkę maja pewniaka na komplet. Miało być już ale chinczyki coś z transportem dają ciała. Tzn paczki są już pod naszą granicą ale stoją.
Jak będę miał swoją kasę prywatną to zamówię w.ciemno amory a jak nie to by było szybciej robimy zbiorowke. Kazdy da.od razu kasę i zamawiam co mnie odciąży i Wam przyspieszy |
Paweł , pisałem do ciebie na prv . Też jestem chętny na komplet do NAT
|
Pisałeś chyba maila i odpowiedzialem. Jeśli nie masz to prześlę raz jeszcze
|
Jak chcecie kręcić tym pokrętłem podczas jazdy? Dostęp jest bardzo upierdliwy.
|
A po co kręcić w czasie jazdy ?
|
Jeździsz asfaltem nie ruszasz. Wpadasz w teren skręcisz i nie ruszasz. Nie kręcisz non stop a jeśli chcesz to przy opcji montażu bardziej do przodu masz pokrętło tak byś mógł i kręcic w trakcie jazdy
|
Pawle, po to jest ta regulacja żeby nią kręcić. Na asfalcie też się ten amor przydaje kiedy przód wpada w szimę. Przekręcasz sobie wtedy tym pokrętłem i jest spokój. Ja miałem to ustawione kiedyś tak:
https://lh3.googleusercontent.com/pz...=w1223-h917-no Kręcenie tym na postoju było mega upierdliwe, o obsłudze w czasie jazdy nie ma mowy. Teraz mam odwrócony i jest git. https://lh3.googleusercontent.com/N2...X=w689-h917-no |
Jak łapiesz szimę to wtedy kręcisz ?? No to szacun ... że znajdujesz chwilkę i taki opanowany :)
Nie pisałem o jakimś ekstremum kiedy kierownicą napi...... la na prawo i lewo:D
|
Ja w lc8 miałem przednie koło lekko krzywe i często w mieście przy sprintach łapał shimme. Po wsadzeniu amora i podkręceniu go lekko nie było już tego nawet latając z kufrem i bagażami :)
|
Ja już jestem nakręcony na amora jak szczerbaty na suchary. A te dwa pokrętła może ktoś opisać?
|
Weź instrukcje od scottsa i wszystko masz pięknie opisane
|
Poczytam poczytam
|
Przeklejam z innego wątku:
- duże pokrętło (base valve) - regulujesz kliknięciami siłę tłumienia na kręcenie kierownicą. - małe pokrętło (high speed valve) - dojście płaskim śrubokrętem - regulujesz płynnie, bez kliknięć siłę tłumienia na gwałtowne boczne uderzenia. - dwie boczne małe śruby (sweep control valve) - regulujesz zakres kątowy w jakim amortyzator działa, do wyboru cztery ustawienia od 34 do 90 stopni. Dzięki temu w ciasnych wolnych zakrętach można wyłączyć działanie amorka. I jeszcze instrukcja: https://www.scottsonline.com/litrack/257.pdf |
Dziękuję Raf 👍
Jak już będę miał amora to się pobawię albo pomarudzę o sprawdzone nastawy :) |
Czy mnie się wydaje czy minęły magiczne dwa tygodnie ...
Wiadomo co dalej ? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
Czekam na wasze pierwsze testy. Jak będzie pomyślnie to na jesień zamawiam :-)
|
Panowie jak pisałem paczki będące przed granicą nasza zaginęły. Chinczyki wysłały kolejne prosząc mnie o zwrot kasy jeśli tamte dojdą. Sporo od nich wziąłem i wspólnie jakoś mamy zaufanie. Nawet poczta pilska nie jest w stanie wytłumaczyć co z paczkami. Jeśli ktoś czuje się oszukany to szybko zwracam pieniążki bo nie na tym to polega. Kto może poczekać to fajnie.
Zamówiłem też dodatkowe amortyzatory tak by było na stanie ich więcej i starczyło dla innych. Na ten moment jest 10 osób chętnych na amory tylko do NAT. Innych do kolejnych Moto też sporo. Jedna osoba ma już amor w NAT więc może wejdzie i powie jakie ma wrażenia itp |
Ja poczekam...miałem tylko nadzieję, że potestuję w tym sezonie jeszcze.
Ale faktycznie fajnie by było, jakby posiadający się wypowiedział o wrażeniach :) |
Mnie Marcin zamontował amor do NAT, bo miałem swój na półce w garażu. Mega fajna sprawa, gorąco polecam Afryką idzie jak po sznurku w pełnym zakresie prędkości. Przód stabilny.. Potestowałem niestety tylko jeden dzień bo następnego dnia po odbiorze moto moja Afryka zakończyła żywot na vw golfie dwa :) teraz mam 20cm krótszy przód i rękę w gipsie.
