![]() |
dokładnie tym smarem. daj znać czy pomogło
|
Niestety w moim przypadku niewiele się zmieniło. Wszystko wyczyszczone, nasmarowane pastą miedzianą, tłoczki nasmarowane specjalnym smarem do tłoczków a i tak z daleka było słychać, że hamuję ;)
Zmieniłem klocki na inne (Brembo) i nastała cisza. |
Brembo klasa !
|
Bo u mnie ciekawe zjawisko. Carbone Lorraine A3+ nie piszczały na sucho, na mokro, na zimno i na bardzo ciepło (warunki czysto alpejskie) a teraz im się odwidziało i przez pierwsze 2-3 hamowania na zimno piszczą łokrutnie. Klocki są świetne, jeno ten pizg...
|
Wietrzny stopery w ucho i świat jest piękny !!, klocki zace tylko trochę tarczę szarpią ale coś za coś klocki:Thumbs_Up:ja tam nie narzekam zakładam do każdego mojego sprzęta in jest git
|
U mnie też Lukasy 585 LF założone w Trampku XL 700 piszczą przy słabym hamowaniu. Sciągałem je dwa razy, czyściłem tłoczki, smarowałem pulsarem, potem prowadnice smarem miedzianym wszystko idealnie chodzi i dalej piszczy. Na próbę założyłem stare Nissiny 2P204 i piszczenie ustało.
Po tych doświadczeniach dzisiaj kupiłem klocki na przód, oryginały w opakowaniach Hondy, złote Nissiny 2P225 po 176 zł szuka. |
Cza sie bylo do mnie zgłosić po nissiny. Zapłaciłbyś po 50zł mniej za strone :Thumbs_Up:
|
Zaprzestały piskać.
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 12:07. |