![]() |
U mnie 4000 km od marca i na razie ok.
Wysłane z mojego SM-G388F przy użyciu Tapatalka |
Wooow!!! To Ci się egzemplarz trafil! :)
Niech mi ktos przypomni, ile te manetki kosztują? Wysłane przy użyciu Tapatanka |
Moje kosztowały pierdyliard złotych :) po rabacie 1000.
|
Tysiąc pięćset sto dziewięćset 😆
Wysłane z mojego SM-G388F przy użyciu Tapatalka |
Cytat:
|
Radio, cysterny nie da się przeladowac. To taka sama oczywista oczywistosc jak totalna bezawaryjnosc Królewny.:)
Wysłane przy użyciu Tapatanka |
Ja jeszcze nie miałem awarii, no przepraszam jedną, linka mi spadła ze sprzęgła
|
a podpowie mi ktoś, który bezpiecznik jest od grzanych manetek i gdzie się znajduje, bo moje się w ogóle nie chcą włączyć. I czy może już ktoś wie czy honda ogarnęła problem tych manetek, czy cały czas ogarniają?
|
Cytat:
Jak się nie chcą włączyć to jedź do Hondy niech to zrobią (zakładam, że moto na gwarancji) bo te manetki to - w większości przypadków - szajs. |
radarman dzieki, tak też uczynię.
|
Ja założyłem Oxfordy Adventure , grzeją bardzo dobrze . Jedynym mankamentem jest większa o 5mm średnica manetek , przez co trochę inaczej chwytam manetki . Niby tylko 5 mm ,ale przy grubszych rękawicach, tak jakby w lewej ręce kciuk mi się skurczył ;) i zamiast kierunków .... dusiłem klakson . Wydaje mi się ,że to kwestia przyzwyczajenia , ale za pierwszym razem naprawdę inny" handling "jest ,jeśli chodzi o trzymanie kiery i prowadzenie .
|
Cześć, ja dostałem od salonu gratisowo manetki japońskiej firmy Daytona. Sprzedawca z Hondy odradzał oryginalne jakoby był z nimi problem. Generalnie jestem bardzo zadowolony, mają cztery stopnie i na drugim jest cieplutko. Same chwyty zrobione z dobrej jakości gumy. Minusem jest brak wyświetlania stopnia grzania na ekranie, zamiast tego są diody na włączniku. No i ten włącznik jakiś taki duży i staroswiecki w porównaniu w oryginalnym. Co do grubości to nie wiem, bo nie widziałem oryginalnych.
|
Cytat:
Hej, czy orientujecie się może, które manetki z zamienników mają najwęższą średnicę? Niestety zostałem wyposażony przez naturę w dosyć drobne dłonie i gdy wczoraj przymierzałem się do Oxfordów to mam wrażenie, że będą mnie wkurzały ze względu na zdecydowanie gorszy dla mnie chwyt niż OEM. Z drugiej strony podgrzewane OEM są fajnie wąskie ale prawie wszyscy na nie narzekają a do tego cena kosmiczna... :/ Pozdrawiam Maciek |
Ja wolę ori niż te Oxfordowskie balerony. Grube toto i nieporęczne ale pewnie idzie przywyknąć. Mnie nie pasują.
|
Ja po 30 min nie czułem różnicy. Za to czułem jak leje i jest zimno:)
|
Cytat:
Przy okazji polecam te manetki. |
Cytat:
|
Cytat:
Zmierzyłem średnicę: Oryginalne zdjęte - ok. 32mm Daytona na motorze- ok 35 mm. Różnica minimalna według mnie. A oryginalne pewnie po nałożeniu pewnie ciut grubsze by jeszcze były bo wchodzą ciasno. |
Cytat:
|
Cytat:
mnie na ori drętwiały dwa ostanie palce u rąk przy długich przelotach. Ustąpiło po założeniu oxfordów. Nawet i tempomat mi nie potrzeby już bo dłoń lepiej leży i się tak nie męczy. |
Oryginały CRFy mają 31mm (zdjęte)
Oxfordy adventure niecałe 35mm (na moto) 4mm różnicy. Mierzone suwmiarką. Dla mnie na oxfordach jest super, ale ja mam długie paluchy. |
Cytat:
Jednym słowem około 12mm po obwodzie dochodzi. Wszystko zależy od wielkości dłoni i palców - jednym będzie lepiej, innym bez różnicy a mi niestety trochę gorzej :/ |
Było tutaj trochę w temacie gwarancji to sie podepnę.
