![]() |
Cytat:
|
Material z ktorego jest ten zacisk zbudowany to o jakis cudownych wlasciwosciach jest ze nie mozna go poprawic normalnie wiertlem jak w polonezie czy innym duzym fiacie ?
|
Cytat:
|
A mnie coś się kojarzy ten temat z datą 1.04.
|
Niestety nie jest to 1.04, temat jak najbardziej poważny i aktualny.
|
OK
Jeśli środkowym otworem nic nie wycieka po naciskaniu na dźwignię hamulca to tak jak matjas napisał, może to świadczyć o uszkodzonym korpusie zacisku. To wygląda tak jakby środek stożka odpowietrznika trzymał a płyn szedł bokiem po gwincie. Nie zazdroszczę sytuacji. |
1 Załącznik(ów)
Cytat:
|
może ma jakieś mikropęknięcie gniazda ?
Można kupić zestaw naprawczy |
Cytat:
Jak dla mnie jest 3x albo - albo cieknie ze środkowego otworu albo z gwintu albo i tu i tu. Każdy z objawów da się inaczej zinterpretować. Jak do tej pory OP nie napisał jak jest więc pewnie uważa, że to nieistotne. Ja bym proponował to rozwiązać po polsku - wkleić na Loctite i sprzedać motocykl :D |
Cytat:
Żeby płyn pojawił się na gwincie musi być nieszczelność na styku odpowietrznik stożek - gniazdo stożek. Może też być taka opcja, że stożek trzyma, ale jest uszkodzone gniazdo w zacisku.Pęknięcie, mikro pora powstała podczas silnego dokręcenia? Może to gniazdo jest jakby na cokole, który pękł? Zdjęcia nie mamy, ani opisu. Popieram;) Na klej i do sprzedania:D |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 06:00. |