![]() |
A skąd maja być pieniądze na utrzymanie forum jeżeli reklamy są zle i ble a składanie się i jakieś i tak bardzo symboliczne podziały na skladkowiczow i tych co nie płacą są też beznadziejne i do dupy ? Każdy wie ze kasa na utrzymanie jest nie mała i jak nie chcemy tutaj wyskakujacych okienek z reklamami o podpaskach czy innych gownach to trzeba się złozyc na to dobrowolnie , owszem jedni się złożą mimo wszystko czy będą cos z tego mieli czy nie , a innych bez drobnej motywacji nie zachęci się do dolozenia się na forum. A żeby zebrać odpowiednią kasę trzeba dotrzeć i do tych drugich... Jak by były reklamy to było by też zle , jak by głosowali wszyscy to też byłoby zle , jak forum pewnego dnia zgaśnie bo nie będzie kasy to chyba też nie będzie najlepiej ? :) zresztą te 30 zł rocznie też nie zaboli raczej szczególnie ze nikt tego nie kradnie , można dowiedzieć się na co idzie kasa.
Pozdrawiam |
W dole strony poniżej najlepszy finał konkursu, jaki widziały moje gały (zaczął Jojna):
http://archiwum.africatwin.com.pl/in...48&forum=2&p=6 Malkontentom dedukuję blusa bez kasy: http://www.youtube.com/watch?v=s3fmqJi_t2Q |
sambor1965. 1000% może banalne jestem za. Dziwie się tylko Lupus-owi i Myku. co!!!!? byście bez tego forum ble ble.Zasady???Zenada
|
Che Samborku, fajnie że się odezwałeś i jeszcze lepiej że jesteś po drugiej stronie niejako. Jestem tutaj bardziej obserwatorem, niż konstruktorem, może dla tego mam lżejsze pióro i myśl ulotną. Nie płacę bo nie mam takiego imperatywu, nie muszę i nie mam wyrzutów sumienia, ale często zaglądam. Wiem że organizacja podróży to rzecz która daje popalić, ale dla mnie to ciągle trudna robota, żeby mieć to "coś". Stąd moje przekonanie o tym że jednak pewne elementy układanki powinny być wolne od kasy.Niech forum roi się od reklam, ale kwestię oceny (?) zostawił bym jednak wolną od ograniczeń, i jestem o tym przekonany. Fajnie że jest dyskusja na ten temat, bo to ciekawa sprawa jak ludzie pojmują pewne fundamentalne wartości. To zajmująca sprawa;) Do zoba Brachu.
Kolego Komak, coś nie kumam nawet na 50 % |
Powiem wam tak: przez tyle czasu co skorzystam z forum to wyciągnąłem z niego tyle wiedzę poznałem tyle fajne ludzi byłem na super zlotach z których będę miał zajebiste wspomnienia na długie lata i uważam ze te mizerne 30 zł które płaciłem to zdecydowane za mało za to wszystko co otrzymałem i dziwi mnie to ze ktoś ma odwagę jeszcze narzekać :Thumbs_Down::mad:
Ps. Sambor wiesz co mówisz i tak trzymaj :Thumbs_Up: |
Byłem w firnie ENION.SA. Tym od gniazdek w ścianach. Opowiedziałem, jak twórczo korzystam z prądu. Opowiedziałem o choince, o kolorowych lampkach od chińczyków, o czajniku elektrycznym, o tym, że internet jest mi niezbędny do pracy. Słowem - wygarnąłem im, szmaciarzom... Wąsata pani pokiwała głową, przepisała PESEL i wcisnęła ENTER. Co się zmieniło? Termin windykacji.
|
Jest pewna analogia do nie(płacenia) abonamentu radiowo-telewizyjnego.
1. Większość zdaje się nie płaci, uważając że rozrywka -jaką jest TV,radio, forum - należy się z góry 2. Część płaci: a. jedni płacą bo wypada, b. inni bo faktycznie mają poczucie iż wnosi to coś do ich życia. . Płacę składkę ponieważ czytanie ciekawej relacji z podróży jest dla mnie alternatywą dla TV, takiej ambitniejszej i niezakłócanej blokiami reklamowymi (tym bardziej, że ich autorzy nie dostają za nie wynagrodzenia) Abonament radiowo-telewizyjny też opłacam, choć wolałbym mieć wpływ na to jakie stacje/audycje bedą z niego dofinansowane. Pozdrawiam |
Bo okazuje się, że zawsze jest tak.
