![]() |
porownujac mario moto z wersonem,co byscie mi polecili??
|
mam oba w bagażniku w galaxy ;) werson jest 3 razy droższy od mariomoto, wiec musi być lepszy, ale nie dla ludzie ponizej 180cm :Sarcastic:
|
wiem ze gdzies to bylo ale nie chce mi sie szukac,chyba ze bede musial.macie namiar na mariomoto,telefonb?
|
:)http://www.mariomoto.pl/ przeważnie na bazarku są zostawiasz im kanapę albo wysyłasz płacisz i po sprawie:haha2:
|
git.dzieki randal
|
no ja właśnie sprawiłem sobie kanapę z rybnika zobaczymy jak to będzie.
|
Cytat:
Może jakaś fotka? |
2 Załącznik(ów)
Zrobię dzisiaj i wrzucę
|
Jaki masz materiał obiciowy?
Pianka nowa czy stara modelowana? I jeszcze ile trzeba dać? Cytat:
Tak serio to ile (przy jakich materiałach)? |
płaciłem za mariomoto 180zł
A Podosek za wersona 450zł o ile dobrze pamietam |
Cytat:
|
Cytat:
Jak jest za wysoka, to każ sobie bardziej wybrać z zachowaniem kształtów. Bedzie dobrze, bo to twarda gąbka. I sprężaj się, bo wiosna idzie... ;) |
Mario w tym roku 300pln za kanapkę.
|
Cytat:
|
Moja kanapa jest wlasnie teraz w Wersonie, znaczy dzis zabralem nieobszyta do przymiarki, ale juz jutro wraca. Przerobka bedze kosztowac 450zl.
Robilem w Wersonie troche z tapicerki samochodowej i wszystko zawsze bylo super zrobione. |
Ja tez zdecydowalem sie na Werson.Zobaczymy jak wyjdzie z nimi kontakt.Jedyne co mnie martwi to przyjazd na przymiarke.Zniemiec to niestety ladny kawalek.
Michal,jak dlugo trwalo od oddania jej do firmy a odebraniem do przymiarki?i ile bedzie jeszcze musiala tam zostac do obszycia? |
No to teraz ja czekam na fotki :)
|
Cytat:
Dzięki za porady. |
Cytat:
Na obszycie ma zostac jeszcze ok 4dni. Jak wczoraj zabieralem swoja do przymiarki to widzialem, że ilość kanap czekajacych na obszycie rosnie w lawinowym tępie, wiec radze się spieszyć. |
3 Załącznik(ów)
Tydzień temu odebrałem kanapę z Wersona.
Oczywiście prawie się nie udało. Łomianki - Piaseczno: 1h40min. Na razie zaledwie 100km zrobione, ale chwalę sobie.:brawo: Komfort nie do porównania z oryginałem. Bardziej komfortowo, szerzej, miękcej, ale trochę ( śliżej :D ). Cena:470 :Sarcastic: |
4 Załącznik(ów)
Ładna ta kanapa.
Aco powiecie na coś podobnego w AT: Załącznik 4024 Załącznik 4025 Załącznik 4026 Załącznik 4027 |
noo ładna łapaczka deszczówki ;) , wklęsłość zapewne wygodna na dalekie trasy, pytanie tylko czy dobre na wertepy?
|
Mi udało sie dostac przed afryka Jungblutha i powiem ze dupa dziekowala mi kilkakrotnie w czasie podrozy... do tego jest podwyzszone na wzrost 198cm i pozycja jest idealna
http://www.alles-fuern-arsch.de/home/enduro.php |
ja w poniedzialek bylem w WERSONIE i zostawilem tam dwie kanapy.AT i LC8.na warsztacie byla jedna kanapa od AT i moja uwaga bylo,zeby miejsce dla pasazera nie bylo az tak wysoko,a szerokosc siedzenia kierowcy jeszcze troche poszerzona.co do LC8-ki nie wypowiem sie .poczekamy,zobaczymy.za calkowite przerobienie obu kanap plus wysylka do wrocka zaplacilem 980 zl.jak bede mial zdjecia zaraz wrzuce do obejrzenia
|
lapaczki deszczowy wygladaja bardzo wygodnie!
