![]() |
Śrubą reguluje się wyłącznie ilość mieszanki na biegu jałowym. Dawkę paliwa przy większym otwarciu przepustnicy (około 1/3 i więcej) reguluje się położeniem iglicy oraz rozmiarami dysz. Jeśli masz białe świece to masz za mało paliwa. Jeśli masz za mało paliwa to masz podwyższoną temperaturę w komorze spalana i szybko wykończysz silnik. Przegrzejesz, wypalisz zawory, stracisz kompresję.
PS: Misza - fabrycznie nie ma możliwości regulowania położenia iglic. |
Właśnie, a czy długo trzeba by spalić zawory/gniazda na ubogiej mieszance?
|
To zbyt ogólne pytanie by można było na nie odpowiedzieć.
|
Cytat:
|
Jak zrobisz 100 km autostradą bez odpuszczania gazu to wystarczy, żeby wykończyć silnik.
|
Koledzy dzieki za podpowiedzi. Juz wiem co i jak...dorobilem drugie dysze z oryginalnych które miałem w zapasie. gazniki wyjąłem, sprawdziłem, wymienilem. Dzik chodzi jak burza. Na dwojeczce z gazu na koło;) Musze tylko dopiąc regulacje do konca..
|
Cytat:
http://img407.imageshack.us/img407/6406/pilotj.jpg Widać, że faktycznie znacznie wpływa na pracę silnika ma na biegu jałowym, ale też nie można jej "olać" w kwestii pracy przy otwartej przepustnicy. Chociaż niedużo, to tam też ma coś do powiedzenia. |
Interesuje mnie stwierdzenie "Na dwojeczce z gazu na koło" ;), jakie dysze wsadziłeś? I serio zmierz spalanie, masz zmienione przełożenie na napędzie?
|
HEHE...JAKIE ZAŁOŻYŁEM...CIEŻKO POWIEDZIEC...ZROBIŁEM WIERTEŁKO I TYM WIERTEŁKIEM POWIĘKSZYŁEM DYSZE;) Nie mam profesjonalnych narzedzi do pomiarów a jedynie swoje rzemieslnicze zaciecie;) Jak poskładam całosc do kupy to polatam i pomierze.
Aha..napęd mam standard. |
Cytat:
Co do spalania to czy ja wiem.. Żeby tak drastycznie się zmieniało.. Wg moich spostrzeżeń + opisy elefantystów w DE to sport filtr + dysze i wydech dają lepszą moc z dobrym spalaniem. Z tym, że wszystko musi być tip top ustawione. Z Afryką myślę nie powinno inaczej być.. |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 19:44. |