Na początku jest wiatr we włosach, a potem ktoś ci powie płać, bo mi się już nie chce za frajer dygać, bo mnie/nas na to nie stać. I to jest zawsze kop w dupę. Na początku mówi się, że składka jest dobowolna ale powoli zaczyna się trzymanie w szachu. Wywiera "społeczną" presję. Do tego cały czas pracuje nad tworem w taki sposób (nawet mimowolnie), by koszty tego przedstawienia rosły. Temu się przeciwstawia Lupus i tego Kolego Komak nie kminisz nawet w 2%-tach. W rzeczy samej ciekawą dyskusję sprowadza się do rynsztoka, wyolbrzymiając "niezadowolenie", insynuując pieniactwo etc... Sytuacja jako żywo przypomina mi WOŚP. Idea jest tak przezajebista, że nie wolno mieć jakichkolwiek uwag, bo czeka cię ostracyzm. Podobnie z abonamentem tvp. Chciałbym mieć taki społeczny biznes, który "dorabia" z emitowania reklam a państwo wymusza jeszcze dodatkowo skladkę na jego utrzymanie, tłumacząc to jakąś misją, której i tak nie realizuje. W końcu tvp i tak jest utrzymywana z podatku, który płacę. Takie inicjatywy, by trwać niekomercyjnie wymagają społecznej pracy. Ci, którzy się jej podejmują czego oczekują? Nie mam ochoty słuchać wykładów "społecznika", jaka to trudna robota, nie znaczy to, ze nie doceniam. Tak. Krytykuję ideę konkursu! Ale nie krytykuję osób, które nad tym społecznie pracują ani tych, którzy do tego konkursu zgłosili swoje relacje. Dlatego zagłosowałem, a miałem trudny wybór, bo czosnek zasugerował, że liczy się głównie walor literacki. Żonglowanie formą jest dobre na konkursach recytatorskich. Ostatnie resume. Moim zdaniem, taki konkurs, to uatrakcyjnianie forum na siłę, a ograniczenie go do opłacajacych składki, to nakreślenie wyraźnej linii podziału. Tak jest i to początek końca wiatru we włosach. |
Trzy dni temu:
Cytat:
|
No tak ..... dojebane po całości jeżeli myślicie że Czosnek uczestniczy w jakimkolwiek matactwie to nie znacie go na bank.(ja bym się zagotował)
Wyjaśniam Czosnek to człowiek pozytywnie popaprany a i uczciwy moim zdaniem do granic możliwości jaki jest i co robi dowiecie się czytając nawet najmniejsze jego relacje lub dzwoniąc i zamieniając kilka zdań. Został tutaj obsrany a jego uczciwość poddana wątpliwości z czym się nie zgaddzam i proszę zakończyć te pojebane wywody. Przepraszam ale mnie zagotowało i dalej tego "nie zniese" a że jestem zdenerwowany to zasób słownictwa jest marny jak piwo lane z beczi w przydrożnym barku. Ja zagłosowałem i sem zadowolony a co - dlaczego i jak? chcecie wiedzieć czy nie i tak nie napiszę bo jajco to kogoś obchodzi, jak mnie jajco obchodzi kto z kim śpi byle dzieci z tego były zdrowe. Cześć Borunin dawno Cię u nas nie było zdrowia for ju (ja nie płacę bo nie oglądam nie uczestniczę w tym syfie i natłoku ciągle złych informacji TV dla mnie nie istnieje) |
Cytat:
Twoje zdanie w tym kontekście ma tu nichts zu tun. |
Zastanawia mnie jeszcze jedna sprawa
"KIM SĄ" - ludzie których tu spotykam potrafiący po jednym kontakcie mailu czy privie napisać "P.S. Mój nr tel XXX XXX XXX, daj swój. Jak będziesz kiedy szwędał się po północy PL daj znać. Chata stoi otworem." Takich wiadomości mam wiele Nie szkoda wam tracić głupimi wywodami takich szans na kontakt z ludźmi?? Zawsze myślałem że jazda na AT to nie tylko foty i relacje ale i znajomości na wiele lat lub jedną chwilę. Głupia zabawa w "nasram mu na głowę potem powiem że to tylko żart" jest tendencją do wyniszczania elementarnie pozytywnych zachowań które tutaj istnieją. |
Mam bardzo wiele szacunku i podziwu dla prowadzących to forum i ich zaangażowanie w jego utrzymanie. Są rzeczy ważniejsze, niż wkradająca się komercha. Duże fora takie są. Czosnek & Co - pełny szacun. Reklama i sponsorzy to rzecz niestety niezbędna. Ważne że ludzie się spotykają, dzielą swoimi problemami i marzeniami, często w ich wyniku powstaje coś niezwykłego - podróż. Ludzie stają się bogatsi, bardziej tolerancyjni, znajdują przyjaciól. To bardzo dobra robota!!! Mnie chodzi tylko o sprawę idei tego konkursu. Dajemy klubową nagrodę ze składek najlepszemu członkowi, zamiast dać szansę WSZYSTKIM marzycielom, bu mogli ocenić zaangażowanie i niezwykłość przekazu wszystkich którym się chciało podzielić swoimi przeżyciami. Ja jestem leniuchem i mi się po prostu nie chce, zrobię to czasem dla przyjaciół. Ale gdyby np Zazigi nie opłacił składki?
