Africa Twin Forum - POLAND

Africa Twin Forum - POLAND (http://africatwin.com.pl/index.php)
-   Kaski (http://africatwin.com.pl/forumdisplay.php?f=128)
-   -   Kask dzieki, ktoremy widzisz co jest za Toba!!!!!! (http://africatwin.com.pl/showthread.php?t=7654)

diverek 18.10.2010 22:18

Cytat:

Napisał dery (Post 138213)
diverek, chyba sie mylisz. stan w lazience przed lustrem, ktore jest ubrudzone i sproboj ostrzyc na brud - obraz twojej twarzy bedzie nieosty. i vice-versa.

Lustro to trochę inna bajka. Bo jest duże i generuje obraz w skali 1:1. Natomiast wyświetlacz jest mały a obraz na dodatek sporo pomniejszony. Z resztą po co gdybać. Podejdź do okna i weź z sobą cyfrówkę. Cyfrówka oglądaj ten sam obraz co okiem. Sprawdź czy oko zmienia ogniskowanie. Będzie zmieniać i już.

graphia 18.10.2010 22:28

ja bym chyba żygnął gdybym miał dwa obrazy jeden rzeczywisty a drugi z kompletnie inną mańkę... a poza tym to jest kolejny element który przy kraszu idelanie wbija się w łepetynę i oczęta :D

dery 18.10.2010 22:39

Cytat:

Napisał diverek (Post 138216)
Lustro to trochę inna bajka. Bo jest duże i generuje obraz w skali 1:1. Natomiast wyświetlacz jest mały a obraz na dodatek sporo pomniejszony.

Cytat:

Napisał Lepi (Post 138197)
Oko ostrzy na odległość do lusterka czy odległość do obiektów w nim odbitych?

przepraszam, myslalem ze pytanie dotyczy ostrzenia do lustra a nie wyswietlacza.

w tym kasku, z tego co zrozumialem jest zamontowany system luster, a nie wyswietlacz.

zreszta, u mnie i tak wszystko zaslanial by pasek od gogli..

szparag 18.10.2010 22:53

System luster.

Boski-Kolasek 18.10.2010 22:57

dokladnie 3 lustra, konstrukcja prosta i nie wiem co mialo by sie wbic w glowe.

wieczny 18.10.2010 23:36

Ja wiem jedno. Najszybszy na drodze nie potrzebuje lusterek :).

Ba. Gdyby każdy jechał szybciej od jadącego za nim nie byłoby wypadków.

Lepi 24.10.2010 21:04

Ja jeszcze w sprawie tych luster. Obraz na wyświetlaczu przeszedł już przez jakąś optykę i uległ spłaszczeniu, tu rzecz jasna na jaką odległość trzeba wyostrzyć. Obraz w lustrze, przynajmniej idealnym, jest identyczny jak obraz widziany np. przez szybę. Czyli zachowuję pełną głębię. Nie wiem tego na pewno ale kiedyś miałem fizykę w szkole i tak coś kojarzę.

Co do kasku, to w pierwszej chwili pomyślałem, że fajnie, bo skończy się urywanie lusterek co drugi wyjazd. Ale po namyśle widzę w tym tyle wad, że nie warto moim zdaniem próbować. I nie mówcie, że nie można oceniać zanim się nie spróbuje. Nie można w życiu wypróbować wszystkiego. Po to mamy łeb, żeby odrzucać już na wstępie to co nie rokuje nadziei kalkulując oczywiście możliwość pomyłki.
pzdr.

tomekc 26.10.2010 16:24

Nowa generacja kaskow...............Wynalazł je zdecydowanie motocyklista (chyba jedzacy tylko na konsoli). Gzdzet totalnei beznadziejny wg mnie

Zoltan 27.10.2010 11:26

Zanim oglądnąłem filmik (i to nie cały, bo całego nie zdzierżyłem) byłem gotów się założyć, że to angolski wynalazek. Oni są mistrzami w pierdołach zwiększających rzekomo bezpieczeństwo. I angole na pewno będą kupować ten badziew, tak samo jak chodza na spacery do lasu w żółtych kamizelkach, albo jeżdżą po polach na koniu ubranym na żółto. Dla mnie masakra

tomekc 27.10.2010 15:21

Cytat:

Napisał Zoltan (Post 139678)
Zanim oglądnąłem filmik (i to nie cały, bo całego nie zdzierżyłem) byłem gotów się założyć, że to angolski wynalazek. Oni są mistrzami w pierdołach zwiększających rzekomo bezpieczeństwo. I angole na pewno będą kupować ten badziew, tak samo jak chodza na spacery do lasu w żółtych kamizelkach, albo jeżdżą po polach na koniu ubranym na żółto. Dla mnie masakra

Health and safety rulez!!!!
Jak spada snieg to dzeiciom w szkole ani po sie nie wolno sniezkami naparzac bo h&s!!!!
Musi byc w takim kasku milo w nocy sie jezdzic.............jak to jzu zreszta bylo napisane:Thumbs_Down:

Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 00:10.