![]() |
Samych g±bek nie ma. Ale to w sumie nieważne. Cały filtr kosztuje grosze w porównaniu do papierowego zamiennika oryginału (75-90pln), którego nie upierzesz.
|
Czyli biorę dwa.
|
tez bym sie pisal na jeden
|
Listę zamykam w niedziele o 22. Zamówienie składam w poniedziałek, potem kaska do Franza i wio.
|
Prowizje biorem stra¶nom .Strach sie bać. Od młodych lasek w naturze a łod starszych tyż ino inaczej( kartofli już nie trza ,ale flaszkom nie pogardze)
|
Na razie jest:
wieczny x2 Franz x2 Andrzej_Gdynia x2 Dnieprw x1 Baal x1 Gregor x1. |
To ja też piszę sie na jeden do czwórki. zobaczymy co to warte.
|
Co do trójek, proszę się upewnić, że filtr jest ten sam co w TA600 i RD04. Nie mam pod ręk± katalogów, ani RD03 (ale zaraz puszczę PW do sambora).
Tutaj fota filtera do TA600 i RD04 http://cgi.ebay.de/Luftfilter-Honda-...2em118Q2el1247 |
To chyba co¶ w tym stylu
http://cgi.ebay.pl/Honda-moto-africa...QQcmdZViewItem |
No faktycznie, na li¶cie modeli jest TA600, RD03 i RD04. Poczekam na info w 100% pewne. PW so sambora poszło.
Jeno to firma krzak jaka¶ a nie Twin Air ;). |
I mnie prosze dopisać do listy:)
|
1 Zał±cznik(ów)
Cytat:
|
Czy wszyscy dostali namiary na konto Franza na PW? Niech tu każdy zgłosi że dostał, jasne to ma być. Im szybciej kasa pójdzie tym szybciej filtry będ±.
PS: ode mnie kaska poszła. PS2: Sambor odpisał, ze RD03 ma TAKIE SAME filtry, więc spoko chłopaki możecie kupować. |
Wpłacać, wpłacać - kac jest, gardło spieczone a konto puste :haha2:
|
:haha2:Przyszła kasa od Wiecznego. Uff . Dzi¶ gardło suche nie będzie.
Na resztę czekam do wtorku. Będzie bal |
Dabal się dopisuje.. Dane konta dostał. Jak hajs od niego dojdzie dopiszę do listy.
|
Melduje że kaske przelałem przed chwil±
|
Przelałem o 18.00 przed samym zamknięciem...
|
Hej! Jutro przelewam kase. Dzis nie moglem sie z roboty urwac niestety
|
przelewać kasę przelewać !!!
Z kasy wiecznego już nic nie zostało a pragnienie wcale się nie zmniejszyło.Wręcz przeciwnie ! z każd± chwil± coraz większe...:drif: |
Kasa poszła wczoraj.:)
|
dzis poszla kasa
|
Stan na poniedzialek rano
Wieczny-100+45 andrzej gdynia-100 daniel tychy 55 ja -100 Grzegorz wawa 55zł Tyburski Wojtek Rymanów 55zł Lista zamknieta. Kasa przepita. Nie wiem co teraz dalej....? |
Kaska została przelana. O kolejnych ważnych faktach całej akcji powiadamiać będę Was w tym temacie.
|
Filtry już som. Dojszły. Takie jakie¶ opaski z gompki. Nada sie sie to?
Nalepiej aby mi na priv rzucić adresy i ilo¶ć szt. adresy z kodem wsi. Nie do dodawać ilo¶ći proszem... Wieczny Ty nie musisz bo mam |
Cytat:
|
No to gitarra :).
|
Cytat:
Swój już pchn±łem dalej. Bez strat i zarobku :mur::mur::mur: Cóż takie życie na forum...:dizzy::Thumbs_Up: |
Cytat:
Gitara nie jest. Te filtry to kupa :mad: . Totalna kupa do potęgi 2 Chętnie podj±łbym się zamówienia i sprzedawał za pół ceny :p . Pewnie jako¶ć i materiał byłby lepsze. |
Czyli co Franz zakładanie tego wynalazku mija się z celem ??czy jako¶ to będzie co¶ filtrować:dizzy:
Adres poszedł. |
Nie rozumiem o czym mówisz :).
