Africa Twin Forum - POLAND

Africa Twin Forum - POLAND (http://africatwin.com.pl/index.php)
-   Regularne czynności serwisowe (http://africatwin.com.pl/forumdisplay.php?f=3)
-   -   Narzędzia Parkside z Lidl (http://africatwin.com.pl/showthread.php?t=45795)

WojtekBBI 06.04.2024 18:38

5 Załącznik(ów)
Cytat:

Napisał jorge (Post 850073)
Mi chodzi o tę serię 20V. Ciekawostka - od 10 lat mam wkrętak - taki do kompa i małych prac. Ładuje to RAZ NA 5 LAT! Ale stara wersja Parkside jest dużo lepsza. Kupiłem wkrętarkę - zieloną też ok. Czytałem, że te czarne są dużo lepsze, ale nie mam nic. Kiedyś czarnych nie było. Oczywiście lidl pisze, że to robione w DE, ale stawiam dolary za orzechy, że jedynie naklejki są z DE.

Mi chodzi o tę serię dokładnie bo chce kupić polerkę i udar.

Taka ciekawostka:

https://strefabiznesu.pl/klienci-ala...ar/c3-18378267

Myślę że mogę się śmiało wypowiedzieć w temacie.
Odnośnie ciekawostki.
Do sklepów trafiły tzw zwroty były to zielone sprzęty przemalowane na czarno. Takie same sprzęty trafiły też na olx.
Może to kolejny etap wojenki L z B....

Co do sprzętu mam tego naprawdę sporo. Powoli zamieniam zielone na czarne.
Fajne są te małe wiertarki ze zdejmowanym futerkiem. Są idealne do drobnych prac oraz skręcania mebli.
Większe wkrętarki występują nawet z mocą 150 njuta.
Plotka głosi że czarny sprzęt ma silniki takie jak Bosch lub Makita.
Do amatorki te narzedzia zupełnie wystarczą.

Co do awaryjnosci są pewne wadliwe serie ale raczej nie ma problemu z naprawą tj wymiana na drugi.
Sprzęt od Gryzli po złożeniu reklamacji nie odsyłamy a utylizujemy we własnym zakresie
Na obecną chwilę na salony wszedł bardzo ciekawy gadzet

Yarro 07.04.2024 12:21

Cytat:

Napisał jorge (Post 850012)
Hej. Ma ktoś może polerkę 20V i klucz udarowy (do dokręcania śrub) - również na 20V z Lidla - jak to się sprawuje szukam info.:bow:

Mam klucz udarowy od jesieni. Używany do wymiany kół w sumie pięciu samochodach, czyli na chwilę obecną użyty przy 40 kołach. Nie dał rady odkręcić dwóch kół, ale żeby odkręcić te śruby musiałem stawać na kluczu. W pozostałych przypadkach znakomicie przyspieszył pracę. Na razie jestem zadowolony.

Rozi73 07.04.2024 13:46

Cytat:

Napisał Hankiss007 (Post 850085)
... mam tylko zastrzeżenie do klucza udarowego, który czasami sobie nie radzi przy odkręcaniu i nie dokręca kół do wymaganej specyfikacji ...

dodam, że do wymaganej siły dokręcenia śrub w samochodzie (110-140Nm) , a nie klucza 400Nm :lol8:
Sprawdzałem kluczem dynamometrycznym - trzeba dokręcać, a przy odkręcaniu popuścić.
Czasami uda się odkręcić po minucie tyrkotania.
Rzuciłem w kąt, rzadko używam, szkoda czasu i nerwów

pałeł 07.04.2024 19:24

sobie bym nie kupił ilekroć mnie korci wezmę to do ręki i juz wiem dlaczego rezygnuje

dawid8210 07.04.2024 20:21

A wiecie jaki jest minus mocnych kluczy gdy pełna kitą odkręca się nakrętki kół? A no potrafi obrócić nakrętkę razem ze szpilką co siedzi w pieście i się zaczyna zabawa... Jak człowiek ma szczęście to sytuację może uratować ręczny klucz. Brak jest tego strzału i nakrętka odkręca się jak powinna. Ale niestety czasem to nie zadziała gdy porządnie obróci i zmieli "wieloklin" na szpilce :D

jorge 08.04.2024 13:50

Cytat:

Napisał dawid8210 (Post 850174)
A wiecie jaki jest minus mocnych kluczy gdy pełna kitą odkręca się nakrętki kół? A no potrafi obrócić nakrętkę razem ze szpilką co siedzi w pieście i się zaczyna zabawa... Jak człowiek ma szczęście to sytuację może uratować ręczny klucz. Brak jest tego strzału i nakrętka odkręca się jak powinna. Ale niestety czasem to nie zadziała gdy porządnie obróci i zmieli "wieloklin" na szpilce :D

Oszzzz Ty - to ja już krzyżaka grzecznie będę używał i zwyklej wkrętarki.

Cytat:

Napisał WojtekBBI (Post 850089)
Myślę że mogę się śmiało wypowiedzieć w temacie.
Odnośnie ciekawostki.
Do sklepów trafiły tzw zwroty były to zielone sprzęty przemalowane na czarno. Takie same sprzęty trafiły też na olx.
Może to kolejny etap wojenki L z B....

Co do sprzętu mam tego naprawdę sporo. Powoli zamieniam zielone na czarne.
Fajne są te małe wiertarki ze zdejmowanym futerkiem. Są idealne do drobnych prac oraz skręcania mebli.
Większe wkrętarki występują nawet z mocą 150 njuta.
Plotka głosi że czarny sprzęt ma silniki takie jak Bosch lub Makita.
Do amatorki te narzedzia zupełnie wystarczą.

Co do awaryjnosci są pewne wadliwe serie ale raczej nie ma problemu z naprawą tj wymiana na drugi.
Sprzęt od Gryzli po złożeniu reklamacji nie odsyłamy a utylizujemy we własnym zakresie
Na obecną chwilę na salony wszedł bardzo ciekawy gadzet

Ale masz rozstrzał! Radio De Walta kosztuje chyba tyle co wszystkie graty Parkside :D Wkrętarka mi się marzy od DeWalta i ukośnica...

Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 13:33.