|
Werson
Odebrałem dzis kanapę z Wersona do swojej AT. Tak jak juz wcześniej zauważył MYKU siedzenie pasażera jest zbyt wysoko . Może ma to swoje plusy , ale wygląda niezbyt smacznie .Zamówiłem wzór wg. zdjecia nr. 32 na stronie Wersona /jest to chyba Podoskowa kanapa/ -na której wysokość między pasażerem a kierowca wynosi na oko około 5 cm. W mojej ta róznica wzrosła do 9 cm , nie wiem dlaczego tak to zostało zrobione. Z uwagi na odległść nie przymierzałem- żałuję.
Wykonanie - rewelka. Niestety ta wysokość pasażera . |
Moja też robiona na wzór Podoskowej.
Nie mierzyłem wysokości i nie wiem jaka jest różnica. Na oko bliżej do 5cm niż do 9cm. Odnośnie wygody siedziska pasażera nie mogę się wypowiedzieć, gdyż Pasażerka w ciąży :) . |
Cytat:
|
no to mamy winnego-podosa!:)ja robilem w oparciu o zdjecie podoskowej kanapy.tyle ze chciylem szersze siedzisko kierowcy i nizszy stopien miedzy siedzeniami pasazer-kierowca.okolo 4-5 cm.w tamtym tygodniu werson dzwonil do mnie z zapytaniami co i jak.wszystko dogadalismy i pozostaje nadal czekac.kanape bede mial dopiero 21 marca,gdyz dopiero wtedy przyjedzie do mnie do niemiec.odnosnie jakosci i wykonania nie zawracam sobie glowy.tylko jak z ta wygoda bedzie???tez nie moglem przyjechac na przymiarke,gdyz wtedy kosztowala by mnie ta kanapa z 1000 euro:Sarcastic:
|
Niestety ta wysokość pasażera
1 Załącznik(ów)
Wysłałem do Wersona ponownie kanapę . Kiedy popatrzyłem z profila omal mnie szlag nie trafił:mur:.Różnica między kierowcą a pasażerem 11 cm .Przeprowadziłem ponownie rozmowę telefoniczna i przesłałem dokładny szablon jak ma wyglądać kanapa z wymiarami wgłębień oraz wysokością poszczególnych elementów.Mam nadzieję że nie będzie trzeciej przeróbki
|
Cytat:
Mowiłem, ze bez przymierzania tyłka nie tapicerować? |
w jakich godzinach ten Werson działa?
mam do nich ....jakiś.....1km , mogłbym zerknąć co by dziadostawa nie robili. Czy juz nie ma na tym swiecie ludzi co to potrafią dobrze robote robić, jak słysze to i nad wersonem z kijem trzeba stać . |
Mi Wreson robil kanape w styczniu, róznica wysokości to moze z 4cm.
Może im się pracownik zmienił... |
http://www.renazco.com/gallery.cfm tu jest trochę fajnych kanap!
|
Przed zrobieniem kanapy naprawdę trzeba pogadać o wszystkich szczegółach, bo później są takie nieprzyjemności.
Tapicer mało kiedy jest motocyklistą i trudno mu się domyślać pewnych spraw. Werson jeden z moich idoli jeśli chodzi o tapicerstwo. A tak przy okazji. Szukam materiałów na kanapy tylko nieco bliżej Polski takich jak tutaj: http://www.garysupholstery.com/metal-vinyls.html Jak komuś wpadnie coś takiego w ręce (lub w oczy to pliz info na priv) |
Co do bolącej dupy się nie wypowiadam bo się nie znam, albo mało wymagający jestem. Wydaje mi się, że płaska decha jak w oryginale też ma swoje zalety. Można zmienić nieco pozycje i pracuje inny kawałek naszej szlachetności. 4 tysie w 5 dni też da radę bez lamentów. Choć jest jeden zonk. Jak się spocę i portki się do tyłka kleją to nie jest miło. Przychylam się do Ropucha, każdy ma swojego konika. Tyle w nawiązaniu do tematu, przechodzę to meritum. Nurtuje mnie jeden kłopot. Otóż jak tylko popada to mam mokro w kroku. Sprawa jest od kąd pamietam. Więc raczej wieku i klopotów z prostatą bym w to nie mieszał. Mimo różnych moturów i ubrań problem jest. Membrany klejone, luźno wiszące, nawet jazda w kondonie nie pomaga. Prędzej czy później jest mokro. Czy to nie jest woda spływające z ubrania na siedzenie? Siedząc na niej przeciskam ją przez ciuchy ? Widziałem kiedyś kolesia,który miał wydziergany taki taksówkarski pledzik z drewnianych koralików obciagnięty na siedzeniu. Co myslicie o tej metodzie? A może są inne. Od mokrych gaci gorsze są tylko mokre buty - obu nie lubie. Pomóżcie radą.
