![]() |
Cytat:
|
ja do 350 km ale wtedy już modlę się by była stacja z benziną ;-)
A tak w sumie to w Varadero SD01 też skośni zaoszczędzili 3 kilka misek ryżu na wskaźniku poziomu paliwa ;-) Turystyczny motocykl bez takiego udogodnienia to lekka przesada |
Bez przesady, zawsze przekręcam na rezerwę jak czuję pierwsze symptomy zduszenia konia i jeszcze mi nigdy nie padł przy wyprzedzaniu. Nie widzę najmniejszego sensu w zakładaniu czujników. W tym przypadku kierownik robi za czujnik :)
Ponoć lipa jest tylko przy założonej mikuni, bo ciężko się ją odpowietrza. |
To czucie zależy od paru czynników , czasem komuś może się nie udać na czas przekręcić.
|
Cytat:
|
Jakbym czytal niemieckie Forum afrykanskie sprzed kilku lat. :D Aktualnie montuja w swoich afrykach oslony na przycisk klaksonu, aby ow przycisk mial ochrone przed tankbagiem i niepotrzebnie klakson zadzialal :fool2:
Ci co nie umia sie poradzic z brakiem czujnikow, systemow niech se kupia Beemwe 12ste :D Jorge, przy tankowaniu ustaw tripa na Zero i przy 250kilometze przelacz na rezerwe i sukaj stacji, napewno Ci nie zabraknie ;) |
U mnie trip nie działa więc zawsze jak wsiadam to usiłuję sobie przypomnieć kiedy ostatnio tankowałem i ile już mogłem przejechać km, lubię te kalkulacje w głowie :D
|
Bicio, tez nie mam tripa i jak dluzej maszyna stoi to robie stara metode, czyli otwieram bak, trzese moturem i na sluch okreslam litry. czasami kumple sie pytaja co ja robie.....
Niestety metoda zawodna czasami i widok czlowieka ktory pcha afryke chodnikami berlina nalezy do mnie :D |
Cytat:
|
Niemcy dbaja aby przypadkowym klaksonem nie zaklocac ruchu drogowego.... w Mongolii (serio).
Pozatym polowa Forum ma zaklejone zebatki zdawcze, nawet te co Maja dopiero po 20tys przebiegu ;) |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 02:41. |