Africa Twin Forum - POLAND

Africa Twin Forum - POLAND (http://africatwin.com.pl/index.php)
-   Imprezy forum AT i zloty ogólne (http://africatwin.com.pl/forumdisplay.php?f=13)
-   -   SZUTER PARTY IV Jedziemy na UŁA (http://africatwin.com.pl/showthread.php?t=14365)

Jarek 21.08.2012 10:21

Maciuś...nie znalazłem nigdzie potwierdzenia finalnej daty SzP IV- a dla mnie to very istotne- daj info:)

piotr_3miasto 21.08.2012 10:25

Cytat:

Napisał Jarek (Post 254679)
Maciuś...nie znalazłem nigdzie potwierdzenia finalnej daty SzP IV- a dla mnie to very istotne- daj info:)

Info jest w 1 poście, nawet jeszcze dziś edytowane przez Bloba.

BLOB 21.08.2012 11:42

Cytat:

Napisał Jarek (Post 254679)

Jarku staram się czas od czasu edytować pierwszy wątek termin rzeczywiście był tam a tu nie maj mistejk.

Koledzy patrzcie na pierwszy wątek.
Częsty Edit
Dotyczy listy oraz logistyki

Jaskola 21.08.2012 11:57

Pomimo szczerych chęci już widzę na 100%, że nie dam rady. Nie blokuję miejsca. Bawcie się dobrze, strasznie Wam zazdroszczę bo na pewno będzie mega fajnie.

Pzdr
Michał

zbyszek_africa 21.08.2012 14:26

Blobie, omijajcie ten posterunek DAI k. Volovca przy stacji benzynowej!!!
Menty znowu nas zatrzymali i straszyli jakimś starym historycznym alkomatem. TY ZBIGNIEW PIŁEŚ, tak już mają opracowany ten tekst, że tudno jest im się wywinąć. Przypomniało mi się że mam swój alkomat w tankbagu. Dmuchnąłem i pokazało 0,00 to się odpierd...ł ode mnie, ale z kolei przypiął się do mojego syna że przejechał gdzieś kawałek linii ciągłej i w ramach sztrafu przyjmie ten mój alkomat.....:mur: Bluznąłem coś po polsku pod nosem i nas puścili.
Jak zobaczą 50-ciu polskich motocyklistów to będą Was tam tzrymali cały dzień, aż coś w końcu wyrwą...
pozdr.

Wolo 21.08.2012 15:39

Ech, mają oni tupet.
Krościenko, wąsaty dziad wyglądający na mocno opóźnionego w rozwoju tępo patrzy w nasze dokumenty przenosząc wzrok z paszportów na monitor i z powrotem, jakby bawił się w "znajdź 10 szczegółów różniących te obrazki". Po kwadransie tego cyrku ponaglam go, żeby dał nam w końcu ten stempelek, bo baba w okienku czeka na dokumenty.
Nie kryjąc obrazy składa papiery przyjaciela w kupkę, wbija stempelek na wymiętym świstku i wyciąga łapsko po moje.
Podaję, on wprawnym ruchem (to jedyne, w czym był wprawiony) wertuje paszport, po czym rozczarowany oświadcza, że: "Tu brakuje".
- Niczego nie brakuje, są wszystkie dokumenty
- A hrywny gdzie?
- Nie mam hrywien
- Złotówki też mogą być...
- Nie mamy pieniędzy
- Uuuu to bierzemy motocykle na jamę, czy wy jakichś narkotyków nie przewozicie- oświadcza z przekąsem wyraźnie zadowolony, iż może zademonstrować traktowanie przekraczających granicę z pozycji siły młodemu wychudzonemu adeptowi sztuki stempelkowania siedzącego obok w za dużej, przepoconej koszuli.

Pomimo, że czuję się nieswojo, wzruszając ramionami ponownie komunikuję brak jakiejkolwiek gotówki i tym bardziej chęci podzielenia się nią z celnikiem. Zgadzam się także na rozkręcanie ubłoconego jak nieszczęście motocykla.

Jakieś dwie minuty kłopotliwego milczenia, podczas których szare komórki celnika krzyczały coś do siebie przez bezkresne pustki czaszkowe decydując jakie sygnały wysłać do kończyn górnych zaowocowały działaniem: Wydęte, skrzywione usta, zmarszczone, krzaczaste brwi i soczysty stempelek na świstku oznaczają, że motocykl nie pójdzie w śrubki :)
Ufff
Naturalnie po polskiej stronie zapytałem, co to miało znaczyć, ale w odpowiedzi usłyszałem, że takie historie przejeżdżający opowiadają im codziennie.
Cóż, gość był betonowy, to i może ze stołka trudno go odkuć.

