![]() |
Klanol o ile wiem poszedł drogą, którą wydaje mi się rozsadniejsza.
Płytka zamontowana jest w pustej obudowie przekaźnika, a nie w dekielku pompy paliwowej. |
Ja również mam przekaźnik w podstawce oryginalnej, dzięki pomocy Kazmira zrobiłem wersje "tłustą" :D bo wyposażoną jeszcze w przycisk do pompowania po długim postoju oraz kontrolkę pracy pompy.
Niestety pompka pracuje bardzo nie regularnie i według mnie cykle są zbyt częste. W pompie mam nowe styki. Czy jest możliwe że pompa ma już dość i nie trzyma ciśnienia na zaworkach? |
Chyba mam najdłużej ten patent. Zaobserwowałem, że tylko jadąc po drodze jak "stół" praca pompy jest w miarę cykliczna. Każda inna droga czyt. dziurawa, wyboista powoduje jednak jakieś wstrząsy pływaków w gaźnikach. Pompa wykorzystuje to i dopycha paliwo.
Nieraz się dziwicie, że AT raz pali więcej raz mniej, ale bierzecie pod uwagę tylko przebyte kilometry, a nie stan drogi po której jedziecie. |
Na spalanie ma wpływ naprawdę wiele czynników , a przejechane km są tylko jednym z czynników.
To tak jak z KM ,prawie wszyscy posługują się tą wielkością a tymczasem więcej zależy od Nm i jego przebiegu niż ilości KM. KM powinny interesować tylko tych którzy się ścigają do czerwonego pola na obrotomierzu reszta powinna pytać o Nm jego przebieg i obroty. taaa rozgadałem sie.... |
Klanol MUTT
Właśnie wymontowałem i tjuninguję pompę (montuje przekaźnik). Napiszcie please na którym kablu zamotnować włącznik do podpompwania. Sorki za głupie pytanie, ale prundów jestem very zielony. |
że akurat usiadłem do kompa, a i sam ostatnio to robiłem - to na szybko, zamiast chłopkaów - podpowiem: przewód plus do pompy–wlacznik–(u mnie) przewod za bezpiecznikiem od wentylatora (ze skrzynki po prawej stronie). Kolory kabelków w manualu (nie chcę z pamięci strzelać). U mnie działa.
Powodzenia! :) |
fenk ju lama23
powiedz mi jakim masz włącznik i gdzie zanabyłeś. Może jakiś link? |
linka nie mam - nabyłem w sklepie z elektroniką mały włącznik (z gwintem i nakrętką) i małą obudowę plastykową (do podzespołów elektrycznych/elektronicznych) - taką "pół pudełka od zapałek" ;) Nawiercona dziurka, zaklejone to pancernym klejem, przewody też zaizolowałem klejem, całość wylądowała obok filtra paliwa - przymocowana na solidną taśmę dwustronną. Włącznik+obudowa coś koło 7 zł.
Jeśli szukałbyś w Warszawie - pod GUS-em, w ciągu od strony Pól Mokotowskich. włacznik w tym stylu (to jakaś pierwsza z brzegu aukcja): http://allegro.pl/przycisk-monostabi...310090239.html mój jest mniejszy (ma mniejsza średnicę). |
Chyba zrezygnuję z szukania w Warszawce, bo wyniesie mnie to ok 307 zeta. Z tego 300 to dojazd. :D:D:D
Puszukam se w Opolu i będzie nieco taniej. Dzięki :Thumbs_Up: |
No ja akurat tu mieszkam ;)
To chyba bardzo popularna część, więc w pierwszym lepszym sklepie z "małą" elektryka to dostaniesz. Ew. allegro... A jeszce jedno - pudełko przykleiłem włacznikiem w dół. Nie wiem co może zewrzeć woda, wolę żeby szybko wylatywała, jeśli już wleci ;) |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 07:38. |