![]() |
Uszczelniacze kupiłem za 10zł sztuka w sklepie z łożyskami i simmeringami, 26 x 18 x 5. 5 mm się mieści bez problemu, a 18 jest ok, bo sworzeń dotoczony ma cit większą średnice :)
|
Cytat:
|
Zbychu u nas to nie grozi, PKP już o to zadba :) A co do meritum... czy aby na pewno łożysko osi wahacza to NTN HT 2016 ? Bo szukałem na stronie NTN takiego łożyska i nie znalazłem ale znalazłem HK 2016 i tak po wymiarach to jakby podchodzi http://www.ntnamerica.com/products/b...id=NRSHT&ctc=B chociaż też nie do końca, bo gdzie indziej znalazłem, że wymiary tego łożyska to 20x26x20 które są oznaczone symbolem HK 2020. Czyli które będzie właściwe?
|
Cytat:
|
Łożysko wahacza to HK 2016 firmy NTN. Przynajmniej w RD 07a.
|
Mat to jak w końcu jest z tymi łożyskami do osi wahacza...? w tym poście napisałeś, ze to HK 2016 a w innym, "Za to łożyska 20x26x20 to typowy model HK 2020 - NTN"
|
Nie toczyłem wewnętrznej bieżni łożyska. Możliwe, że przez to zużyje się nieco szybciej, ale teraz już tylko luz na górnym sworzniu amora mi został do zrobienia :D Plus masa innych rzeczy. Sworzeń ma 17,55 wszedł w miare ciasno, ale obraca się ładnie. Po zamontowaniu luzy skasowane :)
|
Cytat:
|
Tak po prawddzie, to obydwa powinny podejść gdyż ostania cyfra 16 a w tym drugim 20 to szerokość, a w wahaczu jest jeszcze sporo miejsca i nawet 2020 podejdą, bo średnica wew i zew są takie same czyli 20X26 tak mi się zdaje.
|
Cytat:
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 08:21. |