![]() |
Cytat:
|
Dziękuję za zainteresowanie. Też nie korzystam nigdy z usług firm organizujących wyjazdy. Mam swoje powody. Chodziło mi o pokazanie ile czasu potrzeba na taki wyjazd. Chętnie się spotkam. Jednak wyjazd to nie jednogodzinne spotkanie. Po co się denerwować.
|
Czy obecnie ktoś zajmuje się transportem motocykli do Maroko, najlepiej Marakesz albo niżej ? Malaga odpada. Mamy 3-4 Moto na wiosnę pasuje coś ogarnąć.
|
Cytat:
pozdrawiam trolik |
Cytat:
Malaga to najczęstszy punkt transportu. Tak w zasadzie z Malagi do Marakeszu nie jest daleko. |
Z Malagi do Marakeszu w jeden dzien nie dojedziesz , pewnie by się dało tylko po co. W dwie strony zrobi się 4 dni tranzytu. Do Marakeszu są loty elegancko by było wysiąść z samolotu i wsiadać na Moto. A tak to jednak trzeba do promu dojechać, na promie odprawa, , później rentgeny na granicy itp. Nie chce mi się juz to przerabiałem jestem wygodny. Ale ogólnie jak ktoś jedzie pierwszy raz to polecam promem, temat prosty do ogarnięcia , zobaczyć jak Maroko zmienia sie z kazdym kilometrem w kierunku południowym .
Ps. Jak nie znajdę do Marakeszu to też walę z Malagi. A trzeba sobie powiedziec że w ostatnich latach takich ofert nie ma, wiec nie nastawiam się. |
https://mototravels.pl/przechowywanie-motocykla-malaga/
W październiku mi transportowali moja CRF 300L - 700E |
Też miałem takie zapędy, ale moto musi poczekać. Na tą chwilę udało mi się załapać na Budapest Bamako 2024 i lecimy do Sierra Leone starym Berlingo. Tam sprzedajemy i wracamy samolotem.
|
Dla mnie w maju z Białegostoku do Gambii i z powrotem zajęło 25 dni
Cytat:
|
Temat jeszcze aktualny? Do Senegalu trzeba wyrobić carnet de passage?
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 07:30. |