![]() |
Jak się umi z niego korzystać to pewnie będzie i EBC działać :)
|
Czyli z pomiędzy Vesraha, EBC i Lucasa co byśta Pany wybrali? (Tak wiem, że Honde ;) )
|
Cytat:
|
vesrah jest japoński. Ja im wierze :)
|
Fajno. Dzięki za rozjaśnienie sytuacji :)
To skoro już tak ględzę to orientujecie się gdzie mają dobre ceny na te vesrahy? Jakiś się chytry z wiekiem robi ;) |
|
|
Miał ktoś doświadczenie z takimi tarczami sprzęgłowymi??
http://www.allegro.pl/item1023588614...in_pc_800.html |
Mam takie objawy, że na zgaszonym silniku z wrzuconą jedynką i wciśniętym sprzęgłem mam większe opory przy przepychaniu AT niż z wrzuconym luzem.
Czy to już tarcze do wymiany czy coś innego. Proszę o szybką odpowiedz, bo czas ucieka a ja muszę doprowadzić AT do porządku przed wyjazdem. |
Wcześniej tego nie zauważyłeś? To raczej normalne, sprzęgło się skleja.
|
No właśnie jakoś tak nie zauważyłem, może nie zwracałem uwagi.
Sprzęgło na ostatnim biegu przy prędkościach rzędu 160-170 km/h nie ślizga się. |
Cytat:
Daje to mniejszy lub brak stukniecia przy włączaniu jedynki podczas ruszania. Cytat:
Swoją AT kupiłem już z nie najlepszym sprzęgłem ,zaczynało się podślizgiwać, zastosowałem nowe sprężyny EBC które były w komplecie z tarczami. Dało to możliwość dalszej eksploatacji słabych tarcz kolejne 15 tyskm. Po tych km zmieniłem tarcze na nówki ale wróciłem do starych oryginalnych sprężyn. EBC są za mocne , szkoda linki , ale działają gdy w drodze kończy się sprzęgło a trzeba wrocić |
JarekAT napisał:
"Sprzęgło na ostatnim biegu przy prędkościach rzędu 160-170 km/h nie ślizga się. " ...i nie będzie Sprawdzasz z dużych obrotów ruszając z dwójki , trójki Możesz przystopować dodatkowo hamulcem Jak zgaśnie silnik to masz dopiero pewność że się nie ślizga |
W razie ''W" mam oryginalne używki niczym nie różniące się od nówek, mogę odsprzedać. Wymieniałem przekładki bo popalone miałem i też się ślizgało a tarczki były nówencje, wymieniłem całość sprężyny/przekładki/tarcze profilaktycznie dla św. spokoju.
|
Cytat:
Jeśli jest coraz gorzej to zaczynają być kłopoty na niższych. |
stosując metodę Franza Afri gaśnie.
Może panikuję przed wyjazdem ;) |
Cytat:
Ostatecznie można spróbować poratować się podkładkami ok 3mm grubości dobranymi pod sprężyny. |
Dzięki wszystkim za wypowiedzi.
|
U mnie jak dostanie w palnik na wyższym biegu, to czuć lekki poślizg, więc lada chwila do wymiany będą pewnie.
|
No lepiej już nie będzie, każdy uślizg przypala przekładki a to dodatkowy koszt oprócz tarcz. Wymień zanim je zniszczysz, albo zapodaj mocniejsze sprężyny lub podkładki pod nie.
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 19:45. |