![]() |
Maciuś...nie znalazłem nigdzie potwierdzenia finalnej daty SzP IV- a dla mnie to very istotne- daj info:)
|
Cytat:
|
Cytat:
Jarku staram się czas od czasu edytować pierwszy wątek termin rzeczywiście był tam a tu nie maj mistejk. Koledzy patrzcie na pierwszy wątek. Częsty Edit Dotyczy listy oraz logistyki |
Pomimo szczerych chęci już widzę na 100%, że nie dam rady. Nie blokuję miejsca. Bawcie się dobrze, strasznie Wam zazdroszczę bo na pewno będzie mega fajnie.
Pzdr Michał |
Blobie, omijajcie ten posterunek DAI k. Volovca przy stacji benzynowej!!!
Menty znowu nas zatrzymali i straszyli jakimś starym historycznym alkomatem. TY ZBIGNIEW PIŁEŚ, tak już mają opracowany ten tekst, że tudno jest im się wywinąć. Przypomniało mi się że mam swój alkomat w tankbagu. Dmuchnąłem i pokazało 0,00 to się odpierd...ł ode mnie, ale z kolei przypiął się do mojego syna że przejechał gdzieś kawałek linii ciągłej i w ramach sztrafu przyjmie ten mój alkomat.....:mur: Bluznąłem coś po polsku pod nosem i nas puścili. Jak zobaczą 50-ciu polskich motocyklistów to będą Was tam tzrymali cały dzień, aż coś w końcu wyrwą... pozdr. |
Ech, mają oni tupet.
Krościenko, wąsaty dziad wyglądający na mocno opóźnionego w rozwoju tępo patrzy w nasze dokumenty przenosząc wzrok z paszportów na monitor i z powrotem, jakby bawił się w "znajdź 10 szczegółów różniących te obrazki". Po kwadransie tego cyrku ponaglam go, żeby dał nam w końcu ten stempelek, bo baba w okienku czeka na dokumenty. Nie kryjąc obrazy składa papiery przyjaciela w kupkę, wbija stempelek na wymiętym świstku i wyciąga łapsko po moje. Podaję, on wprawnym ruchem (to jedyne, w czym był wprawiony) wertuje paszport, po czym rozczarowany oświadcza, że: "Tu brakuje". - Niczego nie brakuje, są wszystkie dokumenty - A hrywny gdzie? - Nie mam hrywien - Złotówki też mogą być... - Nie mamy pieniędzy - Uuuu to bierzemy motocykle na jamę, czy wy jakichś narkotyków nie przewozicie- oświadcza z przekąsem wyraźnie zadowolony, iż może zademonstrować traktowanie przekraczających granicę z pozycji siły młodemu wychudzonemu adeptowi sztuki stempelkowania siedzącego obok w za dużej, przepoconej koszuli. Pomimo, że czuję się nieswojo, wzruszając ramionami ponownie komunikuję brak jakiejkolwiek gotówki i tym bardziej chęci podzielenia się nią z celnikiem. Zgadzam się także na rozkręcanie ubłoconego jak nieszczęście motocykla. Jakieś dwie minuty kłopotliwego milczenia, podczas których szare komórki celnika krzyczały coś do siebie przez bezkresne pustki czaszkowe decydując jakie sygnały wysłać do kończyn górnych zaowocowały działaniem: Wydęte, skrzywione usta, zmarszczone, krzaczaste brwi i soczysty stempelek na świstku oznaczają, że motocykl nie pójdzie w śrubki :) Ufff Naturalnie po polskiej stronie zapytałem, co to miało znaczyć, ale w odpowiedzi usłyszałem, że takie historie przejeżdżający opowiadają im codziennie. Cóż, gość był betonowy, to i może ze stołka trudno go odkuć. Ja uważam, że nie ma co płacić, bo tylko się im wyrabia nieprawidłowe łapówkarskie nawyki. Pozdrawiam i życzę pełnego przygód wyjazdu :) Wolo |
Jadę na 100%
|
Cytat:
Wiem znam temat i jakoś może uda się śmignąć bokiem. Jak nie to jest nadzieja że wieczorem ich nie będzie. A jak nie to powiemy że przysłał nas Zbigniew bo Zbigniew nam powiedział pozdrówcie "miszczuf" z posterunku :D bo są fajne chłopy |
Tam jest poserunek stały DAI..
