Africa Twin Forum - POLAND

Africa Twin Forum - POLAND (http://africatwin.com.pl/index.php)
-   Wszystko dla Afryki (http://africatwin.com.pl/forumdisplay.php?f=11)
-   -   Wydech Huzar - kto w woj. lubuskim? (http://africatwin.com.pl/showthread.php?t=40069)

CzarnyEZG 21.04.2021 12:33

Czyli chyba poziom głośności i sam w sobie dźwięk zależy od silnika/motocykla.
Tutaj może wychodzić negatywna strona uniwersalności Huzara.

ps: w jakim sprzęcie go miałeś?

Artek 21.04.2021 12:33

W Dębnie jest tylko jeden trampek z huzarem. Będzie gotowy na majówkę po małym remoncie.

Ja mam założony, (nieprodukowany już) motad venom.

Emek 21.04.2021 12:39

Cytat:

Napisał CzarnyEZG (Post 730639)
Czyli chyba poziom głośności i sam w sobie dźwięk zależy od silnika/motocykla.
Tutaj może wychodzić negatywna strona uniwersalności Huzara.

ps: w jakim sprzęcie go miałeś?

Jak do mnie to pisałem w DR650. Lubiłem ten dźwięk ale na wschód jak się jeździło to było słychać z daleka, niepotrzebnie całkiem.
Oryginalny chodzi jak lodówka i nie słychać go z dala. Przeżyję że waży też tyle co lodówka.:vis:

Zmyler 21.04.2021 17:22

Miałem huzara w bandicie 1200 a dominatora w bmr r 1150 rt. Bandit chodził w miare ładnie na tej wstepnej wkładce tłumiącej, dopiero po wyregulowaniu gaźników ( większe dysze wolnych obrotów i iglice w góre- wcześniej dziura od ok 1800 do 2coś obrotów).
Rt 1150 wypierdziało wkład z dominatora po ok 3 tyś km. Nabijałem od nowa i nitowałem. Dźwięk....z dupy wylot- ni to pierdzenie ni to warczenie. Kolega sie nagimnastykował z tigiem zanim wyszło coś fajnego z dbkillera.
W mojej ocenie huzar lepszy do tego kontakt i pomoc ze strony producenta bardzo na plus.
Moze optycznie ciut za mały.
Dominator dla mnie kicha.
Pamiętajmy że mamy do czynienia z bardzo budżetowymi zamiennikami i troche zacięcia i gimnastyki w dograniu ich z motocyklami jest konieczne.

vtwin90 21.04.2021 18:20

Z dwoma db kilerami jest ok i nie jest uciążliwy brzmi ok
. Bez db głośny jak przelot i tyle.
Miałem i latałem przez 3 sezony i byłem zadowolony .

sudden 21.04.2021 20:17

Jak ma być głośno i basowo, to miałem kiedyś tłumik od Junaka 901 w Derbim. Bardzo mi się barwa dźwięku podobała, dorobiłem mu tylko dodatkowy dBkiller bo lubię ciche tłumiki. Zmałpowałem po koledze co ten sam tłumik miał w Aprilli Pegaso 650. To nie jest całkiem przelot, w środku ma jakiś swój mały dBkiller. A najlepsze, że to ma homologację i kosztuje 120-250 zł w zależności od sklepu.

Dubel 21.04.2021 20:40

Dominator czy huzar to wyroby tlumikopodobne, artystow metaplastykow, zwane dumnie tlumikami uniwersalnymi. Choc z technicznej strony takie cos nie ma prawa dobrze funkcjonowac. Za glosny dzwiek i dwa kilo mniej na moto placisz wiekszym spalaniem, gorszymi osiagami, czesto dodatkowym spalaniem oleju, a z biegiem czasu czesto rowniez uszkodzeniem gniazd zaworowych. Czy warto czy nie warto musisz ocenic sam.

Novy 21.04.2021 20:52

Cytat:

Napisał dubel (Post 730700)
Dominator czy huzar to wyroby tlumikopodobne, artystow metaplastykow, zwane dumnie tlumikami uniwersalnymi. Choc z technicznej strony takie cos nie ma prawa dobrze funkcjonowac. Za glosny dzwiek i dwa kilo mniej na moto placisz wiekszym spalaniem, gorszymi osiagami, czesto dodatkowym spalaniem oleju, a z biegiem czasu czesto rowniez uszkodzeniem gniazd zaworowych. Czy warto czy nie warto musisz ocenic sam.

Taka odpowiedź powinna się pojawić w sumie na samym początku tego wątku. :Thumbs_Up:

Od siebie dodam, że wjazd z takim tłumikiem np. do Niemiec (ale i Austria, Szwajcaria i ogólnie Alpy) może spowodować duże kłopoty i bolącą kieszeń.

Mhv 22.04.2021 09:59

Cytat:

Napisał dubel (Post 730700)

Trudno się z tym nie zgodzić.
Z drugiej strony wolno każdemu kupić co mu się podoba. Oby miał świadomość i informację wcześniej z czym to się wiąże.

Emek 22.04.2021 10:05

Kupić może tylko te kominy nie mają papierów i za zachodnią granicą okaże się, że mamy cienki portfel i powrót lawetą do domu.

Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 08:28.