Ja uważam, że nie ma co płacić, bo tylko się im wyrabia nieprawidłowe łapówkarskie nawyki.

Pozdrawiam i życzę pełnego przygód wyjazdu :)

Wolo

Lucky Luke 21.08.2012 16:38

Jadę na 100%

BLOB 22.08.2012 07:15

Cytat:

Napisał zbyszek_africa (Post 254703)
Blobie, omijajcie ten posterunek DAI k. Volovca przy stacji benzynowej!!!
Menty znowu nas zatrzymali i straszyli jakimś starym historycznym alkomatem. TY ZBIGNIEW PIŁEŚ, tak już mają opracowany ten tekst, że tudno jest im się wywinąć. Przypomniało mi się że mam swój alkomat w tankbagu. Dmuchnąłem i pokazało 0,00 to się odpierd...ł ode mnie, ale z kolei przypiął się do mojego syna że przejechał gdzieś kawałek linii ciągłej i w ramach sztrafu przyjmie ten mój alkomat.....:mur: Bluznąłem coś po polsku pod nosem i nas puścili.
Jak zobaczą 50-ciu polskich motocyklistów to będą Was tam tzrymali cały dzień, aż coś w końcu wyrwą...
pozdr.

Wiem znam temat i jakoś może uda się śmignąć bokiem. Jak nie to jest nadzieja że wieczorem ich nie będzie.
A jak nie to powiemy że przysłał nas Zbigniew bo Zbigniew nam powiedział pozdrówcie "miszczuf" z posterunku :D bo są fajne chłopy

zbyszek_africa 22.08.2012 10:38

Tam jest poserunek stały DAI..
Nie wiem gdzie organizujesz spanie, ale jadąc drogą pod mostem kolejowym ok. 3km. po prawej jest żółto-pomarańczowy hotel nazywany przez nas "U Milicjanta" Własciciel jest byłym milicjantem i twierdzi że może dużo w razie potrzeby. Podczas sobotniej wieczornej biesiady po 2-giej flaszce stwierdziliśmy że może byśmy pojechali na dyskotekę jego full wypas czarnym merolem. Auto znane w Volovcu stąd pomysł że czuli byśmy się bezpiecznie:D Nie chciał nam dać, ale może nas zawieźć...
Na tylu chłopa zrobić zrzutkę po 5hr=2zł niech jedzie do tamtejszego "kamandira" żeby zapewnił Wam "ochronę":D
pozdrawiam, dobrej zabawy, słonecznej pogody

Cytat:

Napisał BLOB (Post 254778)
Wiem znam temat i jakoś może uda się śmignąć bokiem. Jak nie to jest nadzieja że wieczorem ich nie będzie.
A jak nie to powiemy że przysłał nas Zbigniew bo Zbigniew nam powiedział pozdrówcie "miszczuf" z posterunku :D bo są fajne chłopy

Adagiio 22.08.2012 15:25

Może do Truskawca pojedziemy ?
To ma być Szuter Party a nie sranie po igalakch w dyskotekach :haha2:
Zdrowia .

HRABIA z Krosna 22.08.2012 17:03

Truskawiec...:lol19:

Mijamoto 22.08.2012 23:28

Nie ma tego złego... Zawsze jakiś zabieg można sobie zamówić. Wszystko zależy od potrzeb:D

BLOB 23.08.2012 07:02

Cytat:

Napisał Mijamoto (Post 254887)
Zawsze jakiś zabieg można sobie zamówić

Niestety nie w Wołowcu:mur:

zbyszek_africa 23.08.2012 09:34

Panie, do Truskawca to chyba Ty i ja na sanatoryjne laski +50, dyskoteka przy herbatce:haha2:Rysiek z Krosna miałby branie:D bo On to dobrze na motorach się prezentuje;)
pozdr.

Cytat:

Napisał Adagiio (Post 254837)
Może do Truskawca pojedziemy ?
To ma być Szuter Party a nie sranie po igalakch w dyskotekach :haha2:
Zdrowia .

BLOB 23.08.2012 10:13

Cytat:

Napisał zbyszek_africa (Post 254917)
Panie, do Truskawca to chyba Ty i ja na sanatoryjne laski +50, dyskoteka przy herbatce:haha2:Rysiek z Krosna miałby branie:D bo On to dobrze na motorach się prezentuje;)
pozdr.