Nie wiem gdzie organizujesz spanie, ale jadąc drogą pod mostem kolejowym ok. 3km. po prawej jest żółto-pomarańczowy hotel nazywany przez nas "U Milicjanta" Własciciel jest byłym milicjantem i twierdzi że może dużo w razie potrzeby. Podczas sobotniej wieczornej biesiady po 2-giej flaszce stwierdziliśmy że może byśmy pojechali na dyskotekę jego full wypas czarnym merolem. Auto znane w Volovcu stąd pomysł że czuli byśmy się bezpiecznie:D Nie chciał nam dać, ale może nas zawieźć... Na tylu chłopa zrobić zrzutkę po 5hr=2zł niech jedzie do tamtejszego "kamandira" żeby zapewnił Wam "ochronę":D pozdrawiam, dobrej zabawy, słonecznej pogody Cytat:
|
Może do Truskawca pojedziemy ?
To ma być Szuter Party a nie sranie po igalakch w dyskotekach :haha2: Zdrowia . |
Truskawiec...:lol19:
|
Nie ma tego złego... Zawsze jakiś zabieg można sobie zamówić. Wszystko zależy od potrzeb:D
|
Cytat:
|
Panie, do Truskawca to chyba Ty i ja na sanatoryjne laski +50, dyskoteka przy herbatce:haha2:Rysiek z Krosna miałby branie:D bo On to dobrze na motorach się prezentuje;)
pozdr. Cytat:
|
Cytat:
Wszystkie zabiegi :Dsprawdzam pierwsze ja, jak nie zaszkodzi mi to potem wy. Zbyszek- na ukrainie Rysiek to nie Rysiek tylko Lena go przechrzciła na Ricardo |
Cytat:
Znam objazd tego posterunku Offem, przetestowany razem z Markiem (fundriver) i zzuull (Lukasz) Wystarczy wjechać w pierwszą szutrową drogę w prawo, jakiś 1km przed posterunkiem :P |
2 Załącznik(ów)
Cytat:
Off - srednio trudny, ale jest pod i z gorki. Jak jest mokro ciezkim moze byc ciezko ;-) W zal. - slad. i profil |
Dojechać mozna z kilku stron bokami, tylko mnie zawsze wychodzi że w Wołowcu muszę dotankować..., bo potrzeba na cały dzień paliwa na Borżawe i odjazd w kier. Sławska szutrami.
pozdr. |
Bawcie się dobrze i pamiętajcie, że na UA srajtaśma ląduje do kosza a nie kibla:)
|
i należy pamiętać, żeby nie używać białego papieru bo biały szybko się brudzi.
|
Koledzy Bardzo proszę o potwierdzenie swojej obecności do 31.08.2012.
Są jeszcze chętni i nie chcę im zmykać listy. Osoby które nie potwierdzą uznam że nie jadą/ temat wałkuje się na tyle długo że był czas na zastanowienie. Lista w 1-ym poście Dzięki i pozdrawiam |
1.Blob/potwierdzony
2. Rysiek z Krosna/potwierdzony 3. Muflon/potwierdzony 4. Gucio/potwierdzony 5.wojtekm72/potwierdzony 6. Ropuch/potwierdzony 7. Puszek+Dunia/potwierdzony 8. wojtek II 9. next22 10. Mijamoto 11. majki 12. Patiomkin 13. Tomasa/? 14. Ex1 15. Fundriver 16. Jarek/potwierdzony 17. motomax/potwierdzone 18.pszporcik0072 niestety ale ja odpadam 19. sebazaz/potwierdzony 20. Jaro-Ino/potwierdzony 21. Janusz/potwierdzony 22. piotreklodz 23.smigacz/potwierdzony 24. Dłubacz/potwierdzony 25. Nowy/potwierdzony 26. Jendrus /potwierdzony 27.Mirek ł 28.Jacek Ciepły 29.Wasilczuk/potwierdzony 30.Mario 31.A.Bamber 32 Jurek 33 Ola 34 wolly/potwierdzony 35 Rosomak/potwierdzony 36 bartol/potwierdzony 37 motormaniak/potwierdzony 38. Darkomax7/potwierdzony 39. mmax/potwierdzony 40 Marcin.111 41 Mirmil/potwierdzony 42 Borys/potwierdzony 43 Makumba/potwierdzony 44 Fritz 45 Czarny 46 Mielec Marcin/potwierdzony 47 Mielec 48 Mielec 49 Mielec 50 Cheniek/potwierdzony |
Koledzy Bardzo proszę o potwierdzenie swojej obecności do 31.08.2012.
