![]() |
Cytat:
|
Cytat:
Przecież, w 2s składasz tam "śrubokręt" z przedłużek, do którego zapinasz moment:D Używam tego zestawu z 8 lat (? może i dłużej) i nic mi nie pękło, nie rozleciało, nie puściło etc... Jedynie końcówki niektóre musiałem wymienić (chociaż naprawdę duuużo wytrzymały). Sorry, ale te pęknięcia to chyba wynikają z "dbania" o narzędzia:confused: Mój komplet był używany przy montażu paru duuużych urządzeń, zdecydowanie większych niż motocykle:D i żyje do dziś.:Thumbs_Up: |
Spokojnie choopy, bez ciśnień ;) Są lepsze... Proxxon Industrial itp. lecz kosztują. Za tą kwote zestaw jest godny zakupu. Każdy ma rożne, inne, własne doświadczenia. Prawda?
|
Ogólna zasada jest taka że warto brać najlepsze na co nas stać. A czy na coś nas stać to każdy sobie musi sam ustalić. Generalnie jestem zwolennikiem dobrych narzędzi bo miałem trochę gównianych i wiem ile nerwów (ale też czasu i kasy) przez nie straciłem. Tyle że nie dajmy się zwariować, jak ktoś raz w roku odkręca parę śrub to nie potrzebuje jakości i trwałości proxxona :)
|
Newrom, ty to mądry chłopak jesteś :) Tak na prawdę liczy się przyjemność posiadania. Jak załatwiałem kobiecie samochodzik, to też pierwsze pytałem o kolor. I o to w końcu w życiu chodzi, a ja się czasem wymądrzam. Przepraszam za to!
|
A ja używam i polecam: http://allegro.pl/zestaw-narzedzi-ya...445747786.html :Thumbs_Up:
|
Cytat:
- jedna z nasadek 1/2" rozleciała się z mojej głupoty wspartej mocą klucza udarowego ;) - jedna z nasadek 1/4" wybiła się z mojej goopoty wspartej wkrętarką ;) - nasadka 1/4" z trzpieniem śrubokręta krzyżakowego pękła na zwykłym blachowkręcie - i nie mam pojęcia co tutaj wsparło moją gópotę. Pewnie żyła wodna, albo moc piramid. - gumy z grzechotek mają upierdliwą tendencję do ciągłego spadywania. W swojej gópocie osadziłem ja harlejofskim griplocku i chwilowo trzyma, ale nie mam złudzeń że w końcu puści - wierzę w swoją gópotę :D - plastikowa "wyściólka" pudełka zjarała się od iskier :) Tu zadziałała tylko moja gupota - bez żadnego wsparcia Tak więc Państfo Drodzy - narzędzi i narzadów uzywac nalezy mądrze. A najlepiej wcale. :) Wtedy będa wieczne :D Zdrowaś. :hello: |
Skoro zostałem tu już wywołany z "nick'u" ;) to powiem, że te zestawy Stanleya szły niedawno dla pracowników Leroy'a czy innej Castoramy za 115pln z powodu jakiegoś księgowego błędu. Zanim się zorientowali i podnieśli ceny kilkadziesiąt kompletów się rozeszło w tej "promocji". Teraz pewnie są na allegro ;).
|
Widzę, że nikt nie wspomniał BAHCO, chyba mało popularna marka.
Ja używam takiego zestawu http://allegro.pl/klucze-nasadowe-94...486841855.html http://img1.aukcjoner.pl/gallery/002...thumbnails.jpg Obecnie można go dostać już od ok 6 stów na allegro, bardzo dobre narzędzia, rozbudowany zestaw, dożywotnia gwarancja (jakkolwiek to rozumieć). |
Ja tez chciałbym polecić zestawy honiton-a. Klucze dobrze wykonane i dobry materiał przede wszystkim. Generalnie wytrzymują obciążenia których absolutnie nie powinny wytrzymać.
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 13:02. |