![]() |
Cytat:
|
No wszystko spoko , tylko jak jadę sobie 130Km/h a zegar pokazuje (hehe to nie powinno nazywać się prędkościomierz tylko wskaźnik prędkości) 140Km/h to jaka wartość jest liczona na liczniku przebiegu całkowitego ?
Wygląda na to że wszystkie wskazania jak przebieg , średnie spalanie ,spalanie L/100Km są przekłamane. Jadąc 140Km/h przez godzinę wg "licznika" przejadę 140Km a w rzeczywistości 130Km. |
Cytat:
KTM jeszcze bardziej przeklamuje jesli chodzi o predkosc ale km zlicza poprawnie :dizzy: Mysle ze to specjalnie zaprogramowany zabieg |
Cytat:
Moja T7 przekłamuje o 10% względem GPS, na liczniku 107km/h a na GPS 100km/h. Prędkość z GPS zgadza się za to z radarami które wyświetlają prędkość podczas wjeżdżania do miejscowości - takie są np w Czechach, Słowacji itp. Różnica to chyba 1km/h. Nie sprawdzałem za to czy odległość w km się zgadza ale sprawdzę to „przy okazji” Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
Nie o światła ale o wskaźnik temp chciałem spytać. Też zawyża o 4 st jak w 1000?
|
Cytat:
W moim egzemplarzu 1100 udało im się osiągnąć nawet 5st przekłamania. |
Przeklamania to zazwyczaj 6-7%, tak jak w przykladzie kolegi - ze 100 robi sie 107. W motocyklach i samochodach. Nie wiem jaki na pewno jest tego powod i dlaczego akurat tyle, ale kwestia homologacji wyglada na dobry trop. Nie mowiac o "dupokryjce" producentow w wypadku fotek z fotoradarów :)
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Ze scoottoilerem jest fajny trick... atasowy termometr zawyza, scoottoiler u mnie zaniza (w czasie jazdy), okazuje sie ze srednia z obu termometrow idealnie trafia w rzeczywista temperature :)
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 07:40. |