![]() |
Wiedeń fajny, czemu gorszy :)
Zajeżdżamy na 15-16, zwiedzamy, jemy kolację i rano w dalszą drogę. Na 15-16 jesteśmy na wybrzeżu chorwackim. |
Cytat:
|
Jedna i druga jest ok. Zależy gdzie chcesz się po drodze zatrzymać. Czechy-Austria chyba drożej wychodzi jeśli chodzi o winiety.
|
Cytat:
Bo znajomi jezdza w wakacje i opowiadają, że jest masakra z miejscami i ilością ludzi Ja jezdze zazwyczaj koniec maja lub poczatek wrzesnia i jestem zadowolony. Ceny, pogoda, ilość ludzi. |
Cytat:
|
Orebič bardzo ładna miejscowość. Na przeciwko znana wyspa Korčula. Blisko Dubrovnika. Można zaskoczyć do Mostaru. No i półwysep Pelješac a z tego regionu najlepsze wina.
Tylko trochę daleko w tym okresie. Ludzi miliard. Każdy gna na południe a Istria też piękna i pełno klimatycznych miasteczek jak Rovinji i Pula z zabytkowym amfiteatrem. Pełno ciekawych zabytków. Ostatnio motocyklem spod domu czyli Poręba - Ostrava - Brno - Wiedeń - Graz - Maribor - Lubljana - Koper - Pula zrobiłem w 10 godzin :D |
Ja planuję jechać z rodzinką we wrześniu, spokojniej.
Jako że nie mam namiotu i całego dobytku do tego potrzebnego ani bagażówki żeby to wozić rozważam kempingi na których już stoją duże wieloosobowe namioty z przedsionkami i pełnym wyposażeniem lub w ala holenderskich domkach. Kolega w zeszłym roku za 4 osoby na tydzień zapłacił ok 1700zł. Kwatera to już ostatecznie. Przejazd przez Węgry. |
Cytat:
https://www.bivillage.com/it/?utm_so...paign=GMB_link Baseny, restauracje i inne atrakcje na terenie campa. Niedaleko małe klimatyczne miesteczko. Warunki ok, nawet klima jest w tych namiotach (pewnie opcja). Rovinj chyba najładniejsze nadmorskie miasteczko w Chorwacji, jakie widziałem, Pula średnia. Po drodze, w Słowenii polecam jaskinie Postojna, warto zobaczyć. Obok jest jeszcze zamek Predjama. Istria to świetny kierunek i rzeczywiście nieco mniej ludzi. |
Jak jezdzicie poza sezonem po campingach to polecam zakup karty ACSI. Mozna duzo kasy zaoszczedzic.
|
Ta karta robi tylko poza sezonem letnim.
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 05:47. |