![]() |
ja kiedyś nie wiedziałem i zamówiłem oryginalne żaróweczki STANLEY po 10 zł sztuka w opakowce HONDA. miały 2.2W
narva robi 2W po kilka groszy tylko ciężko je dostać. 5W grzeją w gębę i potrafią opalić farbę na cyferblatach |
Ponieważ w nocy na zegarach widzę ciemność podbijam wątek.
Kto ma te Ledy założone i w jakim kolorze?) Ja preferowałbym oryginalne podswietlenie. Nigdy nie grzebałem przy zegarach, ale wnioskuje, że nie ma tam jakiejś technologii NASA. |
ja mam ledy białe w : zegarach , tripie , i panelu z kontrolkami(poza kierunkami bo mrugało tylko przy lewym :D) I działa super , co prawda w tripie kombinuje jak zrobić żeby lepiej był podświetlony bo tu nawet led mi nie wystarcza:( Przydałyby się dwie żarówki w tripie...
Pozdro! |
Cytat:
Chce zielone podświetlenie tzn muszę kupić zielone diody czy jest to tak skonstruowane, że pomalowany na zielono zegar daje taki efekt przy białej diodzie? Jezu ale namieszałem. |
Świecą na biało , jak masz pomalowany zegar to raczej białe diody dadzą zielony efekt , ale zawsze można kupić zielone i będzie jeszcze bardziej zielono:dizzy:
|
Cytat:
|
Ty nie pitol tylko adres na wysyłke dawaj!!!!!!!!! Wino z Tokaju jest dobre
|
Ja u siebie mam diody. Wkłada się kolorami odpowiednio do kontrolek, np. do długich niebieska.
Tylko jedno ale jest: z ledem kontrolka kierunków miga tylko z lewym migaczem, z prawym już nie. Chyba chodzi o to, że diody to jakieś tam PÓŁPRZEWODNIKI coś. :Thumbs_Up: |
Nicek chodzi o te pod zegarami!!!
|
Calgon kupuj ledy i zakładaj tylko przed włożeniem sprawdź "biegunowość",ja mam białe i zielone,świecą w nocy i o to chodzi :D
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 08:28. |