Tak czy siak amor polecam założyć. :D |
Fak! zdrowia panie
|
Dziękuję. Wszystkie kości całe, mocno skręcony nadgarstek i trochę się poobijalem, nic poważnego. Całkiem się udało. Zajebiste hamulce NAT uratowały zdrowie, a może i życie. Moto Naprawi się z oc sprawcy, będzie dobrze :)
|
Nadgarstek radze dobrze sprawdzić. Tez mam z nim problem po moim fiku miku.
Jesli miales NNW to zwroca Ci za badania. Znajdz dobrego speca . Polecam rehasport Poznań. Dobry rezonans |
Co słychać w temacie? Paczki się odnalazły?
|
Wiem, że już trochę było o tym, ale chcę doprecyzować. Co jeśli postanowię w terenie gwałtownie zmienić kierunek koła od lewej do prawej - od ogranicznika do ogranicznika. To wcale nie jest takie rzadkie. Jak zachowa się amor? Będzie w tym przeszkadzał?
|
Nie będzie przeszkadzał, przecież nie kręcisz kierowanicą jak w aucie w czasie driftu na śniegu, on spowalnia kręcenie kierą, a nie ogranicza.
|
Cytat:
tu przykład shimmy bez amora https://www.youtube.com/watch?v=SBfgbmzeBTc a tu opinia https://www.youtube.com/watch?v=Nq8-YKYbusc&t=1s wyjaśnienie https://www.youtube.com/watch?v=i7mU5KStueQ |
A wracając do tematu, czy paczki z Chin dotarły ?
|
Cytat:
|
Jedne zaginęły, a drugie nie doleciały ...
Ja nawet nie wiem czy moja kas, ktorą wyslalem, doszla... :)
Wysłane z mojego WAS-LX1 przy użyciu Tapatalka |
Panowie may problemy z paczkami. Mam zainwestowane w kilka transakcji kupe kasy i czekam na zwroty. Przyjmuja zamowienia, oplacam, po dwoch dniach dostaje nr paczki i po nastepnych kilku info, ze nie maja na staniea wczesniej paczki, ktore byly juz pod nasza granica zaginely, oczywiscie wszystkie pieniadze zwracaja ale to tez chwile trwa a do tego robia sobie jaja. Dopiero po wrzuceniu sporu i info ze zwroca kase zamykaja oficjalnie aukcje. Zostala ostatnia osoba na fb ktora pisala mi ze ma na stanie i zamowilem. nawet ma troche taniej ale okaze sie. Jesli ktos czuje sie zle z tym prosze o info a zwroce kase.
Nie ma raczej nerw bo kilka osob pisalo mi, ze znow skonczyly sie zapasy i bedzie produkcja. Zrobia kilka mln sztuk i znowu wystawia. Jak cos walcie smialo i zwroce Wam kase. Zamowiłem poki co prawie 20sztuk wiec i tak dla kazdego powinno starczyc. Jesli ktos chce sam zestaw to daje znac, wplaca kase i ja przekazuje wszystko do osoby, ktora to wykonuje, czas do 2 tyg i bedzie |
Ja poczekam na kompletny zestaw do mojej NAT 2017
|
Ja również czekam na komplet.
Niedługo spadnie śnieg, to emocje opadną :) Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
Tak jak rozmawialiśmy czekam i biorę komplet.
|
Dzięki za wyrozumiałość. W ostatni rok ściągnąłem prawie 80sztuk i raz był kłopot bo jedna sztuka wylała się po pierwszej jeździe. Z niczym więcej nie było lipy. Teraz za to od miesiąca jeden klops
|
Ja czekam na 3 przesyłki z Ali i jak nigdy długo idą niż wczesniej.
|
Światełko w tunelu. W końcu ktoś kto odpowiednio nadal, oznaczył paczki i jest jakaś historia także trochę lżej na sercu. Czekamy. Zamówiłem też na próbę inny amortyzator których mają na pęczki i zobaczę co on wart
|
Pozytywna informacja :)
|
Dziś odebralem w końcu pierwsza paczkę. Póki co mam 3szt. Kolejne będą za tydzień pewnie. Sprawdzę czy wszystko ok i za chwilę będzie można wpłacać resztę kasy i wysyłać. Dajcie mi chwilę i każdy dostanie stosowne info z tych którzy byli na początku listy
|
Super
|
Ciekawe który jestem w rankingu :)
|
Uczciwie byłoby zamieścic listę oczekujących. 🤔
|
Pierwsze 3szt mam i kolejne będą w przyszłym tygodniu.
1. Osoba z FB zestaw lc8 2. Cezar 3. Harley Kolejne jak dojdą to pójdzie info |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 11:37. |