![]() |
U mnie na 100% nie były C3. Ale pewnie nie były też oryginalne.
pozdr newrom |
a ja mam pytanko do szanownych Panstwa, jakie łozyska i ewentualnie uszczellniacze ida do tylnej zębatki?
i pytanko do szpecjalistów, jakie sa najlepsze najtrwalsze lozyska ogolno dostepne. nie mowie o hondowskich bo musial bym sprzedac afre zeby kupic komplet lozysk na tylne koło |
Cytat:
|
wysoko obrotowe czyli??
jest jakies dodatkowe oznaczenie? do tego 6204 |
|
Cytat:
podsumowując - jak wsadzisz do afryki do kola nie wyluzowane to nic sie nie stanie ale na tył gdzie są 3 sztuki fabryka przezornie podaje z luzem. |
Cytat:
Nie ma czegoś takiego jak "wysokoobrotowe". W tym typie - są tylko wykonania specjalne różniące się materiałem np. koszyka i rodzajem uszczelnienia. Do przodu i do tyłu dałbym standardy - absolutnie bez kombinacji z powiększonym luzem. Łożyska C3 zwykle daje się w konstrukcjach pracujących w mocno zmiennych temperaturach (na ten przykład moja krowięca skrzynka biegów :) ), albo jak Motormaniak pisał, tam gdzie jest obawa o niewielką (!) nieosiowość, chociaz to już techniczna perwersja trochę :D Serio w orginałach z tyłu są C3? Cos mi się dowierzać nie kce... ;) Zdrowia! :hello: |
są łożyska wysoko obrotowe przynajmniej nazwy takiej się używa http://www.lozyska.net.pl/index.php?cPath=97
|
Cytat:
Zresztą z tymi oznaczeniami wykonań specjalnych to tez u różnych wykonawców róznie bywa... A ide se do domu ;) Zdrowia :hello: |
to to ja wszystko wiem, ale z wyziu nie spotkalem sie z lozyskami wysokoobrotowymi dlatego pytam, do tej pory dobierajac lozyska do jakich kolwiek urzadzem , badz o bardzo wysokich obrotach, badz o innych przeciazeniach przy obliczeniach wytrzymalosci poprostu dawalem zajebista poprawke i kupowalem wieksze o lepszych parametrach
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 08:20. |