|
Lupus: nic by nie było, gdyby nie było Zazigiego. Grupa kierująca forum postanowiła nie nagradzać relacji ludzi, którzy nie opłacili składek. Trochę przerysowując: nie nagradzają ludzi, którzy nie opłacając składek pokazują, że mają forum w dupie. Ja to rozumiem, nie wiem czego wy nie rozumiecie ;)
Nie wszystkim się takie konkursy podobają, dlatego niektórzy postanawiają docenić kogoś w inny sposób. Niektórzy zapraszając na imprezę w Bieszczadach, inni zapraszając wybranych z pokazem zdjęć w warszawie. Bohaterem następnego spotkania będzie Lupus. To chyba wystarczający dowód, że komuś się takie jeżdżenie i styl wędrówki podoba. PS. Tu na forum nie zauważyłem reklamy, bannerów i wyskakujących okienek. Nie ma ich dlatego, że niektórzy z użytkowników płacą składki. Dobrowolnie. |
Elwood napisał:
Moim zdaniem, taki konkurs, to uatrakcyjnianie forum na siłę, ...I w tych słowach jest pewnie nieco prawdy. Jak tak sobie myślę /co czynie wręcz incydentalnie/ to chyba faktycznie GTW powinno w przyszłości przemyśleć czy aby na pewno podobne konkursy służą forumowej atmosferze. Zaś co do "zasad" popieram Krzyśka - perpetuum mobile to tylko w Erze. |
Ło jezu, nie przypuszczałem, że w ogóle takie dyskusje na tym forum mogą mieć miejsce..
|
Czas w którym ludzie rozmawiają ze sobą nazywamy pokojem :)
|
Miał być konkurs a zrobiliście z niego sranie po iglakach . Bądźcie spokojni następnego na pewno nie będzie .
|
Aryki nie mam, relacji nie pisze ,zdjec nie wklejam i za duzo nie opowiadam ale czytam ooo.... tak czytalem i czytam to forum czesto i nawet z checia .Skladke zaplacilem choc tego nie widac ale nie przyszlo by mi do glowy pisac ,mowic "place wiec wymagam" . Prosba do "wymagajacych" nie placcie i nie wymagajcie bo... 90 % z Was, Nas przewala wielokrotnosc rocznaj skladki AT w jeden np.sobotni wieczor , czasem zdarza Wam sie wesprzec kogos potrzebujacego ot tak bez zadnych oczekiwan (akcje forumowe bardzo pozytywne) itd,itp. Ja jako osoba ,czytacz nie znajaca nikogo z Was osobiscie dostrzegam jeden duzy problem na tym forum , mianowicie ex-przyjaciol , ex-kolegow (spore grono aktywnych) z jakichs powodow mocno zantagonizowanych co powoduje ze temat np.konkursu wyglada tak jak powyzej. Zabawne ze najwieksze oczekiwania iwymagania maja ci ktorzy w konkursie nie biora udzialu :haha2: Niestety tak niestety znam smak pracy " dla dobra ogolu" dlatego szacunek dla tych ktorym sie chce i powodzenia dla konkursowiczow :Thumbs_Up: ,szary szarik
|
A mnie już odruchy wymiotne nachodzą, jak czytam ten wątek.