Ja jako pracownik Ochrony Zdrowia jadę jako wasza opiekunka.
Wszystkie zabiegi :Dsprawdzam pierwsze ja, jak nie zaszkodzi mi to potem wy.
Zbyszek- na ukrainie Rysiek to nie Rysiek tylko Lena go przechrzciła na Ricardo

skwarek 23.08.2012 13:04

Cytat:

Znam objazd tego posterunku Offem, przetestowany razem z Markiem (fundriver) i zzuull (Lukasz)
Wystarczy wjechać w pierwszą szutrową drogę w prawo, jakiś 1km przed posterunkiem :P

fundriver 23.08.2012 18:27

2 Załącznik(ów)
Cytat:

Z polnocy do Wolowca mozna przez Nizne Vorota jechac. Od poludnia - przez Zadilske, offem do gl. drogi i potem podobnie jak z polnocy ;-)

Off - srednio trudny, ale jest pod i z gorki. Jak jest mokro ciezkim moze byc ciezko ;-)

W zal. - slad. i profil

zbyszek_africa 24.08.2012 09:07

Dojechać mozna z kilku stron bokami, tylko mnie zawsze wychodzi że w Wołowcu muszę dotankować..., bo potrzeba na cały dzień paliwa na Borżawe i odjazd w kier. Sławska szutrami.
pozdr.

majo 24.08.2012 21:51

Bawcie się dobrze i pamiętajcie, że na UA srajtaśma ląduje do kosza a nie kibla:)

wasilczuk 24.08.2012 23:21

i należy pamiętać, żeby nie używać białego papieru bo biały szybko się brudzi.

BLOB 27.08.2012 07:04

Koledzy Bardzo proszę o potwierdzenie swojej obecności do 31.08.2012.
Są jeszcze chętni i nie chcę im zmykać listy.
Osoby które nie potwierdzą uznam że nie jadą/ temat wałkuje się na tyle długo że był czas na zastanowienie.
Lista w 1-ym poście
Dzięki i pozdrawiam

paszporcik0072 27.08.2012 09:57

1.Blob/potwierdzony
2. Rysiek z Krosna/potwierdzony
3. Muflon/potwierdzony
4. Gucio/potwierdzony
5.wojtekm72/potwierdzony
6. Ropuch/potwierdzony
7. Puszek+Dunia/potwierdzony
8. wojtek II
9. next22
10. Mijamoto
11. majki
12. Patiomkin
13. Tomasa/?
14. Ex1
15. Fundriver
16. Jarek/potwierdzony
17. motomax/potwierdzone
18.pszporcik0072 niestety ale ja odpadam
19. sebazaz/potwierdzony
20. Jaro-Ino/potwierdzony
21. Janusz/potwierdzony
22. piotreklodz
23.smigacz/potwierdzony
24. Dłubacz/potwierdzony
25. Nowy/potwierdzony
26. Jendrus /potwierdzony
27.Mirek ł
28.Jacek Ciepły
29.Wasilczuk/potwierdzony
30.Mario
31.A.Bamber
32 Jurek
33 Ola
34 wolly/potwierdzony
35 Rosomak/potwierdzony
36 bartol/potwierdzony
37 motormaniak/potwierdzony
38. Darkomax7/potwierdzony
39. mmax/potwierdzony
40 Marcin.111
41 Mirmil/potwierdzony
42 Borys/potwierdzony
43 Makumba/potwierdzony
44 Fritz
45 Czarny
46 Mielec Marcin/potwierdzony
47 Mielec
48 Mielec
49 Mielec
50 Cheniek/potwierdzony

BLOB 27.08.2012 11:19

Są jeszcze chętni i nie chcę im zmykać listy.
Osoby które nie potwierdzą uznam że nie jadą/ temat wałkuje się na tyle długo że był czas na zastanowienie.
Lista w 1-ym poście
Dzięki i pozdrawiam

Mam nowe wieści z Wołowca, cyt:
"K...a stary tu jest jakaś p...a masakra w h..j wszystko płynie. Zimno jak s...n, na łapach ciężko stać a my jak te poje...y czochrali 3 km przez za...ne 4 godziny. Spalanie 100 na 100 a moi ludzie wykupili wszystką wódkę i nie macie już po co jechać"
Ale to mięczaki bo jechali LR-ami 4x4. My to wciągniemy tyłkiem .

majo 27.08.2012 13:19

1 Załącznik(ów)
Generalnie to sezon jagodowy w pełni,ale może uda Wam się spotkać jakiegoś misia:) Oddam duże piwo za fotkę niedźwiadka z niedźwiedzicą:)

fundriver 27.08.2012 23:19

Cytat:

Napisał BLOB (Post 255436)

Sorry, za glupie pytanie, ale na czym polega potwierdzenie ? Na wpisie na liscie czy na jakiejs wplacie ?