Są jeszcze chętni i nie chcę im zmykać listy. Osoby które nie potwierdzą uznam że nie jadą/ temat wałkuje się na tyle długo że był czas na zastanowienie. Lista w 1-ym poście Dzięki i pozdrawiam Mam nowe wieści z Wołowca, cyt: "K...a stary tu jest jakaś p...a masakra w h..j wszystko płynie. Zimno jak s...n, na łapach ciężko stać a my jak te poje...y czochrali 3 km przez za...ne 4 godziny. Spalanie 100 na 100 a moi ludzie wykupili wszystką wódkę i nie macie już po co jechać" Ale to mięczaki bo jechali LR-ami 4x4. My to wciągniemy tyłkiem . |
1 Załącznik(ów)
Generalnie to sezon jagodowy w pełni,ale może uda Wam się spotkać jakiegoś misia:) Oddam duże piwo za fotkę niedźwiadka z niedźwiedzicą:)
|
Cytat:
|
w 50 poście Blob napisał:
Cytat:
|
Cytat:
Zwyczajowo dostaję priv, ale można i zadzwonić co już nie daje gwarancji że zapamiętam. Potwierdzenie jest mi o tyle potrzebne że nie wpłacam zaliczek a jak zaufali mi ukraińcy to ja ufam wam. Prosze brać pod uwagę fakt że tam się trzeba wywiązywać z danego słowa a ja za was je zaręczam. To jednak jest chyba jasne jak słońce.:Sun: |
1 Załącznik(ów)
Czy to o tym podjeździe rozmawialiśmy ostatnio???:D
|
Tak bracie tak to ten
|
Jak już pisałem zedytowałem Listę w pierwszym poście. Liczę na to że nikt idioty nie będzie ze mnie robił i wszyscy będą bo zarezerwowałem spanie a tam nie ma tłumaczenia może damy radę a może nie, ja zaręczyłem tam swoim słowem. Jest jeszcze lista "rezerwowa" jak ktoś z niejma ochotę proszę o priv Po niedzieli adres do spania oraz ostatnie ustalenia. |
A ja bym pojechał tylko mnie te ........ z pracy nie chcą puścić ...k...k...k...k
ZAZDROSZCZĘ WAM powodzenie |
Cytat:
|
Niestety nie rozerwę sie i nie będe na tej zacnej imprezie.
Dużo deszczu życzę!:-) Pozdrowionka dla wszystkich organizatorów i uczestników! |
Sławek i ja (2xrd03) tez lecimy w tamte rejony w tym samym terminie (namioty i kima na dziko). Może się zobaczymy ;)
powodzenia ! |
RAF
"ciulujedenty" :lol19::lol19::lol19: |
Cytat:
A tak na serio - jeżeli jest jakieś nowe info to proszę wrzuć tutaj, bo termin się zbliża wielkimi krokami :D |
pogoda sie klaruje,wiec moze tradycji stanie sie zadosc
http://www.yr.no/place/Ukraine/Zakar...vets/long.html moze jakies zaklady,czy bedzie padac, albo ile % moto wjedzie i przejedzie borzawe? |
Nic się nie zmieniło od ostatnich planów.