Lubię pisać relacje i było mi bardzo miło, że ktoś docenił moją pisaninę i umieścił w konkursie. Ale po przeczytaniu tego wątku... Mam ochotę się wycofać. Czy w Polsce zawsze trzeba zgnoić każdą inicjatywę? |
Do Elwooda:
napisałeś: "Chciałbym mieć taki społeczny biznes, który "dorabia" z emitowania reklam a państwo wymusza jeszcze dodatkowo skladkę na jego utrzymanie, tłumacząc to jakąś misją, której i tak nie realizuje. W końcu tvp i tak jest utrzymywana z podatku, który płacę." I tak i nie. Tak, też chciałbym mieć taki biznes.:) Nie, gdyż produkcje bardziej ambitne są z założenia mniej dochodowe (z reklam) niż programy dla mas. W razie spadku wpływów do TVP- oszczędności dotkną raczej te pierwsze.. To czy wywiązuje się z misji to już tamat na oddzielną dyskusję Nie sprawdzam na co dokładnie idzie składka z forum ale to co z niego czerpię, jest dla mnie warte zapłacenia sybolicznej kwoty raz do roku. Tym bardziej że nie mam a) wiedzy aby samemu odwdzięczyć się jakąś poradą techniczną, b) czasu na jakąś wyprawę, którą mogłbym się później podzielić z innymi Przepraszam za off-top i pozdrawiam |
Jagna nie rob tego tzn nie wycofuj sie . Zrob to tzn zwymitoj :D a nastepnie przegryz sernikiem i pisz i pokazuj ,poniewaz dla takich relacji ludzie tu zagladaja. Leidiska nie jestem ale dzial mam niezle "obstrzelany" co?. Dobra postow naprodukawalem az nadto jak na ten rok - schodze do podziemia. Ps. Co do Twojego pytania (wiem retoryczne :Sarcastic: ale co tam...) TAK bo ludzie z incjatywa to tacy jacys... noo.. niewiem... ale napewno blee i oszusci tacy jeszcze k...a . Z Panem Bogiem...
|
Nie jestem długo tutaj na forum.
Jak go zakładali to miałem inne pasje. Jakby mi ktoś na ulicy pokazał taki motocykl? AfricaTwin? Pewnie bym przeszedł obojętnie :) Nie jestem długo na forum. Nawet nie mam AT :) Ale z całego serca mogę powiedzieć że poznałem tu fantastyczne osoby i fantastycznych ludzi :) Miejsce to nie tylko kopalnia suchej wiedzy. To miejsce do cementowania realnych znajomości. My naród Polski mamy wrodzoną skłonność do męcenia i psucia :) W takiej chwili może mas zjednoczyć coś miłego, jakiś wspólna pasja lub wspólny wróg :) Brakuje nam wiosny! http://lh4.ggpht.com/-e0Q4xjhSMf0/SW...ef06100066.jpg |
Nagrody wywołują ślinotok u większości osób:) Proponuje w nast roku statuetkę z pietruszką z grawerką za najlepiej opisaną wycieczką:) Skończcie już tą smutną dysputę ,prawda leży po środku. Zacznijmy ze sobą rozmawiać a nie szukać kwadratowych jaj. Szukając harmonii z otoczeniem otworzę kolejny kanał przepływowy tego chłamu który tworzy stereotypy o udowadnianiu swojej racji za wszelką cenę, przewertowałem temat i spuszczam te treści w rzekę niepamięci.
Co do składek to dobrze, że są dobrowolne, źle że bezskładkowicze mają ograniczenia dostępu do forum. |
Cytat:
Nie miałem okazji poznać Czosnka jeszcze, ale skoro on tego pilnuje, jak piszecie, to dzięki mu za to! |
Po lekturze wątku stwierdzam, że i jedni i drudzy mają prawo do swojego zdania, o ile poparli je argumentami.Wpisy z wycieczkami osobistymi nie są potrzebne, a wręcz szkodliwe. Pomijając inne poruszone kwestie uważam, że każda inicjatywa warta jest docenienia, także konkurs. Nie oceniam czy jest dobry czy lepszy.Doceniam to, że jest, bo stanowi kolejny składnik tego forum.Co do wolności to pewnie wszyscy jej pragniemy, a są i tacy co o nią walczą. Ja ich traktuję jako niezbędną przeciwwagę dla "porządkowych",ale w równej mierze cenię tych drugich za robotę dla forum i jego atmosfery. Końcowy skutek jest taki, że postanowiłem zapłacić składkę (przekonaliście mnie) i pojechać tam gdzie Lupus czy Elwood, gdzie nie kupuje się wody w butelkach i nie płaci za wejście na górski szczyt(przekonaliście mnie, że to możliwe).A i jeszcze na koniec nieco patriotycznie.Nie mam "forum w dupie", jestem z tego Narodu, ale nie mam tendencji do "gnojenia wszystkiego".Mnie się tu podoba.Dziękuję za uwagę.
