![]() |
Tak. Wyjełem ją i odnosze wrażenie że jest agresywniej. Dodam ze w mojej sztuce nie ma seryjnie wstepnego tłumika za silnikiem i ma seryjne dysze 135. Robiąc plany na przeróbke trapa 650 planowałem zaslepic otwór po gumie "czerpaka powietrza" a wyciąć otwór na górze pokrywy puszki powietrza. Dodam tylko ze filtr powietrza w xl 650 wygląda że ma większą powierzchnie filtracyjną od rd07.
Apropos wstepnego tłumika - moja sztuka pochodzi z salonu z Polski i podobnież od nowości go nie miała. Wydech jest dosyć głośny... |
Czyli wnioskuje że filtr z malacza jest za mało przewiewny.
Pozostaje kombinacja z dolotem. Musze podumać nad tą skrzynką. Zaślepie oryginalny otwór i spróbuje gdzieś wypuścić może pod siedzenie... Babel fajny pomysł z gąbkowym filtrem musze podliczyć :) |
widzę ze myśli podobnie, o tej opcji również myślałem :) czerpak powietzra musi byc zwrócoony tyłem do kierunku jazdy :) co do filtra to na upartego da sie jescze ta powierzchnie powiększyć w 650 jest tam trochę miejsca na nowe kawałki harmonijek :)
wstępny tłumik to katalizator :) mam zamiar się go pozbyć |
ja zauważyłem że w moim trampku (nie zależnie jak jeżdżę) puszka filtra (tym samym i filtr) jest czyściutka (nawet nie zapylona) w porównaniu puszki RD04 (choć są prawie identyczne doloty).
Różnica główna to rura dolotu znad koła - u mnie (w PD10) zagięta pod kanapę (a nie prosta) - może jak by i tak zrobić to by coś pomogło. Zresztą pokaże Ci jak gdzieś się bujniemy na hałdę. |
http://picasaweb.google.pl/cezary.ko...CIGCiaTpjaXcVA
juz wiem co nie tak, zabezpieczone galerie jako slideshow nie dzialają ot tak :/ |
Komu mogę podrzucić foty przerobek filtrów,żeby tu wkleił,bo mi nie chce zassać z dysku:mur:
|
Cytat:
wojtekklimek@tlen.pl |
a może Fryta zacznij od tego:
http://www.africatwin.com.pl/showthread.php?t=434 |
Cytat:
Słowo harcerza,poprawie się:D |
4 Załącznik(ów)
Wklejam zdjęci od kolegi Fryty:
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 19:46. |