Africa Twin Forum - POLAND

Africa Twin Forum - POLAND (http://africatwin.com.pl/index.php)
-   Rama, zawieszenia, napęd (http://africatwin.com.pl/forumdisplay.php?f=7)
-   -   Tylnego amora propozycja (http://africatwin.com.pl/showthread.php?t=7505)

matjas 27.09.2010 23:07

Cytat:

Napisał rambo (Post 134715)
Co można tymi dwoma pokrętłami regulować..?

dobicie i odbicie. działa to na tyle skutecznie /co potwierdzam/, że podręcznik użyszkodnika odradza regulację o więcej niż dwa kliki między jedną jazdą a drugą coby się nie zdziwić na jakimś wyj*bie. klików o ile pomnę jest 8 na zbiorniku a bodaj śtyry na podstawie. ojjjj bardzo to fajne te zawieszenie jest ono.

pozdrawiam
matjas

makaron 27.09.2010 23:37

Cytat:

Napisał matjas (Post 134754)
klików o ile pomnę jest 8 na zbiorniku a bodaj śtyry na podstawie.

Gorszej zawiechy od mojego na pewno nie miałeś, a u mnie na dole pod sprężyną jest chyba koło 7 klików (chociażby po to żeby można było środek ustawić) więc i u ciebie pewnie też tak było.

matjas 28.09.2010 00:13

Cytat:

Napisał makaron (Post 134764)
Gorszej zawiechy od mojego na pewno nie miałeś, a u mnie na dole pod sprężyną jest chyba koło 7 klików (chociażby po to żeby można było środek ustawić) więc i u ciebie pewnie też tak było.

jak pisałem nie pamiętam dokładnie. częsciej ten dół miałem zasr smarem z kalamitki to i łap się tam za specjalnie nie paliłem pchać.
niech stanie na tem co jest tych klików ile trza i że jak się kliknie to się zmienia to co ma się zmieniać.
w mojej starej RD04 się kręciło i się nie zmieniało :/

matjas

Rychu72 07.12.2010 07:03

Cytat:

Napisał Kuba (Post 134696)
sprężyny można dokupić, dłuższe kości mogę Ci zrobić, bo mam to za sobą ;)

Właśnie zanabyłem na jebaju amorek od 640. Z tego co pisał gość to nieco twardszy i nadaje się dla jeźdca powyżej 75 kg lub do SM.
Powiedz Kuba co tam trzeba jeszcze pogrzebać, żeby dobrze rabotało. Jeżeli oferta z dorobieniem kości aktualna to byłbym chętny.

rambo 07.12.2010 11:59

Przenieść pompe hamulcową i dać kości od Kuby. Myśle że spręzyna tak czy siak nie utrzyma ciężaru AT z kierowcą. AT rd07 ma spręzyne seryjną 85kg/cm a ta ok KTM pewnie nie przekracza 75kg/cm.

Rychu72 07.12.2010 12:10

Cytat:

Napisał rambo (Post 148154)
Przenieść pompe hamulcową i dać kości od Kuby. Myśle że spręzyna tak czy siak nie utrzyma ciężaru AT z kierowcą. AT rd07 ma spręzyne seryjną 85kg/cm a ta ok KTM pewnie nie przekracza 75kg/cm.

Dzięki.
A od czego przypasi sprężyna, czego szukać na necie?
Te kości od Kuby to rozumiem że dłuższe. Jaki jest rozstaw otworów?

rambo 07.12.2010 13:04

Kuba będzie wiedział co i jak, co do sprężyny to zakup ohlinsa albo wp się kłania. Koło 350zł. Bywają używki na jebaju

podos 07.12.2010 13:10

Cytat:

Napisał rambo (Post 148154)
Przenieść pompe hamulcową i ....

znalesc pompę ham od innej hondy (cbr?) krora ma wyjscie do tyłu motocykla a nie do środka i nie trzeba nic przenosić. Pasuje idealnie w oryginalne otworki. (Dandy talk ma )

Rychu72 07.12.2010 13:11

Szukać 100 kg/cm czy powyżej? Będę jeździł z plecaczkiem.
Dandy
Od czego to u Ciebie ta pumpa??

podos 07.12.2010 13:18

jak z plecaczkiem to na pewno wiekszą niz nominal. Feler bedzie taki ze jak sam bedziesz jezdził to bedzie za twardo. A jak z pleczakiem to akuratnie.
Z mojej perspektywy - miałbym dwie sprezyny i caly rok jezdził na oryginale a na wyprawę robił przekładkę. Jak masz jechać na weekend tylko, glownie asfaltami to nie warto raczej przekladac sprezyny w ogóle.

Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 22:26.