|
Cytat:
jest mi przykro czytając tutaj w tym wątku "gorzkie żale" szkoda mi bo to dla mnie ostatnie internetowe gniazdo.. do którego się nie.... z NK" czy innych facebooków (zbuków) już dawno zrezygnowałem mniej więcej po dwóch miesiącach jestestwa w tym worku głupoty i narzędzi inwigilacji.... wolę las. Szanujmy tu co mamy i siebie nawzajem a konkursy czy inne pierdółki które tu jeszcze się mogą pojawić traktujmy jak dobrą, zdrową zabawę. |
Panowie, jest logika postepowaniu jednaj jak i drugiej strony, są 2 drogi, jedną z nich władze forum musiały wybrać wybrały właśnie taką. Bo Organizując ten konkurs miały prawo do ustalania jego zasad! Jak kto was zaprasza na imprezę to ma prawo decydować o jej formie, oraz o osobach na nią zaproszonych. Jako opłacacz składek i sponsor.. (heheh) ROGALA, muszę oświadczyć iż nie żadne grube świnie nie wpływały na GTW :D
na całym świecie są 2 typy konkursów, takie gdzie głosują osoby wybrane (fachowcy, sponsorzy, gwiazdy itd...) i takie gdzie głosuje społeczeństwo. zarówno jedna jak i druga forma ma swoje wady... patrz - oskary! (wygrywa amerykański shit) zaś w drugim przypadku patrz Wybory! :D |
W sumie to już nie pamiętam dokładnie ale z tego co w mojej dziurawej pamięci zostało to, to, że chodziło przy organizacji o to:
1. Konkurs miał zachęcić do pisania relacji, bo część jeździ daleko ale nie chce im się pisać - może jakiś bonusik zachęci do napisania, może chęć rywalizacji. 2. Nie chcieliśmy nagradzać za samą wagę wycieczki (trasę, miejsce) bo są tu kosmici (moi idole) którzy co roku robią trasy o których ja tylko marzę - dlatego nagradzamy sposób opisania - relację. 3. Nagrody są z kasy forumowej bo jest jej wystarczająco dużo na opłacenie serwera. Poza tym, dochodzą nadwyżki z forumowych akcji. 4. Mimo, że nikt ze składkowych się na to nie skarżył wydawało nam się uczciwe, że skoro płacą za nagrody to mogą chcieć kontrolować sposób ich wydania. 5. Ograniczenie do "Członków" zabezpiecza przed jakąś machlojką, czyli założeniem dużej ilości fikcyjnych kont do głosowania. Gdyby się to zdarzyło, dopiero byśmy (GTW) oberwali ;) 6. Nie przypominam sobie żeby kiedykolwiek ktoś rzucał kalumnie nie tych, którzy nie płacą. Pamiętam takie argumenty w dyskusjach między forumowiczami ale były (na szczęście) rzadko i były raczej źle odbierane. 7. Zwróćcie uwagę, że płacących składki jest ok. 300, wszystkich użytkowników ponad 4 tys., aktywnych 1,2 tys. 8. Nigdy w pracach GTW nie było mowy o ograniczaniu dostępu dla użytkowników nie płacących składek. Bardziej staraliśmy się zrobić coś więcej dla tych którzy płacą. 9. Ograniczenia np. w ogłoszeniach czy PiD wynikają z tego, że to nie allegro. Mogliśmy zrobić to na dwa sposoby, albo wyciąć jakąkolwiek formę komercji i pewnie wysyłalibyśmy co roku odezwę z prośbą o pomoc na utrzymanie albo zrobić to dla wszystkich wolne. Tylko czy byłoby to forum AT czy gumtree albo allegro? Poza tym lubię kupować od kolegów z forum :) Oni łożą na utrzymanie, my pomagamy im odrobinę w biznesie. 10. Nikt z ludzi zarządzających forum nie bierze za to kasy. Więc raczej się nie dorobi na tym interesie. Chciałbym bardzo podziękować Czosnkowi, że mu się chce i znajduje czas na organizację takich akcji. Mam nadzieję, że zrobi to jeszcze raz :) |
Cytat:
Konkurs jak zrozumialem jest dla forumowiczow,a nie uzytkownikow forum.Forumowicz,to dla mnie ktos,kto tworzy forum i oplaca skladke potrzebna do jego istnienia.Uzytkownik to ktos,kto na forum zaglada,cos napisze,przeczyta,a reszta jest mu obojetna.Osobiscie uwazam,ze to dobry pomysl z ta oplata skladki w zamian za prawo uczestnictwa w konkursie.Poszedlbym nawet dalej i po tych awanturach,oglosilbym zwyciezce tylko do wiadomosci glosujacych |
Ja nie zapłaciłem składki. Głównie dlatego, że uważam, że nadmierne fiskalizowanie tego forum ewidentnie mu nie służy. Taki mój prywatny, cichy protest. Ale jeśli moje zapłacenie miałoby być rozwiązaniem tej kwestii to nie wahałbym się ani chwili - byłoby to tego warte.