|
5 Zał±cznik(ów)
Cytat:
http://africatwin.com.pl/showthread.php?t=250 Jest tylko opaska z rzadkiej g±bki. Trzeba by dokleić g±bkę w kolorze szarym Dostali¶my tylko to co¶ z pierwszego zdjęcia w kolorze żółtym A tak wogóle, to wogóle się nie nadaje. Dystrybutor naci±gacz. Filtr jest za duży. Jutro jadę przypadkiem do ¶wi±tobliwego Pastora. Kolega obejrzy i potwierdzi me ¶więte słowa. W zał±cznikach nasza kupa |
Za wspólnym porozumieniem z Franzem interweniuję w sprawie filtrów. Mail poszedł w czwartek, ale nie odpowiedzieli przed weekendem. Dzi¶ na dzień dobry posłałem kolejnego stosownego maila.
Tak tylko informuję, żeby było wiadomo że sprawa nie ucichła i nie przepijamy z Franzem kaski ;). |
Jak tam temat filtrów g±bkowych - te okazały się do dupy - ale moze jest jaka¶ alternatywa dla RD03 - bo moj papierowy po ok 3tys jazdy szosowo - szutrowej jest przypchany
|
Odkładamy temat do zimy. Je¶li wtedy znajd± się chętni dogadam się z Twin Airem bezpo¶rednio w Holandii. Jest też opcja Unifilter z USA o ile Honda GT650 ma taki sam filter.
|
Cytat:
Wszystko przepiłem, nawet podj±łem mały kredycik na poczet nowych zamówień. ps. Dnieprw- składkę za Ciebie opłaciłem |
Cytat:
|
Je¶li znajdziesz profesjonalnie zrobione filtry g±bkowe do RD04 to natychmiast daj znać :). Rzadko spotykany bajer...
|
Kiedy¶ miałem VT 500 shadow z takim gabkowym filtrem powietrza - wygl±dał podobnie jak ten afrykański - ale podobnie czyni rożnice (czy jako¶ tak).
My¶lałem że to spoko idę do sklepu płacę i mam a tu dupa :( |
Cytat:
|
znalazłem co¶ takiego:)http://cgi.ebay.pl/Honda-moto-africa...1%7C240%3A1318
Może to jest to o co nam chodziło:D |
Panowie, próbujemy po raz drugi, już u samego producenta, żeby wtopy nie było? ZnaleĽli by się jacy¶ chętni? Żeby było cacy musimy wysłać cały airbox z filtrem papierowym do nich, na bazie tego dorobi± specjalny filter. Ma kto¶ airbox luzem? Cena pewnie się wiele nie zmieni. Jakby się zebrało kilku chętnych to się zajmę dogadywaniem z producentem. A może Franz znów się podejmie poczynań logistycznych... ;)?
|
Cytat:
To jest takie samo gówno jakie dostali¶my. Dużo lepiej jest zrobione to angielskie co to chłopaki wzieli do Afryki |
Potwierdzam te filtry gabkowe z Anglii sie sprawdzaja i dzialaja, jedyne co do dupy w nich to te uszy mocujace sie urywaja ale tak to latwo sie myje i generalnie gitara. Moja At pali od 4,6-5,5 litra....
|
Czy kto¶ ma filtr g±bkowy z którego jest zadowolony?
Chomik masz jakiego¶ linka do tych angielskich, o których wspomniałe¶? Przeczytałem cały w±tek ale linki już wygasły i nie wiem czy udało wam się co¶ porz±dnego znaleĽć. |
Cytat:
Użyłem g±bki od jakiego¶ quada firmy WRP |
Dzięki Babel.
W takim razie cierpliwie czekam:) |
Cytat:
http://www.thepipercrossshop.co.uk/m....asp?model=208 |
Ale oni chyba nie maj± do czwóreczki:(
|
Cytat:
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 08:18. |