![]() |
Cytat:
Pozdro |
To już dwa udwowdnione przypadki, że Rukka nie puszcza.
Co do Modeki to słyszałem o dwóch przypadkach, że puszczają. Ranking wodoszczelności RUKKA + + Modeka - - ;) |
Dzisiaj objeździłem kilka sklepów i nic :dizzy:
Wiem tyle że Macna odpada, raz że nie zrobiła na mnie szczególnego wrażenia, a dwa powiedzieli mi że na polski rynek nie puszczają w jasnych kolorach (tylko czarne). Na tą chwilę faworytem jest Vanucci bo bardzo mi się podoba i dobrze się w niej czułem. A czy z HG coś jest fajnego i gdzie w Wawie można to pomacać? |
Napiszę od razu. Jadąc powiedzmy 6 godzin w naparzającymn ostro deszczu to tylko kondom uratuje, w delikatnej mrzwce czy powiedzmy 40 minutowwym deszczu, Buse daja rade. To tylko tekstyl ,aby nie przepuszczal deszczu, wody musielibyscie sie w nim gotowac
moze byc porawione ? |
Cytat:
GoreTex daje rade:D Pozdro |
Daniel, a jednak są kurtki które nie puszczają nawet po 6 godzinach.
Kolego oszczędź nas troszkę i paru kropek, przecinków i dużych liter użyj. Z góry dziękuję.;) |
Cytat:
|
Jarku jak widzisz w cytacie sa przecinki. Mysl byla na tyle krótka ze nie uwazalem aby potrzebowala wiecej znaków interpunkcyjnych.
Wracając do kurtek, kolega everybike smiga w kurtce BF Dakar. Z jego opowiesci wynika ze nigdy nie zawiodla w deszczu. |
BF-a miał chyba Wieczny gdzie się dopatrzył odwrotnie wszytej membrany, sam mam bardzo starego BF-a i jestem z niego zadowolony, ale takich kwiatków wolę unikać.
|
Nie ma co mówić o mówić o mżawkach czy lekkich deszczach.
Niniejszym oznajmiam, że mam kurtkę UFO (czyt. membrana typu szmatex [czyt. brak membrany :D], dużo wnetylacji itp. itd./....) i nie przemokła w godzinę LEKKIEGO deszczu. :oldman: :D Więc, tak jak mówi Jarek, jeśli ktoś nie jeździł cały dzień w srogim deszczu (w którym moja kurtka wytrzymuje z ledwością 15 minut) to znaczy, że nie ma wyrobionego zdania :D Szerokości i powodzenia w wyborze :at: |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 19:14. |