W tej sprawie uważam, że ograniczenie składkowe jest jak najbardziej słuszne. To de facto składkowicze fundują nagrody, więc oni też powinni mieć głos decydujący o ich przyznaniu. Przez zwykłe poczucie fair-play. Druga rzecz, to to, że faktycznie w jakiś sposób utrudnia to jakieś nadużywanie zaufania przez tworzenie "fałszywych" kont. Po trzecie to Ci składkowi pokazują, że faktycznie zależy im na forum, powinni mieć więc też decydujący głos w sprawach jego dotyczących. Nie jest żaden cenzus majątkowy, bo nie wierzę, że dla kogoś opłacenie tej składki mogłoby być problemem. A tak najbardziej to przykro mi z powodu tego jak się musi czuć Czosnek. Wiem, że ten konkurs to praktycznie od początku jego indywidualna inicjatywa, którą sam uparcie i cierpliwie zorganizował i przeforsował wbrew bezwładności i inercji. Mam za to doń duży szacunek, bo widziałem jak to wyglądało "od kuchni". A jeśli forum padnie to nie z powodów finansowych tylko przez brak zaangażowania. A i jeśli kłócić się - to podawajcie chociaż jakąś możliwą do zrealizowania alternatywę. Najlepiej taką, którą sami jesteście gotowi od teraz zacząć realizować. Inaczej będzie z tego pusty, psujący atmosferę syf. |
Cytat:
|
A ja kliknąłem na wontek o jakimś super hiper konkursie a tu przez 9 stron nic tylko walenie gruchy.
Kurde nie pamiętam kto tą zajebistą relację z afry pisał. Lupus chyba? Ta mi się podobała. |
Cytat:
Proponuję tym niezadowolonym z życia przeczytać to kilka razy potem pomyśleć a w razie potrzeby ponownie czytając pomyśleć.... zanim napiszą kolejnego posta podnoszacego stan licznika a jednocześnie podnoszącego ferment w temacie i na forum. Będę szczerze zdziwiony jeśli Czosnkowi będzie się chciało jeszcze kiedykolwiek tworzyć jakiś konkurs. Niektórzy swoim pitoleniem potrafią obrzydzić każdą inicjatywę , zniechęcić każdego do działania , powodować "specjalną atmosferę" na forum ..... pytanie tylko w jakim celu ?? może lepiej się z tym czują, może są tacy co w domu ich nikt nie słucha i muszą się wygadać czy może zima i brak jazdy powoduje jakieś dziwne stany. Zastanówcie się kilka razy nad każdym postem : po co go piszę i co z niego ma wynikać. Skoro niektórym nie podoba się obecna forma konkursu to może warto aby te osoby już rozpoczęły przygotowania do przyszłorocznej edycji , ufundowały we własnym zakresie ewentualne nagrody spisały zasady i wszelkie sprawy tego dotyczące. Zamiast gadać pokażcie że potraficie też coś zrobić aby dogodzic wszystkim tak aby nikt nie miał uwag , no chyba że tylko na gadaniu i żaleniu skończycie. Po lekturze tego tematu już wiemy kto będzie się wykazywał w nastepnej edycji. Pomysł dodatkowy, ci którzy będą chcieli zgłosić swoje relacje robią zrzutkę na nagrody sami sobie i między sobą ustalają zasady. Możliwości są różne. Jestem ciekaw co z tego wyniknie oraz liczby niezadowolonych. |
Sorki za mały OFF od tematu,
A mi się naprawdę podoba Relacja Zazigiego - Ciekawie napisane, bez zbędnych pierdół zaje foty no i pomysł. PS. Jak post jest jest nie w tym wątku to proszę o przeniesienie ;) |
Cytat:
zupełnie nie na Temat! :D:D:D |
Cytat:
|
To jest kryptoreklama i sugestia, uważam że to nie fair, wnoszę o wykasowanie trzech powyższych postów! :osy::oldman:
|
Ja pierd...e,ale trzoda :convulsion:
|
straszny smród ... ;) wyglada na to że szanse Calgona zostały pogrzebane :rules:
|
>>A mnie się nie podoba wasza wredna gęba ...<<
cytata z kingsajza CALGON RULEZ !!!! ZAZIGI TEŻ !!!! A w ogóle wszyscy co dupę ruszają i wszyscy co robią coś dla innych !!!!! ło ! |
Fxrider napisał:
"A tak najbardziej to przykro mi z powodu tego jak się musi czuć Czosnek" Odp. prawidłowa:Czosnek musi się czuć... czosnkiem.:D "A tak tylko bezczelnie pasożytuję." Ponownie ja:Czosnek zwalcza pasożyty i jest zdrowy!:bow: A tak poważnie Panie i Panowie! Bawmy się, bo lepiej śmiać się niż płakać. Konkurs to zabawa, więc po co dyskutować nad problemem jego organizowania skoro człowiek (tu Czosnek:bow:) sam to wykonał. Piszcie lepiej jak to robić by było jeszcze ciekawiej.I ostatni raz ja: Szanowny Czosnku widzę wyjście takie: Nagroda Publiczności (oklaski?) jako druga po tej od "żurii" Fajny pomysł?:osy: |
co tam dalej w temacie kiedy wyniki..?
