![]() |
70% potrafi zedrzeć powłokę lakierniczą czy zmatowić szkło. Z tym trzeba uważać. Da się to kupić dalej w wojskowych sklepach.
|
Cytat:
|
Dzięki, przetestuję przy okazji.
Na ogniska dobre jest też to :) https://barduta.pl/pol_pl_Uniwersaln...1-M-1800_1.jpg |
Zamówiłem Mugga tą stężenie 50 i słabszą dla dzieci chyba 9,5.
JaTomek - no właśnie o takie opaski mi chodziło, to różną formę ma sprężynki etc. Ten kapelusz z siatką to musiał by być większy , żebym cały się tam mógł schować :) |
Cytat:
Z drugiej strony z praktyki, jednak wychodzi mi ze najlepsza ochrona to ciuchy. Co do opasek, to wiekszosci opieraja sie na zapachu trawy cytrynowej, ktora to nasze komary maja w dupie... |
Kiedyś kupiłem na znanym portalu środek Permetryna (proszek do przygotowania roztworu).
Docelowo kupiłem przeciwko kleszczom, ale zdaje się można używać przeciwko wszelkim insektom. Dzięki temu wątkowi wiem, że kupiłem i gdzieś leży. Niestety nie używałem jeszcze, więc raczej jako ciekawostka lub pytanie do tych, którzy używali - czy działa? Emek - miałeś kiedyś ciuchy do testowania przeciwko kleszczom - czym to było nasączone? |
Z tego co widziałem impregnowane są właśnie Permetryną
|
Permetryna bardzo dobry środek. Przygotowuje się z niego roztwór i impregnuje ubrania. Impregnacja wytrzymuje około 5 prań. Miałem wojskowe spodnie tym zaimpregnowane. Kleszcz nie zdażył dojść po spodniach do wysokości kolana i już było po nim. działa elegancko. Jedynie trzeba uważać na zwierzęta domowe w szczególności koty.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 04:20. |