Kończy mi się gwarancja. Zastanawiam się czy w ramach gwarancji mogą wymienić łożysko główki ramy, łożysko koła - czy to już element eksploatacyjny. W gwarancji nie jest wymieniony, ale zakładam ze wskazane w gwarancji elementy eksploatacyjne to nie katalog zamknięty. Co proponujecie, co należy sprawdzić w ramach ostatnich momentów gwarancji |
Opalanie zimą. Ja miałem problem. Sam gasł. Wymienili cały element z przyciskiem.
|
Pytanie do tych co montowali podgrzewane manetki. W jaki sposób podpięliście się do instalacji elektrycznej?
|
Cytat:
Jedna pod czachą druga pod siedzeniem. Większe obciążenia przenosi ta pod siedzeniem. |
Witajcie
Planuję założyć manetki, gniazdo zapalniczki i navi. Czy mając NAT na gwarancji, muszę to zrobić w serwisie, czy mogę samodzielnie. Jak serwis do tego podchodzi? Boję się o stratę gwarancji. Pzdr Wysłane z mojego CLT-L29 przy użyciu Tapatalka |
Jak masz moto na gwarancji to radzę robić to w serwisie z odpowiednim wpisem do książki serwisowej.
|
Tak też myślałam, ciekawe ile mnie skasują za to? 🥴
Dzięki i pzdr. Wysłane z mojego CLT-L29 przy użyciu Tapatalka |
Ja mam ATAS DTC 18r i grzane manetki działają bardzo dobrze i jak na razie 8tyś i bez problemów.
Ale mam pytanie innej kwestii bo chciałbym założyć nową kierownicę i tu pytanie czy da radę sciągnąć manetki bez uszkadzania ich ?? Dzięki i zdr |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
I chwile poruszałem i udało się. |
Jak taki z acetonem to szkód może narobić ale już chyba takich nie sprzedają 😉
|
Panowie pytanie.
Czy stracę gwarancję jeśli samodzielnie założę grzane manetki do NAT? Wysłane z mojego CLT-L29 przy użyciu Tapatalka |
Ja założyłem sam i na przeglądach nikt nie wspominał o utracie gwarancji...
Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka |
Cytat:
Najlepiej zapytać u źródła |
Ale naprawy czego ?
Jak mi się manetki zepsują, nie pojadę z reklamacją do serwisu... |
Jednak jeśli stanie się coś z instalacją elektryczną, zacznie głupiec elektronika, to pojedziesz na servis, a oni wtedy grzecznie powiedzą że to wina manetek, ingerowaleś w elektronikę, dziękujemy nie uwzględniamy.. Tak to widzę..
|
Wyjmuję bezpiecznik od manetek i wtedy niech szukają, jak elektronika się zes...zepsuje.
Kwestia jeszcze jak podepniesz te manetki. Jak prując instalację, to kłopot. Jak podłączajac do dedykowanego gniazda zasilania to nie problem. Bez przesady, nie mnóżmy kłopotów, aż tak ta elektronika się nie psuje... |
Raz była sytuacja na montazu, coś zdupili i wykrecali zerwane śruby przez dospawanie nakrętki. Okazało się, że prąd spawania szedł jakoś felernie i trochę uszkadzał sterownik wspomagania. Na szczęście wada była widoczna podczas testów i były naprawy ... nowych samochodów.
Ale to sytuacja raczej z tych mało prawdopodobnych. Jeszcze jedna sytuacja to pracownik dotknął układów scalonych podczas produkcji i przez pozostawiony odcisk seria była wadliwa, potem było namierzanie i wycofywanje potencjalnie wadliwej serii. Ale generalnie elektronika się nie psuje. Wszystkie sytuacje były tropione, bo nikt nie chciał się przyznać :) Jak coś wraca na naprawę gwarancyjną to potem serwis odsyła część do producenta aby poznać przyczynę awarii. Jak zostanie wykryta faktyczna wada to jest akcja serwisowa. Generanie kłamstwo ma krótkie nóżki w automotive :D Sent from my SM-J600FN using Tapatalk |
Ale jakie kłamstwo ?
Masz wtyczkę do grzanych manetek oryginał. Podpinasz wtyczką grzane manetki. Jedyne odstępstwo, to że Ty, a nie serwis. Nie widzę związku ... |
No właśnie to że Ty nie servis, przecież będą szukać każdego pretekstu żeby nie uwzględnić gwarancji. To jak z ubezpieczeniami, niby wszystko pięknie ładnie a jak przychodzi co do czego trzeba walczyć o swoje..
|
Ale wypinasz kostkę i masz jak miałeś bez manetek. Nie ma ingerencji w instalację...
Naprawdę nie mnóżmy problemów tam, gdzie ich nie ma. Poza tym jak ktoś ma z tym wielki problem, może jechać do serwisu i zapłacić. |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 04:00. |