|
Cytat:
|
Stracona godzina na czytanie tego wątku :( moglem przecież kolejną wyprawę przeczytać i przeżyć ją z jej autorem ;) ps. jestem od niedawna oficjalnie (zarejestrowany) i dziś wpłaciłem bez żalu składkę na forum aby tylko zdążyć zagłosować i nie mam tu żadnych obiekcji co do jej wysokości a tym bardziej zasadności!I wcale nie siedzę na kasie a wręcz przeciwnie ;P Czosnek tak trzymaj! żadnych reklam tu nie wpuszczaj!
|
Zajebiście mnie wzruszyłeś Kolego.
Zwłaszcza ta strata mnie urzekła. Przeżywanie wypraw z ich autorem. W miejsce składki za 2012 kupię sobie kilka brakujacych Tytusów ale nie ze złości... Z czystej potrzeby. |
Finał
https://lh4.googleusercontent.com/-O...00/konkurs.jpg
KONIEC ! 1 WIELKI FINAŁ AFRYKAŃSKIEGO KONKURSU NA RELACJĘ Z PODRÓŻY DOBIEGŁ KOŃCA! WIELKIE BRAWA DLA WSZYSTKICH UCZESTNIKÓW KONKURSU A NAJWIĘKSZE BRAWA OCZYWIŚCIE DLA ZWYCIĘZCÓW !!! Niezmiernie miło mi przedstawić tegorocznych zwycięzców :) KATEGORIA ŚWIAT W tej kategorii do konkursu stanęło 15 relacji z wyjazdów a zwycięzcami zostali: 1 MIEJSCE ZAZIGI https://lh6.googleusercontent.com/-q...00/zazigi1.JPG za relację z niesamowitej wyprawy po Ameryce południowej pt: "Ameryka Łacińska - odyseję czas zacząć" http://africatwin.pl/showthread.php?t=8685 2 MIEJSCE CALGON https://lh3.googleusercontent.com/-R...00/calgon1.jpg za lordowskie spojrzenie na Murmańsk i norweskie fiordy, które to przedstawił w relacji pt: "Moskwa, Murmańsk i kawałek Fjorda okiem Lorda " http://africatwin.pl/showthread.php?t=9775 3 MIEJSCE LENA https://lh6.googleusercontent.com/-O.../s400/lena.jpg za udowodnienie, że prawdziwe porto powinno pijać się w Portugalii. Dowody te zostały przedstawione w relacji pt: "Smak Porto" http://africatwin.pl/showthread.php?t=10667 KATEGORIA POLSKA W tej kategorii do konkursu stanęły 4 relacje z wyjazdów a zwycięzcami zostali: 1 MIEJSCE CZOSNEK https://lh6.googleusercontent.com/-R...0/DSC04704.JPG za grobowe klimaty warmińskich lasów w relacji pt: "Groby, łodzie i bociany czyli Warmińske przygody kartograficzne" http://africatwin.pl/showthread.php?t=9571 2 MIEJSCE JAGNA https://lh4.googleusercontent.com/-R...s400/jagna.JPG za pokazanie, że nawet w towarzystwie BMW można miło spędzić czas, co udowodniła w relacji z Dolnego Śląska pt: "Kto się czubi, ten się lubi, czyli Africa Twin i BMW on tour" http://africatwin.pl/showthread.php?t=9183 3 MIEJSCE WOJTEKM72 https://lh6.googleusercontent.com/-V...00/wojtek1.jpg za relację z wyprawy w głąb swego jestestwa pt: " Muszę się z wami podzielić" http://africatwin.pl/showthread.php?t=11305 GRATULACJE !! PRZYPOMNIJMY JAKIE NAGRODY OTRZYMAJĄ UCZESTNICY KONKURSU KATEGORIA POLSKA 1. miejsce: KUCHENKA-MSR-WHISPERLITE https://lh4.googleusercontent.com/-Q...M/s400/460.jpg KSIĄŻKA "Okrążmy świat raz jeszcze cz.1 , cz.2" https://lh5.googleusercontent.com/-V...7506-328-8.jpg