Nowy 27.08.2012 23:35

w 50 poście Blob napisał:
Cytat:

Witam mam wielką prośbę proszę o konkretne ustalenie z listy czołowej "50 "
Kto z Was da radę przyjechać a kto się wycofuje.

Musze poukładać wszystko a na początku były wątpliwości.
Proszę o PRIV

BLOB 28.08.2012 07:01

Cytat:

Napisał fundriver (Post 255571)
Sorry, za glupie pytanie, ale na czym polega potwierdzenie ? Na wpisie na liscie czy na jakiejs wplacie ?

Zwyczajowo dostaję priv, ale można i zadzwonić co już nie daje gwarancji że zapamiętam.
Potwierdzenie jest mi o tyle potrzebne że nie wpłacam zaliczek a jak zaufali mi ukraińcy to ja ufam wam.
Prosze brać pod uwagę fakt że tam się trzeba wywiązywać z danego słowa a ja za was je zaręczam. To jednak jest chyba jasne jak słońce.:Sun:

smigacz 31.08.2012 19:30

1 Załącznik(ów)
Czy to o tym podjeździe rozmawialiśmy ostatnio???:D

BLOB 01.09.2012 08:35

Tak bracie tak to ten

BLOB 01.09.2012 08:45

Jak już pisałem zedytowałem Listę w pierwszym poście.
Liczę na to że nikt idioty nie będzie ze mnie robił i wszyscy będą bo zarezerwowałem spanie a tam nie ma tłumaczenia może damy radę a może nie, ja zaręczyłem tam swoim słowem.

Jest jeszcze lista "rezerwowa" jak ktoś z niejma ochotę proszę o priv

Po niedzieli adres do spania oraz ostatnie ustalenia.

Grucha 04.09.2012 10:19

A ja bym pojechał tylko mnie te ........ z pracy nie chcą puścić ...k...k...k...k

ZAZDROSZCZĘ WAM

powodzenie

raf 05.09.2012 17:35

Cytat:

Napisał Grucha (Post 256545)
A ja bym pojechał tylko mnie te ........ z pracy nie chcą puścić ...k...k...k...k

ZAZDROSZCZĘ WAM

powodzenie

A co? Masz znowu jakieś obowiązki typu dożynki?;)

calgon 05.09.2012 19:49

Niestety nie rozerwę sie i nie będe na tej zacnej imprezie.
Dużo deszczu życzę!:-)
Pozdrowionka dla wszystkich organizatorów i uczestników!

Fihu 05.09.2012 22:47

Sławek i ja (2xrd03) tez lecimy w tamte rejony w tym samym terminie (namioty i kima na dziko). Może się zobaczymy ;)
powodzenia !

Grucha 05.09.2012 23:20

RAF

"ciulujedenty" :lol19::lol19::lol19:

cheniek 08.09.2012 20:55

Cytat:

Napisał BLOB (Post 256178)
Po niedzieli adres do spania oraz ostatnie ustalenia.

Ja tak tylko delikatnie chciałbym zasygnalizować... że już jest "po niedzieli" ....
A tak na serio - jeżeli jest jakieś nowe info to proszę wrzuć tutaj, bo termin się zbliża wielkimi krokami :D

Mirmil 09.09.2012 11:21

pogoda sie klaruje,wiec moze tradycji stanie sie zadosc
http://www.yr.no/place/Ukraine/Zakar...vets/long.html
moze jakies zaklady,czy bedzie padac, albo ile % moto wjedzie i przejedzie borzawe?

BLOB 09.09.2012 19:29

Nic się nie zmieniło od ostatnich planów.
Spotykamy się za granicą po stronie UA na stacji paliwowej pierwszej po prawej stronie tam gdzie jest kantor ;). Kto wie to wie o co lotto a kto nie to się dowie. Przy wymianie większej ilości dostaniemy lepszy kurs.
Kto nie dojedzie lub dojedzie w innym terminie podaję lokalizację gostnicy.
Hotel Natalya 5 km od Wołowca w miejscowości Huklyvyj w kierunku Mizhhir'ya.
Jeszcze raz zaznaczam zaręczyłem tam własnym kuprem i nie chcę kwasu że będę musiał płacić ze swoich:fool2:

Mirmił nie strasz bo w ryj. Poza tym jadą sami Wariaci i deszcz czy śnieg Im nie przeszkadza. Na borzawe wjedziemy na pale bo inaczej się nie da, ambicje nie pozwolą.

