![]() |
Cytat:
.. wezwe jakiegos fachowca, niech sie meczy :haha2: |
JareG, czarny przewód od miernika do masy
czerwony w oprawkę w pin/bolec/blaszkę ktora ma dawać prąd na światło stopu cała filozofia. Miernik ustawiasz niemal na cokolwiek ;) ale dobrze ustawić na 20V (prąd stały dla pewności, bo nie wiem jaki Ty masz miernik) |
Klamkę najlepiej sobie zablokuj na stałe jakimś drutem, weź do łapy schemat elektryczny Afri i do dzieła :)
|
Panowie, STOP znow swieci :dizzy:
Zablokowal sie jakis automat stopu, czy co.. koszt naprawy: piwo dla fachowca.. do tego jako bonus mam wyczyszczony klosz lampy :D |
Cytat:
Zreszta, STOPa nie bylo jak podstawialem motór do fachowca.. potem mnie nie bylo, a jak przylazlem po chwili juz bylo po naprawie :haha2: |
Cytat:
BTW: A co, nie ma tam w instalacji czegos takiego jak ten automat stopu..? :confused: |
Jeśli jest wyrobiona oprawka żarówkę można zamontować "odwrotnie" i nie będzie stopu tylko postojowe Zobacz na wysokość bolczyków na cokole żarówki nie są na jednakowej wysokości podobnie jest w oprawce Sprawdź inną żarówką czy dochodzi prąd na tych stykach w oprawce
|
Cytat:
|
Odkopuję stary temat, niestety nie działa lampa stop po wciśnięciu tylnego hamulca, wciskając klamę wszystko gra. Gdzie znajduje się automat stopu od tyłu ? (bo to chyba on jest winny)
|
http://img20.allegroimg.pl/photos/or.../88/2111768808
Znajdź takie coś, będzie to się znajdowało koło pompki hamulca tył. kręcąc tym pierścieniem pośrodku będziesz delikatnie naciągał mini sprężynkę od strony tego mosiężnego dydeczka. Uważaj bo jak masz to zasyfiałe to możesz połamać i wtedy trzeba 20zł wydać. Podreguluj bo może poprostu poluzowała się sprężynka a cały czujnik jest sprawny. Każdy Czarnuch powinien choć raz w życiu Królową do naga rozebrać ;) |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 04:10. |