![]() |
to nie brac :( mnie sie wydajnosc do ceny i marki wydawala OK. a jak to mikroprocesorowy to prad sam powinien dobierac.
|
Z ciekawości co się dzieje jak na litowego damy większe napięcie? Wkładam do moto litowca, pada mi regulator i na akumulator idzie 20V. Ludzie chyba dają litowce zamiast ołowianych do różnych motocykli przy przerobkach.
Mam w takiej sytuacji wybuch i pożar dupy czy inteligętna bateria jest inteligentna i odcina ogniwa? :D Z tego co wiem to BMS nadzoruje napięcie min/max, temperaturę i prąd max. Więc powinien zareagować w razie 'w' i odcinać ogniwa. Sent from my Redmi Note 8T using Tapatalk |
Cytat:
Cytat:
|
Tyle teorii i parametrów i dalej nie wiadomo czy brać czy nie brać. Jaką ładowarkę w takim razie polecacie. Która będzie jeszcze zimą sama pilnowała aku.
|
Mam ctek do lipo i drugi rok zadowolony - podpinam jak odstawię do garażu, odpinam na wiosnę i tyle...działa.
Wysłane z mojego SM-G986B przy użyciu Tapatalka |
Cytat:
|
Cytat:
|
To kup Ceteka lub NOCO lub Optimate i będziesz zadowolony. Kwestia ile chcesz kasy na to przeznaczyć. Każda z nich spełni swoją rolę.
|
Jesli "sie nie znam" to bierz to co dziala, sprawdzone, stoi za tym "jakis" producent i ma obsluge full auto. Cetek kosztuje ale bateria sie zaopiekuje, wystarczy podlaczyc :)
|
Cytat:
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 06:22. |