Do zobaczenia.

Koledzy i koleżanki

1.Blob/potwierdzony
2. Rysiek z Krosna/potwierdzony
3. Muflon/potwierdzony
4. Gucio/potwierdzony
5.wojtekm72/potwierdzony
6. Ropuch/potwierdzony
7. Puszek+Dunia/potwierdzony
8. Kędzior/potwierdzony
9. Oresco/potwierdzony
10. Buli/potwierdzony
11. majki/potwierdzony
12. Patiomkin/potwierdzony
13. Korba/potwierdzony
14. Cheniek/potwierdzony
15. Fundriver/potwierdzony
16. Jarek/potwierdzony
17. motomax/potwierdzone
18.Magyar/potwierdzony
19. sebazaz/potwierdzony
20. Jaro-Ino/potwierdzony
21. Janusz/potwierdzony
22. Borys/potwierdzony
23.smigacz/potwierdzony
24. Dłubacz/potwierdzony
25. Nowy/potwierdzony
26. Jendrus/potwierdzony
27.Makumba/potwierdzony
28.Jacek Ciepły
29.Wasilczuk/potwierdzony
30.Mario/potwierdzony
31.Mirmil/potwierdzony
32 Jurek/potwierdzony
33 Ola/potwierdzony
34 wolly/potwierdzony
35 Rosomak/potwierdzony
36 bartol/potwierdzony
37 motormaniak/potwierdzony
38. Darkomax7/potwierdzony
39. mmax/potwierdzony
40.Adagio/potwierdzony
41.Mijamoto/potwierdzony

Ropuch 09.09.2012 19:56

http://tinyurl.com/9es34eh to ta wiocha ??? hotel po lewej czy prawej przy drodze ??

BLOB 09.09.2012 20:00

Cytat:

Napisał Ropuch (Post 257331)
http://tinyurl.com/9es34eh to ta wiocha ??? hotel po lewej czy prawej przy drodze ??

Zaskoczę Cię kolego ten ŁADNY NOWY :drif:

Mirmil 09.09.2012 20:09

Blob to solidny czlowiek i mozna na nim polegac
Dostalem od niego emaila, napisze wolno,bo to szyfrem, czytam od tylu

"JEDYNIE CO NAM ZOSTALO,TO PODZIELENIE SIE EKWIPUNKIEM
WY MUSICIE WZIAC
-KOCIOL ZELIWNY WIELKI,
-LANCUCHY, 4 RAZY PO PIEC METROW
-PRETY STALOWE DWUMETROWE

NA WYPADEK GDYBY ZAOPATRZENIE NA MIEJSCU BYLO NIEWYSTARCZAJACE, MUSICIE WZIASC
-10 KILO KARTOFLI NIEMYTYCH
-120 KONSERW W PUSZKACH
PRZYDA SIE TEZ MLOT DO WBIJANIA KOLKOW POD NAMIOT

BLOB MA WZIASC BRON,KILOF,LOPATE ORAZ DRUT KOLCZASTY

BLOB 09.09.2012 20:16

Dowcip Ci się wyostrzył:D
Do omoczenia ups sorki do zobaczenia;)

Mirmil 09.09.2012 20:20

http://www.youtube.com/watch?v=5Q3zfaWaCCg

wasilczuk 09.09.2012 20:38

Chciałbym zadać idiotycze pytanie. Napisałeś, że wyjazd do Wołowca jest ze stacji benzynowej za granicą o godz. 14ej.
Pytanie nr 1: o które przejście graniczne chodzi?
Pytanie nr 2: Godz 14 czasu naszego czy Ukraińskiego? Z tego co pamiętam, to wjeżdżając na UA trzeba przestawić zegarek o godzinę do przodu.
Pozdrawia upierdliwiec z podlasia.

Ropuch 09.09.2012 20:44

Krościenko :) Pierwsza stacja po prawej, stoi tam kobieta kantor :)

wasilczuk 09.09.2012 20:59

Dziękuję za odpowiedź na pytanie nr 1 ;D

BLOB 09.09.2012 21:30

(GMT+01:00) Sarajewo, Skopie, Warzszawa, Zagrzeb

Czyli nasz

....

dłubacz 10.09.2012 13:05

Maćku, co ze śladami do navi :confused:?

BLOB 10.09.2012 13:44

Nima i nie będzie, papier i wozitiele :)

wolly 10.09.2012 14:14

czysty spartan

Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 22:05.