Africa Twin Forum - POLAND

Africa Twin Forum - POLAND (http://africatwin.com.pl/index.php)
-   Uklad paliwowy i wydechowy (http://africatwin.com.pl/forumdisplay.php?f=6)
-   -   Nie pali na rezerwie (http://africatwin.com.pl/showthread.php?t=6556)

Dubel 17.05.2010 11:15

Cytat:

Napisał oskar_z (Post 115343)
Wczoraj przejechałem się kawałek na rezerwie, a to znaczy że kranik nie jest zasyfiony. Wygląda na to że dubel masz rację i piwko ode mnie. Pojeżdżę na RES do końca i wtedy zobaczymy czy pociągnie na ON. Poza tym zgadzam się z kolegami że "twardym cza być nie mietkim" i "trzeba tankować". Pozdrawiam i chyba w tym momencie zakończymy wątek?
Pozdrawiam

Nie musisz jezdzić do końca wystarczy że przełączysz kranik na srodkowa pozycje i spojrzysz gdzie jest napis OFF. OFF powinno byc u góry a nie na dole:D
Pozdro

oskar_z 17.05.2010 12:06

Cytat:

Napisał dubel (Post 115345)
Nie musisz jezdzić do końca wystarczy że przełączysz kranik na srodkowa pozycje i spojrzysz gdzie jest napis OFF. OFF powinno byc u góry a nie na dole
Pozdro

Sprawdzę wieczorem. Powiedz jeszcze skąd u Ciebie ta zamiana kranika?

Dubel 17.05.2010 12:11

Cytat:

Napisał oskar_z (Post 115351)
Sprawdzę wieczorem. Powiedz jeszcze skąd u Ciebie ta zamiana kranika?

A przy zdejmowaniu baku zawsze trzeba odkręcić te pokrętło a jak wiadomo gdzie się człowiek śpieszy ....
I w ten oto prosty sposób przykreciłem sam sobie odwrotnie :mur:
Pozdro

banditos 19.05.2010 09:26

A co jesli Off jest na gorze, a komarek nadal na rezerwie sie dusi?

oskar_z 20.05.2010 11:15

Off jest na górze, czyli kranik dobrze siedzi. Na rezerwie też pali, czyli rezerwa nie jest zatkana. Problem nierozwiązany, wyjeżdżę do końca paliwo i zobaczymy czy się sytuacja powtórzy. Jeśli tak to dalej będę pisał. W międzyczasie może komuś coś mądrego do głowy przyjdzie i podzieli się tym na forum. Pozdrawiam.

Franz 20.05.2010 13:35

Cytat:

Napisał oskar_z (Post 116011)
Off jest na górze, czyli kranik dobrze siedzi. Na rezerwie też pali, czyli rezerwa nie jest zatkana. Problem nierozwiązany, wyjeżdżę do końca paliwo i zobaczymy czy się sytuacja powtórzy. Jeśli tak to dalej będę pisał. W międzyczasie może komuś coś mądrego do głowy przyjdzie i podzieli się tym na forum. Pozdrawiam.

Może być to początek pompy.
Dla profilaktyki powinieneś i tak wymienić styki , bo masz przeszło 30 tys

oskar_z 20.05.2010 13:46

Franz rozumiem że mam wziąć skrzynkę piwa i Cię odwiedzić;) Ostatnio pół dnia zajęło mi zakładanie gmoli a Ty mi tu o stykach;) Ale poważnie, przeczytam raz jeszcze wszystko co o stykach było i trzeba się będzie zabrać do rzeczy.

Franz 20.05.2010 14:38

1 Załącznik(ów)
:)
Cytat:

Napisał oskar_z (Post 116047)
Franz rozumiem że mam wziąć skrzynkę piwa i Cię odwiedzić;) Ostatnio pół dnia zajęło mi zakładanie gmoli a Ty mi tu o stykach;) Ale poważnie, przeczytam raz jeszcze wszystko co o stykach było i trzeba się będzie zabrać do rzeczy.

Było brać Afrę u mnie :p
Gmole mają wszystkie, nawet te które nie miały :)

Przy okazji mała reklama:
Afra 1996 32Tkm ; zakładanie gmoli, kontrola wałka zdawczego-wymiana zębatek, wymiana oleju itd

Dzieju 20.05.2010 15:14

Cytat:

Napisał Franz (Post 116044)
Może być to początek pompy.
Dla profilaktyki powinieneś i tak wymienić styki , bo masz przeszło 30 tys

Haha, zaledwie 30tys no ale to tylko 07a ;)
Oskar_z tak dla pewności dotknij pompy i sprawdź czy prawidłowo rytmicznie puka.To samo w czasie jazdy, będziesz miał pewność czy nie ma arytmi membrany czyli migotania przedsionków co oznacza np klejenie styków.

Franz 20.05.2010 15:37

Takie są pompy w Rd07
Ta z foty powyżej , pompę miała wymienianą przy 30 tys.
Padła gościowi w Austrii. Jako ,że nie był Czarnuchem a tylko użytkownikiem
nic nie wiedział o awaryjności.
Do domu wrócił pociągiem a póżniej z przyczepą po Afrę i nazad .
Była to jedyna awaria motocykla podczas całej eksploatacji.
Gość był dość gadatliwy...:)

Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 00:13.