![]() |
[QUOTE=LukaSS;73871 Wyższe obroty reguluje się położeniem pływaka i iglicy.[/QUOTE]
a to ciekawe :dizzy: co masz konkretnie na mysli? Cytat:
|
ok. serdeczne dzieki. pozdrawiam;)
|
np przy gorszej kompresji spowodowanej wiekiem przebiegiem mozesz dać wiecej obrotów ale równo na obydwa.
I sciagnij sobie serwisówkę - przyda Ci sie. Naprawdę. Pomozemy jak nie bedziesz rozumiał jezyka albo nie umiał znaleść ale minimum pracy wykonaj. |
dzieki. staram sie sam wsio robic ale czasem lepiej zapytac zeby pozniej nie załować bo jak wiadomo człowiek uczy sie na błędach;) jeszcze raz dzieki.
|
aha, tak informacyjnie u siebie dołożyłem po 0.25 obr a i tak nadal potrafi mało spalić....
oprócz gorszej kompresji wyrobienie się np przepustnic gażnika tez powoduje ssanie bokami powietrza co wychudza mieszankę |
ja wlasnie załozyłem przpustnice z membranami od hondy vf 1000f. wygladaja jak nowe takze nie ma zbytniego luzu. własnie sciagam serwisówke haynesa takze moze cos zdzialam;)
|
i nie dokręcaj na siłę srubek od składu - leciutko d pierwszego oporu!!!!
|
Dzieju, teoria ta dziłała na kilkudziesiecu naprawianych przezemnie motocyklach, zawsze wszystko było ok.
Skład miesznki regulujesz śrubą najczęsciej od spodu gaźnika. Regulujesz powiedzmy jedna dysze (w uproszczeniu), robisz to przy zamkniętej przepustnicy. Synchro robisz też przy zamkniętej przepustnicy. Zrób synchro przy otwartej do połowy przepustnicy lub do 2/3 jej otwarcia, tak samo skład mieszanki wyreguluj. Uda się? Masz powiedzmy do połowy otwarty gaz, iglica się podnosi i to ona reguluje wypływ paliwa z komory pływakowej, nie śruba od składu miesznki. Regulacja śrubą składu mieszanki była mozłiwa w powiedzmy całym zakresie obrotów w gaźnikach mechanicznych (Pegaz, stare Mikuni itd.) a nie w podciśnieniowych. W podciśnieniowcach reguluje się najpierw iglicę, pływak, a na końcu skład mieszanki i dopiero synchro. |
wiem wiem;) delikatna to sprawa. biorąc pod uwage filr k&n oraz przebieg odkrece po 2,5 obrotu i przetestuje...
|
Cytat:
taaa, a wiesz ze w Afrykach sa stałe iglice i pływaki i niczego sie nie reguluje? |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 08:31. |