|
Bardzo skutecznym rozwiązaniem będzie niewątpliwie pampers. To sprawdzona metoda i ma jeszcze parę innych plusów!
|
Mi spodnie na goretexie nigdy nie puściły wody w tym miejscu :p
Ale poprzednie, nie goretex, puszczały właśnie tylko w tym miejscu, i potem szło w dół po nogawach. Krok to czesto pierwsze miejscie w ktorym psuje się membrana :Sarcastic: i efekty jak wyżej Generalnie kondon na dół lub pampers może.. :) |
Panowie, wiem że ojro nie jest tanie ale nie chce 3 kanapy od mariomoto.
Może zrobimy zamowinie na Jungbluta..? http://translate.google.pl/translate...hp&sl=de&tl=pl Franz, stara wyga pisze że sa lepsze od hujatecha i tańsze dwa razy !! |
A robią do RD 03?
|
Cytat:
Kształt nie jest skomplikowany, łatwo da się wyrzeźbić. Gęstość pianki jest do sprawdzenia. dostępne są pianki od 40 - 200 kg/m3 (werson robi na 110 kg/m3). Materiał - jest tego troche. Chyba że Jungbluth stosuje gel pad i memory foam, ale wtedy nie byłby dwa razy tańszy. |
Może to nie problem, ale:
Werson robi fotele po 15cm wyskości z wnękami na kałurze ;) Mariomoto jest jakie jest. Większość się przekonała. Generalnie nie jestem tapicerem. Moge samodzielnie kran(baterie) zmienić w domu, ale są rzeczy który inni zrobią na bank lepiej ode mnie :oldman: Jestem w stanie zapłacić te 150Eu i sie nie dłubać, bo we stolycy czasu wolnego niet :Sarcastic: PS: jestem za pianką 100kg/m3. :Thumbs_Up: |
Mnie też Jungbluth przekonał tylko jakoś nie znalazłem silnej woli żeby zorganizować to przerobienie u nich.Jak coś to jestem :Thumbs_Up:
|
Czekajcie, bo ja najbystrzejszy nie jestem. Trzeba wysłać swoją na przeróbke..? :confused:
|
Michoo, jak tam Twoje wrażenia po prawie dwóch miesiącach wysiadywania nowej kanapy w garażu;-) polecasz Mariomoto, czy może masz juz jakies uwagi? Ciekaw jestem, czy z nowym rokiem nastąpila poprawa (jesli wogole musiala) w wykonaniu kanap z rybnika?
|
Cytat:
|
Cytat:
Jak tylko dam rade ruszam i zrelacjonuje wrażenia.. |
kanapa z Rybnika
Mieszkam niedaleko Rybnika, więc interesuje mnie, czy kanapa, o której pisałeś w ub. roku sprawdziła się oraz proszę o namiar na gościa, który je przerabia.Pozdro-Jack.
|
|
Werson
2 Załącznik(ów)
Dzisiaj odebrałem swoją kanapę. Robiona dość długo, bo 3 przymiarki były. Pierwsza, mimo dokładnych tłumaczeń, była a la Podosek (z baaardzo wysokim tyłem) i zupełnie mi nie pasowała (dokładnie mojej pasażerce). Finalnie cztery rzeczy były do poprawki:
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 17:10. |