![]() |
Jeśli padły łożyska to będzie wyczuwalny luz na kole gdy moto postawisz na centralce .Ja miałem podobny przypadek okazało się że opona była nierównomiernie zużyta-wyząbkowana.Przyjrzyj się dokładnie tylnej oponie.
|
mówiłem: nie dziduj tak na offie ;)
a tak serio to nie ma żartów: jak się łożysko rozleci na anem to może uszkodzić trwale piastę. mam u siebie do zrobienia takiego TA. koło nie do uratowania... wymiana jeśli nie będzie niespodzianek to max 1,5h - chyba nie warto rydzykować. matjas |
no właśnie, nie dziduj bo zośka będzie cała w trytytkach:haha2::haha2::haha2:
u mnie podobnie jak u Jaro powodem pływania tylnego koła była uszkodzona opona |
Cytat:
|
Cytat:
co do przetaczania to wiesz... musisz rozszprychować koło. jeśli nie zrobisz tego sam to lecisz z 200PLN za składanie i centrowanie + robota tokarza a ci się cenią... pamiętaj również, że to nie tylko kolejny rozmiar łożyska ale rówież simmerringa + nie mam pewności czy takie podtoczone koło będzie miało tą samą wytrzymałość :dizzy: bo pewne jest, że mieć nie będzie. nie wiem co prawda o ile trzeba podtoczyć ale mięsa to tam za wiele nie ma. IMO lepiej chyba poszukać w uż. koła lub jeśli luz nie jest krytyczny wkleić zewn bieżnię na klej do łożysk - oczywiście mając na uwadze późniejsze siupy z demontażem na gorąco. dlatego moim zdaniem warto wymieniać łożyska raz w sezonie zwłaszcza jak się topi moto od czasu do czasu lub wogle lubi się latanie po dziurwach. matjas |
koleś mi powiedział, że mozna całe koło na frezarkę ,a z kupnem to troszkę cieńko z ofertami
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 00:35. |