![]() |
Oryginał jest 16/45. Podosek napisał , że kiedyś przez pomyłkę załozył oryginalną
16/45 i dla niego było to gorsze. Teraz pociska na akcesoryjnym 16/46 - ciut bardziej terenowe. Dodając zęby z tyłu zwiększasz terenowość. PODOSEK ! ORYGINAŁ TO 16/45 124 ogniw |
Cytat:
|
Na gume to sie z gazu stawia :D bez problemu, na standardowych zebatach
|
Cytat:
|
Cytat:
Ekspert od jazdy na kole, to był na starym forum. Pamiętam, że "po dłuższej jeździe w pionie na tylnym kole" narzekał na to, że mu się kontrolka ciśnienia oleju zapalała...:haha2: |
Temat zmiany przełożeń był już wałkowany i wyszło że oryginalne są najbardziej trafione, uniwersalne i optymalne pod względem szybkości i zużycia paliwa.
Zmiana pogarsza zamiast poprawiać, ale jak Rambo wspomniał jak ktoś chce po swojemu eksperymentować to czemu nie.....może sobie porzeźbić. zmniejszenie tylnej o 3 zęby powoduje katastrofę z pełnym ładunkiem ( 2 osoby, kufry itp) przy wyprzedzaniu czy po górkach. AT nie ma czym ciągnąć , spada maksymalna i podskakuje zużycie. Nie kombinował bym więcej niż 1 ząb mniej na tylnej lub 2 jeśli latamy bez pełnych ładunków , ale czy warto? to już indywidualna sprawa każdego. |
Cytat:
Cytat:
|
... wpadnij Chomik do wawy na szkolenie :D sprzęgła szkoda katować :D no chyba że z 0 na gume to innego wyjscia niet :D
|
Cytat:
Wiec mialem zalozony zestaw z RD04 16/46 potem zmienilem na prawidlowy do RD07 - 16/45, szybszy, i jest super. Tak zostawiam |
To może ja Cię oświecę Ropuszku.
Oryginalne przełożenie jest 16/45 i jest niezłe, ale ja metodą prób i błędów stwierdziłem, że 16/46 jest lepsze(mnie lepiej odpowiada) motor jest bardziej dynamiczny i dokręca się do odcięcia(ok.185km/h).Natomist 17/45 to porażka motor wół i jeździ tylko ok.175/h przy trochę mniejszym zużyciu paliwa, oczywiście jadąc po asfalcie bardzo spokojnie. |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 10:36. |