Spotykamy się za granicą po stronie UA na stacji paliwowej pierwszej po prawej stronie tam gdzie jest kantor ;). Kto wie to wie o co lotto a kto nie to się dowie. Przy wymianie większej ilości dostaniemy lepszy kurs. Kto nie dojedzie lub dojedzie w innym terminie podaję lokalizację gostnicy. Hotel Natalya 5 km od Wołowca w miejscowości Huklyvyj w kierunku Mizhhir'ya. Jeszcze raz zaznaczam zaręczyłem tam własnym kuprem i nie chcę kwasu że będę musiał płacić ze swoich:fool2: Mirmił nie strasz bo w ryj. Poza tym jadą sami Wariaci i deszcz czy śnieg Im nie przeszkadza. Na borzawe wjedziemy na pale bo inaczej się nie da, ambicje nie pozwolą. Do zobaczenia. Koledzy i koleżanki 1.Blob/potwierdzony 2. Rysiek z Krosna/potwierdzony 3. Muflon/potwierdzony 4. Gucio/potwierdzony 5.wojtekm72/potwierdzony 6. Ropuch/potwierdzony 7. Puszek+Dunia/potwierdzony 8. Kędzior/potwierdzony 9. Oresco/potwierdzony 10. Buli/potwierdzony 11. majki/potwierdzony 12. Patiomkin/potwierdzony 13. Korba/potwierdzony 14. Cheniek/potwierdzony 15. Fundriver/potwierdzony 16. Jarek/potwierdzony 17. motomax/potwierdzone 18.Magyar/potwierdzony 19. sebazaz/potwierdzony 20. Jaro-Ino/potwierdzony 21. Janusz/potwierdzony 22. Borys/potwierdzony 23.smigacz/potwierdzony 24. Dłubacz/potwierdzony 25. Nowy/potwierdzony 26. Jendrus/potwierdzony 27.Makumba/potwierdzony 28.Jacek Ciepły 29.Wasilczuk/potwierdzony 30.Mario/potwierdzony 31.Mirmil/potwierdzony 32 Jurek/potwierdzony 33 Ola/potwierdzony 34 wolly/potwierdzony 35 Rosomak/potwierdzony 36 bartol/potwierdzony 37 motormaniak/potwierdzony 38. Darkomax7/potwierdzony 39. mmax/potwierdzony 40.Adagio/potwierdzony 41.Mijamoto/potwierdzony |
http://tinyurl.com/9es34eh to ta wiocha ??? hotel po lewej czy prawej przy drodze ??
|
Cytat:
|
Blob to solidny czlowiek i mozna na nim polegac
Dostalem od niego emaila, napisze wolno,bo to szyfrem, czytam od tylu "JEDYNIE CO NAM ZOSTALO,TO PODZIELENIE SIE EKWIPUNKIEM WY MUSICIE WZIAC -KOCIOL ZELIWNY WIELKI, -LANCUCHY, 4 RAZY PO PIEC METROW -PRETY STALOWE DWUMETROWE NA WYPADEK GDYBY ZAOPATRZENIE NA MIEJSCU BYLO NIEWYSTARCZAJACE, MUSICIE WZIASC -10 KILO KARTOFLI NIEMYTYCH -120 KONSERW W PUSZKACH PRZYDA SIE TEZ MLOT DO WBIJANIA KOLKOW POD NAMIOT BLOB MA WZIASC BRON,KILOF,LOPATE ORAZ DRUT KOLCZASTY |
Dowcip Ci się wyostrzył:D
Do omoczenia ups sorki do zobaczenia;) |
|
Chciałbym zadać idiotycze pytanie. Napisałeś, że wyjazd do Wołowca jest ze stacji benzynowej za granicą o godz. 14ej.
Pytanie nr 1: o które przejście graniczne chodzi? Pytanie nr 2: Godz 14 czasu naszego czy Ukraińskiego? Z tego co pamiętam, to wjeżdżając na UA trzeba przestawić zegarek o godzinę do przodu. Pozdrawia upierdliwiec z podlasia. |
Krościenko :) Pierwsza stacja po prawej, stoi tam kobieta kantor :)
|
Dziękuję za odpowiedź na pytanie nr 1 ;D
|
(GMT+01:00) Sarajewo, Skopie, Warzszawa, Zagrzeb
Czyli nasz .... |
Maćku, co ze śladami do navi :confused:?
|
Nima i nie będzie, papier i wozitiele :)
|
czysty spartan
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 22:05. |