![]() |
Sparuj Cardo z telefonem.
|
Ja dlatego przestałem podłączać telefon do motocykla.
Po prostu zawsze coś jest nie tak... i teraz paruję telefon do interkomu. Przestałem używać połączenia via motocykl ... i problemy się skończyły. Choć teraz zamówiłem na ALI taki adapter: https://pl.aliexpress.com/item/10050...yAdapt=glo2pol Zobaczymy czy uda się to uruchomić i jak będzie działać. |
Witam.
Moja "procedura" łączenia wyglada tak: 1. Wyłaczam BT w telefonie 2. Odpalam moto 3. Włączam interkom(u mnie SENA SLR Mesh) 4. Jak już interkom jest połączony z moto włączam BT w telefonie i telefon łączy się z moto. I wszystko śmiga :) i generalnie jak stanę i ponownie się łączy to już normalnie bez żadnej "procedury" Dodam że nie łącze się do moto przez kabel tylko bezprzewodowy moduł AdroidAuto. Pozdrawiam |
Najlepiej nie mieć sparowanego telefonu z intercomem. Telefon i intercom z hondą, carplay najlepiej bezprzewodowo
|
No i właśnie to jest przyczyną. Albo parujemy interkom z telefonem albo z motocyklem. Najlepiej zapomnieć parowanie interkomu z telefonem.
Nie wiem co ja źle robie ale u mnie działa. I na kablu dawniej i bezprzewodowo. Wysłane z mojego SM-S911B przy użyciu Tapatalka |
Potwierdzam, u mnie tak samo. Wszystko działa jak skasuje powiązanie cardo z telefonem.
Problematycznie się robi gdy chcemy jechać grupą lub dokonać innej konfiguracji i trzeba skorzystać z apki cardo, wtedy nie zadziała. Co ciekawe nawet jak wyłączę moto i chce sparować ponownie telefon z cardo, to nijak niechce się sparować, muszę resetować cardo, więc uważam że lipa. |
Dokladnie, jest to mocno upierdliwe, bo zmiany typu polaczenia z bt na mesh da sie tylko przez apikacje i niestety trzeba wywalic parowanie z telefonu
|
w Cardo można zmienić z BT na Mesh bez aplikacji - dwa guziki górny i dolny wciśnięte jednocześnie. Chyba, że piszesz o Senie (to nie wiem)
|
Cytat:
Są jeszcze jakieś ukryte/nieoficjalne kombinacje przycisków? |
To jest chyba oficjalne, ale nie wiem czy to jest w instrukcji, być może to zapamiętałem jeszcze z poprzedniej wersji Packtalk Bold.
Nie pamiętam nic na ten moment, ale jak o coś zapytasz konkretnego, a będę wiedział/pamiętał, to oczywiście napiszę :) |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 07:06. |