KOSMETYKI MOTOCYKLOWE FUCHS SILKOLENE UFUNDOWANE PRZEZ MICHOO https://lh4.googleusercontent.com/-E...n%2520lube.jpghttps://lh6.googleusercontent.com/-F..._Oil_600ml.jpg FORUMOWA KOSZULKA, NAKLEJKA oraz NASZYWKA 2. miejsce LEATHERMAN MULTITOOL BLAST https://lh6.googleusercontent.com/-Z...a618bf6323.jpg KSIĄŻKA "Mój chłopiec, motor i ja. Z Druskiennik do Szanghaju 1934-1936" https://lh6.googleusercontent.com/-0...7414-985-3.jpg KOSMETYKI MOTOCYKLOWE FUCHS SILKOLENE UFUNDOWANE PRZEZ MICHOO https://lh3.googleusercontent.com/-f...umChainGel.jpghttps://lh4.googleusercontent.com/-A...ro_Prep_01.jpg FORUMOWA KOSZULKA, NAKLEJKA oraz NASZYWKA 3. miejsce KUBEK TERMICZNY PRIMUS COMMUTER https://lh6.googleusercontent.com/-8...Fk/s400/BK.jpg KSIĄŻKA "Biała gorączka" https://lh6.googleusercontent.com/-A...7536-266-4.jpg KOSMETYKI MOTOCYKLOWE FUCHS SILKOLENE UFUNDOWANE PRZEZ MICHOO https://lh3.googleusercontent.com/-2...ilkopen_01.jpg FORUMOWA KOSZULKA, NAKLEJKA oraz NASZYWKA KATEGORIA ŚWIAT 1. miejsce TORBA "ROGAL" od www.21brothers.eu https://lh5.googleusercontent.com/-K...0/IMG_7433.JPG KSIĄŻKA "Podróże po Azji Środkowej 1885 - 1890" https://lh5.googleusercontent.com/-U...01-16445-4.jpg KOSMETYKI MOTOCYKLOWE FUCHS SILKOLENE UFUNDOWANE PRZEZ MICHOO https://lh4.googleusercontent.com/-1...oChainBEST.jpghttps://lh6.googleusercontent.com/--...in_cleaner.jpg NIEZBĘDNIK TRZECIEJ AFRYKAŃSKIEJ FURII UFUNDOWANY PRZEZ ZOLTANA https://lh3.googleusercontent.com/-h...8/img_1956.jpg FORUMOWA KOSZULKA, NAKLEJKA oraz NASZYWKA 2. miejsce MATA THERMAREST RIDGEREST DELUXE https://lh3.googleusercontent.com/-x...s800/706_2.jpg KSIĄŻKA: "Mongolia. Wyprawy w tajgę i step" https://lh5.googleusercontent.com/-h...7380-453-1.jpg KOSMETYKI MOTOCYKLOWE FUCHS SILKOLENE UFUNDOWANE PRZEZ MICHOO https://lh3.googleusercontent.com/-f...umChainGel.jpghttps://lh6.googleusercontent.com/-Z...rb_Cleaner.jpg FORUMOWA KOSZULKA, NAKLEJKA oraz NASZYWKA 3. miejsce Latarka czołowa Petzl TACTIKKA https://lh3.googleusercontent.com/-U...3ee42a41f7.jpg KSIĄŻKA "W Azji" https://lh4.googleusercontent.com/-c...7747-564-5.jpg KOSMETYKI MOTOCYKLOWE FUCHS SILKOLENE UFUNDOWANE PRZEZ MICHOO https://lh3.googleusercontent.com/-c...8/allinone.jpg FORUMOWA KOSZULKA, NAKLEJKA oraz NASZYWKA Ponadto wszyscy zakwalifikowani do drugiego etapu zostaną nagrodzeni gadżetami forumowymi takimi jak koszulki, naklejki oraz naszywki ŻYCZYMY WSZYSTKIM WSPANIAŁYCH WYPRAW ORAZ CHĘCI ABY DZIELIĆ SIĘ WSPOMNIENIAMI Z FORUMOWICZAMI :) |
Calgon, fajna ta mata. Pamiętasz jak cie częstowałem fajkami przez tydzień w Rumunii;)
Gratuluję wszystkim, którym chciało się gdzieś ruszyć tyłek i jeszcze się tym podzielić. |
Gratulacje dla zwycięzców i organizatorów, za to, że Wam się chce! ;) Tak trzymać! :Thumbs_Up:
|
Cytat:
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 12:08. |