![]() |
Co prawda nie miałem KTM, ale na FJ zrobiłem 50 kkm i jednym problemem, poza ogólnym stanem po zakupie i koniecznością regeneracji było odpowietrzenie. Miałem problemy chyba ze 3 razy z odpowietrzeniem. Zakładam, że jako mechanik z takim stażem wiesz co piszesz i układ odpowietrzony skutecznie. Ale napisałeś, że problemy się zaczęły po wymianie płynu... Sprawdzilbym jeszcze nominalną długość pręta względem service manuala, ale to taka podstawa.
Jeszcze jedna różnica względem Yamahy, może to bez znaczenia, ale kulka jest od strony sprzęgła, nie wysprzeglika. Wtedy, przy wysprzegleniu kręci się głównie kulka, nie pręt... I jeszcze jedno, odwrócił bym pręt, żeby kulka nie pracowała we wgłębieniu, zyskasz mikrometry, ale może one mają znaczenie. |
2 Załącznik(ów)
wymienialem plyn i odpowietrzalem od dolu ~500km wstecz. po wcisnieciu wysprzeglika i zblokowaniu klamka ani drgnie. jest absolutnie twarda. po zamontowaniu jest 'tęga' i czuc opor sprezyn w koszu. pret jest niewyjmowalny i niesymetryczny. czekam na wolny podnosnik i dre dekiel.
|
| Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 21:09. |